Jakaś strategia or fps

Jak w temacie, szukam jakiegoś fpsa, czy strategii.

Ze strategii coś a'la Civ 5, z tym, że średnia jest akurat ta część, zaraz ma być dodatek także zobaczy się ; )

Gry muszą być extreme hard, nie lubię łatwych gierek, mogę sie pomęczyć jeśli się tylko da. Fps w sumie byłby optymalny, może jakiś survival horror.

Nie chcę, metraa, stalkerów, dishonored, codów, batków, sof'ów itp. Z tym, że stalkery i metra mi podeszły.

Jakby mnie ktoś podał gierkę a'la RE2, gdzie trzeba było nieźle pogłówkować przy niektórych etapach to dam mu buziii

Ze strategii może Settlers albo Twierdza ?

been there done that, jeśli ktoś grał w Tzar'a to właśnie takiego poziomu trudności poszukuję : )

Civka IV z modami? Rise of Mankind dobrze ustawione potrafiło włosy siwizną przyprószyć.

Project I.G.I jest dosyć trudne , ale grafika może Cię odstraszyć.

Killing Floor może? Tylko to jest nastawione na multi, więc raczej odpada.

Amnesia, Penumbra, Project Zomboid, Hearts of Iron II i III, Crusader Kings 2, Europa Universalis IV i III, Victoria II, Anno 2070, Anno 1404 + Wenecja.

Jest jedna taka gra w którą sam gram od czasu do czasu, zwie się Nuclear Dawn i jest to bardzo dobry rts + jeszcze lepszy fps.

metraa, stalkery, dishonored, cody, batki, sof'y, i ze strategii Civilization 5 :)

A tak poważnie ;d FPS - Sillent Hill, coś jak RE, tylko te starsze części, do 4/5, dalej to już żenada, ze stretegii, może to być dziwne, SC 2 - trudny :) Podziękujesz później.

Silent Hill najlepsza cześć 3 ale to nie fps :P. Z shoterów, najlepszy był dla mnie max payne 1, pod względem fabularnym, chociaż 1 poziom trudności woła pomstę do nieba, potem jest lepiej. Trudną grę proszę bardzo Desert Storm, aczkolwiej jest to stara gierka, Deus Ex, aczkolwiek nie ta nowa część tylko poprzednia. Może mass efect ?. 1 część nawet rpg, aczkolwiek następne to już tylko czysto strzelanki.

Salek, kupuj L4D2 :)

Z tego co mam i mogę polecić z ręką na sercu: L4D2, Nuclear Dawn, Borderlands 2, I am alive.

Czemu nie Fallout new Vegas, poziom trudności jest, a nie które misje poboczne midodzio np. W jednej miałem przekierować energię a do wieśniaków b rozdupcić wieżę energetyczną c przekierować energię do bandytów. Wybrałem rozdupczenie wieży bo niezły widok był :D. Jak po bombie atomowej.

been there done that, jeśli ktoś grał w Tzar'a to właśnie takiego poziomu trudności poszukuję : )

Tzar: ciężar korony był trudnym bługarskim dziadem RTS do zgryzienia, to fakt. Po jakiś 10 latach odpaliłem to ponownie i doszedłem do wniosku, że ciągłe wysyłanie po jednej jednostce na twoje ledwo wybudowane mury, chyba były zwykłym bugiem. Eh, ale brakuje mi gier RTS z taką grafiką, ale np. w dzisiejszym wydaniu, lecz żadne rimejki typu ostanie Age of Empires 2 na steama- ble i szkoda słów.

Polecam ci zatem (bez związku z Cywilizacjami) Dungeon Keeper 2 (pod koniec robi się hardcore, a niektóre misje wcześniejsze trzeba było dośc sztucznie przechodzić- to nie znaczy, że z kodami, oj nie), Kroniki Czarnergo Księżyca (nie dałem rady przejść nawet do połowy kampanii) i może Black&White jedynka. Powiedziałbym o Wiggles ale do tego nie miałem głowy, a cieszyłem się tylko mechaniką i humorem gry, lecz dalej podejrzewam, że potem robi się baardzo wymagająca (jednak ręki nie dam uciąć).

Z FPSów to dość trudny dla mnie był kiedyś Giants: Obywatel Kabuto i myślę, że dobrym wyzwaniem będzie System Shock 2 (skill i mocne nerwy się przydadzą tu z pewnością).

W Tzara grałem w tym samym czasie co Kroniki Czarnego Księżyca. Gra cięzka do znalezienia i już mocno przestarzała graficznie. Jednakże poziom trudności większy niż w Tzarze i fabuła ciekawsza. Popieram kolege vilczego bowiem Kroniki Czarnego Księżyca, to ciężki RTS graficznie podobny do Tzara.

Ze strategi to może Alien Nations 1/2?

coś w stylu kozacy 2?

Może to śmieszna propozycja ale polecę Ci ode mnie Battlefield : Heroes y na grę trzeba wydać z 50zł ale to nic , bo zabawa jest przednia , wymaga ultra skilla bo w samej grze masz skille i jak na 30 poziomie ogarniesz wszystko to mogę ci przysięgnąć że zabawa jest wręcz świetna , sam gram 3 lub 4 lata to jeszcze były battlefunds a nie funds , POLECAM

Commander Conquest of the Americas , posiadam gram i powiem że d*py nie urywa ale bardzo solidna gra, więc polecam

W Tzara grałem w tym samym czasie co Kroniki Czarnego Księżyca. Gra cięzka do znalezienia i już mocno przestarzała graficznie. Jednakże poziom trudności większy niż w Tzarze i fabuła ciekawsza. Popieram kolege vilczego bowiem Kroniki Czarnego Księżyca, to ciężki RTS graficznie podobny do Tzara.

Kroniki Czarnego Księżyca tak na prawdę są ciężkie tylko i wyłącznie z powodu sterowania własnymi oddziałami. Jeśli zaś chodzi o trudność gry to staje się ona banalna, gdy tylko rozgryzie się schemat działania SI, który jest niezwykle tępy. Np: Wystarczy podczas oblężenia dobrze podprowadzić oddział, by wróg ruszył wszystkim co ma na nas. Więc jeśli drogi Salku, szukasz wymagającej gry to odpuść sobie Kroniki.

A jeśli spodobało ci się RE2 to polecam zapoznać się z Dino Crisis 2.

Salej chcesz czegoś jak Tzar? Polecam Nemesis of the Roman Empire oraz Rising Kingdoms. Dlaczego? Otóż to są dwa inne RTSy twórców Tzara.