Siemanko. Wpadłem na pomysł założenia konta bankowego. Tylko nie wiem który bank wybrać. Zastanawiałem się nad mBankiem i AliorSync. Czy mógłby ktoś powiedzieć coś o tych bankach? Jak jest z przelewami, czy są za darmo wszędzie, gdzie można wypłacać, no i w Aliorze jest, że Opiekun prawny musi mieć tam konto. Czy może to być mój brat?
Jaki bank dla nastolatka
To bez różnicy we wszystkich bankach jest że do 30+roku życia wszystko masz za free. karty, wypłaty z bankomatów itp.
Polecam od banku spermy...
KierowcaTira
Przestań pierd*lić głupoty
Co do konta, to proponuje abyś sobie sprawdził każdy bank indywidualnie. Musisz dokonać analizy, a potem będziesz wiedział, który bank będzie dla ciebie odpowiedni.
P.S
Opiekun nie musi mieć tam konta. Możesz także wniosek składać przez internet, kurier przyjedzie do domu i podpiszesz papiery.
ipko, mbank.pl
Ja mam wbk i nie narzekam.
IPKO- bezpieczne, wszystkie bankomaty za free. Polecam i pozdrawiam
IPKO - sam mam i jestem bardzo zadwolony !
Maciek odejdź mi od tego komputera! Mówiłam ci przeca ,że jak będą lepsze oceny to kieszonkowe będzie większe!
~Leman
Osobiście polecam Mbank Jakbyś chciał to pisz do mnie na pw
Zapłacę ci nawet za otwarcie konta
w Mbanku
- Darmowe Transakcje kartą
- Brak Kosztów utrzymania konta (jeżeli regularnie obracasz min 100 czy tam 200 zł / mc )
- Możliwość aktywacji usługi (wyplata we wszystkich bankomatach)
Noi w sumie wiele innych
Minusem jest sprawdzanie stanu konta w bankomacie ( koszt to aż 5 zł / sprawdzenie ) - ale zawsze możesz wejść na swoje konto z telefonu i sobie sprawdzić
Chyba jednak skuszę się na IPKO. A darmowe wypłaty są w każdym bankomacie w kraju ta?
w mB wypłata ze wszystkich bankomatów = 5pln/mies.
IPKO na pewno nie pobiera żadnych opłat ?
Tylko w którym pakiecie: Konto Pierwsze czy Konto dla Młodych ?
ps. posiada ktoś konto w alior sync ? Jeśli tak, niech rzuci kilka słów w przyrównaniu do konta z którego się przeniósł lub posiada jako drugie.
ps. posiada ktoś konto w alior sync ? Jeśli tak, niech rzuci kilka słów w przyrównaniu do konta z którego się przeniósł lub posiada jako drugie.
Ja mam od pół roku i jeszcze nic mi nie pobrano z konta
0 zł = obciążenia za wypłatę ze wszystkich bankomatów (tak jest napisane na ich stronie internetowej ale Ja wyjmuje kasę zazwyczaj z Euroneta)
0 zł za prowadzenie konta osobistego
0 zł za kartę debetową (żadnych chaczyków nie ma tam że np jak w innych bankach żeby nie płacić co miesiąc za kartę to musisz coś kupić za 200 zł )
Nie wiem jak jest ze zbliżeniówkami i tymi kartami z naklejką one coś od tego miesiąca mają mieć płatnego ale co to już trzeba się banku spytać xD
10 natychmiastowych przelewów co miesiąc za darmo!
Niedługo nazwa Alior Sync ma zniknąć z rynku (Bank jako tako zostaje, żadnych zmian obciążających klienta ma nie być, tyle że kolorystyka loga się zmieni jak i nazwa bo Alior Bank łączy się z T-Mobile) więcej info znajdziecie tutaj ;]
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Marka-Alior-Sync-znika-z-rynku-3075553.html
A jeśli chcecie jeszcze się więcej informacji dowiedzieć o koncie osobistym w Alior Sync to zapraszam na ich oficjalną stronę http://www.sync.pl
Osobiście polecam Ci mbank, bardzo łatwo i sprawnie możesz założyć kont i oczywiście prowadzenie i założenie jest za darmo ale to chyba teraz norma.
Ja polecam Alior Sync. Wszystko mi działa sprawnie, żadnych płatności (nawet za posiadanie karty. Gdzie w mbanku jest darmowa jedynie po przekroczeniu iluśtam zł miesięcznie płatności kartą).
W mbank jeśli nie będziesz płacił kartą w miesiącu za co najmniej 200zł to koszt karty wynosi 4zł( kiedyś była darmowa nawet jak z niej w ogóle nie korzystałeś)
Niedługo nazwa Alior Sync ma zniknąć z rynku (Bank jako tako zostaje, żadnych zmian obciążających klienta ma nie być, tyle że kolorystyka loga się zmieni jak i nazwa bo Alior Bank łączy się z T-Mobile) więcej info znajdziecie tutaj ;]http://www.bankier.pl/wiadomosc/Marka-Alior-Sync-znika-z-rynku-3075553.htmlA jeśli chcecie jeszcze się więcej informacji dowiedzieć o koncie osobistym w Alior Sync to zapraszam na ich oficjalną stronę http://www.sync.pl
Dla mnie to strzał w stopę. Idą zatem w ilość. To że stracą na jakości obsługi jednostkowej daje do zrozumienia ilość wątków o psiakości obsługi operatora t-mobile.
Trudno, jeszcze pobieduję w mbanku. Może jakiś derektor w getinie potknie się w końcu o kabel internetowy i stwierdzi, że warto byłoby coś z tym zrobić
W mbank jeśli nie będziesz płacił kartą w miesiącu za co najmniej 200zł to koszt karty wynosi 4zł( kiedyś była darmowa nawet jak z niej w ogóle nie korzystałeś)
Wydawało mi się że opłacenie kartą w wys. stówki miesięcznie niweluje opłatę. Czyżby opłata wzrosła czy była na tym pułapie od dawna ?
Ja mam Konto Pierwsze w iPKO, pobiera mi tylko 3zł miesięcznie, wypłaty we wszystkich bankomatach nawet za granicą są darmowe.
z tego co pamiętam to chyba ING miał najkorzystniejszą ofertę...
Polecam mBank e-konto dla młodych - wszystkie wypłaty z bankomatów za friko itp koszt utrzymania konta miesięcznie 2-3 zł