Tak nadszedł czas żeby w końcu wyjść z obrębu PayPala i zabrać się za konkrety. Paypal niestety w Polsce jest platformą na tyle słabo rozwiniętą, że zaledwie niewielka liczba sklepów obsługuje ten rodzaj płatności nie wspominając już o allegro, na którym przesiaduję długie godziny. Tym samym chciałbym wybrać bank, który spełni moje oczekiwania, póki co w ramach oferty junior jako, że pełnoprawnie 18 lat kończę w maju a do tego czasu z pewnych przyczyn konto musi funkcjonować już na dobre. Chciałbym zapytać osoby, które wiedzą coś więcej niż ja z suchych informacji zawartych na stronach który z banków:
a ) posiada 0 zł za prowadzenie konta - bez haczyków w stylu *jeśli wpłaci 1000 zł itp itd
b ) posiada darmową kartę płatniczą - oczywiście jeśli będzie wymagała opłat to przeboleję ale najchętniej korzystałbym jeszcze te 4 miesiące z darmowej opcji bez haczyków podobnych do tego wyżej
c ) pozwoli na stworzenie kotna internetowego z pełną swobodą przyjmowania wpłat. Nie wiem dlaczego ale po analizie tych wszystkich wykresów, spisów itp mam wrażenie (pewnie wyimaginowane), że niektóre konta nie pozwolą mi przyjmować normalnych wpłat a jedynie jakieś badziewne kieszonkowe.
Opcjonalnie miłe są jakieś zniżki w postaci jedzenia/elektroniki/gier w wybranych sklepach itp itd bo taka opcję widziałem w kilku spisach.
Reasumując ma być jak najtaniej i jak najbardziej przystępnie dla osoby, która ze świata płatności internetowych chce przejść na bardziej realne metody władania moim skarbem. Póki co zastanawia mnie mBank polecony przez szeryfa Salka jednak znalazłem w ich umowie kilka gwiazdek. Myślę że to wszystko na dany moment. To czego nie dopowiedziałem tutaj wytknę ewentualnie podczas przeglądania propozycji.