Jaki bank (junior)?

Tak nadszedł czas żeby w końcu wyjść z obrębu PayPala i zabrać się za konkrety. Paypal niestety w Polsce jest platformą na tyle słabo rozwiniętą, że zaledwie niewielka liczba sklepów obsługuje ten rodzaj płatności nie wspominając już o allegro, na którym przesiaduję długie godziny. Tym samym chciałbym wybrać bank, który spełni moje oczekiwania, póki co w ramach oferty junior jako, że pełnoprawnie 18 lat kończę w maju a do tego czasu z pewnych przyczyn konto musi funkcjonować już na dobre. Chciałbym zapytać osoby, które wiedzą coś więcej niż ja z suchych informacji zawartych na stronach który z banków:

a ) posiada 0 zł za prowadzenie konta - bez haczyków w stylu *jeśli wpłaci 1000 zł itp itd

b ) posiada darmową kartę płatniczą - oczywiście jeśli będzie wymagała opłat to przeboleję ale najchętniej korzystałbym jeszcze te 4 miesiące z darmowej opcji bez haczyków podobnych do tego wyżej

c ) pozwoli na stworzenie kotna internetowego z pełną swobodą przyjmowania wpłat. Nie wiem dlaczego ale po analizie tych wszystkich wykresów, spisów itp mam wrażenie (pewnie wyimaginowane), że niektóre konta nie pozwolą mi przyjmować normalnych wpłat a jedynie jakieś badziewne kieszonkowe.

Opcjonalnie miłe są jakieś zniżki w postaci jedzenia/elektroniki/gier w wybranych sklepach itp itd bo taka opcję widziałem w kilku spisach.

Reasumując ma być jak najtaniej i jak najbardziej przystępnie dla osoby, która ze świata płatności internetowych chce przejść na bardziej realne metody władania moim skarbem. Póki co zastanawia mnie mBank polecony przez szeryfa Salka jednak znalazłem w ich umowie kilka gwiazdek. Myślę że to wszystko na dany moment. To czego nie dopowiedziałem tutaj wytknę ewentualnie podczas przeglądania propozycji.

Najlepsze banki to banki tak zwane współdzielcze. Mają niezłe oferty i nie są nastawione na zysk sam mam konto w takim banku (nie chcę robić reklamy konkretnemu bankowi)

nie ma żadnych opłat za przelewy i prowadzenie konta, za transakcje itd. Popytaj czy gdzieś w twojej okolicy nie ma bankó współdzielczego to jest najpewniejszy wybór.

Ja mam w Pekao S.A. (dawny z Żubrem), do 30 roku życia konto bezpłatne, karta 1,99 co miecha(jak wykonasz 4 operacje minimum kartą w miesiącu to 99gr za kartę płacisz wtedy za tamten miesiąc). Przelewy też za free do 30 roku życia. Karta posiada kod CVV/CV2 więc spokojnie można robić przelewy zagraniczne :)

Pko właśnie to bank Bank Spółdzielczy literówkę zrobiłem. No to jest najlepszy wybór :).

Alior Sync:

+ Karta debetowa 0zł - można płacić w necie

+ Prowadzenie konta 0 zł

+ Bankomaty za friko

+ Łatwe zarządzanie

+ 10 przelewów błyskawicznych w miesiącu za darmo

- ROR nie ma oprocentowania (trzeba mieć dodatkowe konto oszczędnościowe i sobie przelewać fundusze tam)

- Obsługa tylko online - w razie problemów wymagany internet i kamerka (jak dobrze pamiętam)

- Wpłatomaty EUROCASH odpłatne - 1zł bądz 2% od kwoty wpłacanej

Dokładne info poczytaj na stronce.

Ja mam w BZ WBK i mam za darmo przelewy, prowadzenie konta oraz kartę za free. Nazywa to się "Konto godne polecenia". Nie jestem pewien co do wypłacania z bankomatów czy można ze wszystkich czy nie, trzeba by w banku dopytać. Tak czy siak polecam konto jak całkowicie za darmo :D No i reklamował go Chuck Norris.

Wbk jest interesujący ale nie jest to konto junior co zmuszaloby mnie do otwarcia go na osobę starszą. :(

Sam korzystam z banku Millennium i jedyne za co płacę to karta - dlatego że nie zawsze uda mi się wykonać nią wystarczająco dużo operacji (wolę czuć gotówkę między palcami). A tak to wsio za darmo, bez specjalnych haczyków. Swoją drogą nie celuj w konto junior, a konto student, bo te pierwsze o ile mi dobrze wiadomo są DO 18 roku życia i tak czy inaczej jak będziesz zakładał powiedzą Ci, że nie opłaca się teraz rejestrować juniora, a za kilka miesięcy Cie wzywać, żeby znów konto zmieniać. Tak było w przypadku mojego brata - jak zakładał konto, to zamiast juniora, klepnęli mu studenta zanim jeszcze miał 18 lat.

Nvminer to w takim razie trzeba skonsultować się z bankiem, który pozwoli na taką operację.

Jeżeli nie masz jeszcze 18 lat może warto sprawdzić izzyKonto w mbanku?

Bank Milennium moim skromnym zdaniem

Xaorus, ale skoro za niedługo kończysz 18 lat to przeciez możesz poczekać. Tym bardziej, że formalności związane z dowodem osobistym można już załatwić przed ukończeniem 18 lat.

Ja bym ci radził poczekać Xaorus do 18 :), po co przez kilka miesięcy mieć konto młodzieżowe a potem zawracać sobie po kilku miesiącach głowę zmienianiem go na jakieś dla dorosłych? ;p, Ja osobiście bym Ci polecił założyć konto w banku internetowym Alior Sync, sam mam tam u nich konto i mogę tobie powiedzieć że jest w pełni darmowe ;], miła obsługa telefoniczna (nie wiem jak jest z rozmowami przez kamerę i gadaniem przez mikro u nich bo nie konsultowałem się jeszcze z nimi przez te możliwe opcje ;p, ale jeśli przez telefon konsultanci byli mili i pomocni to na pewno i tam też będą ;)) i tak jak pisał Deuced to wszystko się zgadza ;], jedynie z wpłatami na wpłatomaty jest gorzej bo jeśli ktoś dużo robi wpłat na wpłatomaty w jednym miesiącu ma gorszej niestety bo za czwartą wpłatą w miesiącu we wpłatomacie Euronet bank będzie pobierał prowizję 0,5% kwoty (min. 1 zł). I jeśli konto w Alior Sync będzie twoim głównym kontem i będziesz dostawał na nim wynagrodzenie od pracodawcy, to kupując produkty przez internet przez moduł PayU, będziesz dostawał 5% cashback, drugi plus to wszystkie bankomaty w Polsce są za darmo :), nawet te innych banków też z tego co dobrze kojarze ;p.

Z mBankiem nie zawracaj sobie nawet głowy podnieśli ceny za to że się ma u nich kartę (jakąkolwiek ;p), dużo ludzi właśnie przeprowadziło się z mBanku ostatnio do Alior Synca czytam w internecie głównie że ciągle zmieniają ostatnio opłaty... a kilka lat temu IzzyKonto w mBanku, było w pełni darmowe zupełnie jak teraz w Alior Syncu :). A i w mBanku mało sympatyczna jest obsługa klienta ;/ i ich jakość połączeń też jest słaba (cicho ich strasznie przez telefon słychać jest nawet jak się weźmie telefon na głośnomówiący :|)

Z BZ WBK bym uważał zakładać u nich konto bo z tego co czytam w necie ma dość dużo negatywnych opinii ten bank.

Tak nadszedł czas żeby w końcu wyjść z obrębu PayPala i zabrać się za konkrety. Paypal niestety w Polsce jest platformą na tyle słabo rozwiniętą, że zaledwie niewielka liczba sklepów obsługuje ten rodzaj płatności nie wspominając już o allegro, na którym przesiaduję długie godziny. Tym samym chciałbym wybrać bank, który spełni moje oczekiwania, póki co w ramach oferty junior jako, że pełnoprawnie 18 lat kończę w maju a do tego czasu z pewnych przyczyn konto musi funkcjonować już na dobre. Chciałbym zapytać osoby, które wiedzą coś więcej niż ja z suchych informacji zawartych na stronach który z banków:

a ) posiada 0 zł za prowadzenie konta - bez haczyków w stylu *jeśli wpłaci 1000 zł itp itd

b ) posiada darmową kartę płatniczą - oczywiście jeśli będzie wymagała opłat to przeboleję ale najchętniej korzystałbym jeszcze te 4 miesiące z darmowej opcji bez haczyków podobnych do tego wyżej

c ) pozwoli na stworzenie kotna internetowego z pełną swobodą przyjmowania wpłat. Nie wiem dlaczego ale po analizie tych wszystkich wykresów, spisów itp mam wrażenie (pewnie wyimaginowane), że niektóre konta nie pozwolą mi przyjmować normalnych wpłat a jedynie jakieś badziewne kieszonkowe.

Opcjonalnie miłe są jakieś zniżki w postaci jedzenia/elektroniki/gier w wybranych sklepach itp itd bo taka opcję widziałem w kilku spisach.

Reasumując ma być jak najtaniej i jak najbardziej przystępnie dla osoby, która ze świata płatności internetowych chce przejść na bardziej realne metody władania moim skarbem. Póki co zastanawia mnie mBank polecony przez szeryfa Salka jednak znalazłem w ich umowie kilka gwiazdek. Myślę że to wszystko na dany moment. To czego nie dopowiedziałem tutaj wytknę ewentualnie podczas przeglądania propozycji.