Jaki fps 2014 - BF4, Cod (tylko które), ps2, czy może coś innego?

Witam niestety nie mogę napisać tego tematu w dziale szukam mmorpg ze względu na małą ilość postów.

Gatunek: mmofps

sprzęt: i5, gt 660, 8 ram

czego szukam:

- brak p2w całkowity !!!!!!!!!!!!!!!!!!

- item shop może być wygląd broni itp

- dużo graczy/ serwerów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- zbieranie doświadczenia, rangi itp !!!!!!!!!!!!!!!!

- unikalne bronie wygląd postaci ( złote bronie itp )!!

- gran na dłużej !!!!!!!!!!!!!!!!

- cena bez znaczenia

- ligi turnieje itp

- lista serwerów w grze nie na stronie

- brak hacków !!!!!!!!!!!!!!!!!

w co grałem:

Bf 3 - grafika super w zasadzie bardzo fajna jedynie mi brakowało unikalnych wyglądów broni

wolfteam- kosmiczny item shop i p2w

AVA- hackerów masakryczna ilość

S.K.I.L.L- j.w

Warface- nie najgorsze jednak grałem na becie i nie wiem nawet jak to teraz wygląda, jak nikt nic nie poleci to pewnie spróbuje

cs:go - brak zdobywania doświadczenia i opcje wyglądu broni itp raczej nie występują

palne side 2 - nie jestem pewien czy akurat to testowałem ale z tego co pamiętam to graczy bardzo mało

Jaka wersja Cod jest najbardziej grywalna ?

Generalnie czekam na jakieś tytuły godne polecenia mogą być również z listy w które grałem. generalnie na tą chwile mam faworytów bf4 lub jakaś wersja cod ewentualnie warface i planetside 2

Przede wszystkim jakby ktoś coś polecił, niech napisze o p2w/item shop oraz o hackach ( jak często się spotyka)

CS:GO - teraz masz mnóstwo wyglądów broni, hackerów, przynajmniej ja nie widzę (gram na bardzo dobrych FFA, lub steam only), p2w zdecydowanie nie.

CS:GO - teraz masz mnóstwo wyglądów broni, hackerów, przynajmniej ja nie widzę (gram na bardzo dobrych FFA, lub steam only), p2w zdecydowanie nie.

no brak p2w na pewno na + jednak o ile pamiętam w cs go nie ma żadnego systemu ze zdobywaniem doświadczenia rangi itp A co do tych wyglądów broni to muszę gdzieś zaraz na youtube spróbuje se obczaić

czekam również na opinie o bf4 i cod ( jaka wersja jest najbardziej grywalna ) i inne

W CS: Go zdobywa się przedmioty podobnie jak w grze Dota 2, czy TF2. Mi tryb multiplayer przypadł do gustu z Black Ops II - jest tam ciekawy rozwój postaci. Obecnie gra ok. 9 tyś graczy.

Obecnie trwa beta, a wychodzi w marcu Titanfall. Niestety nie dostałem się do beta testów (przynajmniej na razie), ale po oglądaniu streamów gra wygląda dość ciekawie.

@Edit

Poprawka, właśnie otrzymałem maila z dostępem do bety, więc jak będziesz zainteresowany to jak pogram to mogę zdać szerszą relację.

no brak p2w na pewno na + jednak o ile pamiętam w cs go nie ma żadnego systemu ze zdobywaniem doświadczenia rangi itp A co do tych wyglądów broni to muszę gdzieś zaraz na youtube spróbuje se obczaićczekam również na opinie o bf4 i cod ( jaka wersja jest najbardziej grywalna ) i inne

Nie ma, sam szukałem gry z czymś takim, lecz obecnie według mnie cs jest najlepszą opcją. Zamiast rangi staram się być jak najwyżej w rankingu servera :3 (gra ok 90 000 cały czas)

hmm to wygląda na to ze na tą chwile ciężko z grywalnym

cs go problemu niema bo konto mam już gdzieś będę musiał se obczaić, te unikatowe bronie lekko mnie zaciekawiły, jednak ten brak systemu rang i lvli minimalnie zniechęca

na allegro po popularności płatnych fps najpopularniejszy jest własnie cs , trochę dalej bf 4, gdzieś tam też przewijają się cod głównie mw3

nie do końca wiem na jakiej zasadzie zdobywa się te unikalne bronie w cs ale obstawiam po filmikach na youtube że jakieś losowania są, to można pewnie nieźle z kasą popłynąć na tym ;p

z tego co widzę to z f2p nie poleca nikt jak na razie nic

z chęcią jeszcze posłucham jakiś opinii bo jak na razie dalej mam wątpliwości ;p w co zacząć grać

Bf4 jak najbardziej na +,nie ma p2w, pakiety zawierające dodatki do broni//skórki/xp boost zdobywane co poziom. Serverów jest dużo(sporo naszych), gra możesz kupić stosunkowo tanio. Jak dla mnie bf4 jest obecnie najlepszym wyborem. Jako minus należy dodać ,że lista serverów jest na stronie,a Tobie to przeszkadza.

CS:GO nie ma systemu rang??? Co wy, gadacie głupoty...
Tak jak w Docie 2 tak i w CS:GO jest tryb turniejowy (działa jak matchmaking w docie) Po wygraniu 10 gier, system Cię klasyfikuje w odpowiedniej randze (jak w lolu np. srebro itd.), a następnie walczysz o wyższe rangi lub spadasz do niższej...

http://blog.counter-strike.net/pl/index.php/2012/10/6795/
Proszę bardzo.

Widzę, że wypowiadają się Ci, którzy nic o danej grze nie wiedzą...

Bf4 jak najbardziej na +,nie ma p2w, pakiety zawierające dodatki do broni//skórki/xp boost zdobywane co poziom. Serverów jest dużo(sporo naszych), gra możesz kupić stosunkowo tanio. Jak dla mnie bf4 jest obecnie najlepszym wyborem. Jako minus należy dodać ,że lista serverów jest na stronie,a Tobie to przeszkadza.

co do bfa lista serwerów jest najmniejszym problemem na stronie, jedyne czego mi brakuje w bf jest brak czegoś w rodzaju złotych broni jakiś takich unikalnych elementów nawet za kase nie wpływających oczywiście na moc broni, z tego co widziałem opcjo modyfikacji jest masa, jednak z tego co pamiętam z bf 3 to to że te kamuflaże nie rzucają się w ogóle w oczy

i tak chyba niema ciekawszego wyboru jak bf4 pod względem zarówno graczy jak i grafiki chyba ze ktoś coś jeszcze poleci trochę to premium droga ale jeszcze pomyśle może podstawa starczy

ewentualnie cs go również ściągam

titan fall wygląda fajnie ale klimat nie leży ;p i zanim wyjdzie to pewnie jeszcze się poczeka trochę

Jak chcesz wiedzieć to na planetside2 jest teraz więcej graczy możliwe że grałeś przed łączeniem serwerów i dlatego wydawało ci się że gra mało graczy. Jak cię przekonałem to zapraszam na serwer Cobalt frakcja TR.

Najlepszy COD jeśli chodzi o multiplayer, to moim zdaniem Modern Warfare 2 :)

Co do kamuflażu na broni,to na pierwszy rzut oka nie jest zbyt widoczny,ale wystarczy wybrać bardziej jaskrawe barwy i już widać ^^ Mowa oczywiście o BF4. Co do premium to nie jest takie drogie ^^ Bf4 będzie mieć 5 dodatków,każdy oddzielnie kosztuje 59 zł, w premium za 189 czy tam 179,a do tego szybciej te dodatki dostaniesz,darmowe paczki i co jakiś czas boost do xp na 2 dni(weekend)

** Ahh zapomniałbym ,że każdy dodatek to przynajmniej 1 broń dla każdej z klasy.

Co do kamuflażu na broni,to na pierwszy rzut oka nie jest zbyt widoczny,ale wystarczy wybrać bardziej jaskrawe barwy i już widać ^^ Mowa oczywiście o BF4. Co do premium to nie jest takie drogie ^^ Bf4 będzie mieć 5 dodatków,każdy oddzielnie kosztuje 59 zł, w premium za 189 czy tam 179,a do tego szybciej te dodatki dostaniesz,darmowe paczki i co jakiś czas boost do xp na 2 dni(weekend)** Ahh zapomniałbym ,że każdy dodatek to przynajmniej 1 broń dla każdej z klasy.

ok dzieki wszystkim za opinie zdecydowałem się na bf4 z premium, prawda jest taka, ze i tak bym wydał więcej siana w jakimś item shopie i tylko się wkur.. jak jakaś aeria czy inne badziewie zaczęło by przerabiać grę na p2w

cs go również pobieram bo to już kopiłem kiedyś, po testuje te skiny do broni o co tam chodzi

i pozostaje dalej czekać na jakiegoś rewolucyjnego f2p ;p

Nie masz co czekać na f2p ;< Tam zawsze będzie jakaś broń z +5 dmg/+4 accu^^

Nie masz co czekać na f2p ;< Tam zawsze będzie jakaś broń z +5 dmg/+4 accu^^

zakupiłem bf4 na szczęście bez premium, i prawdę mówiąc po 2 godzinach grania znudziło mi się, niewiele różni się od bf3, jak ktoś grał w 3 i podobało mu się to 4 też podejdzie

troszkę zawiodłem się te optymalizacje broni i wyglądy niestety nie rzucają się w oczy a ja niestety lubię mieć fajne gadżety w grze

może za długo nie testowałem ale co do ilości graczy też d*py nie urywa

na tą chwile podszedł mi cs go ludzi masa, ciekawe rozwiązania i bardziej dynamiczna rozgrywka, dropy bronie boxy itp, ciekawe są nowe wyglądy broni i możliwość kupowania i sprzedawania na rynku steam ( tutaj niestety jestem lekko wkurzony bo mają jakieś śmieszne ograniczenia, żeby móc coś kupić i sprzedać muszę czekać 30 dni a żeby z kimś się wymienić 7 dni )

na + jest na pewno ogromna ilość graczy

brakuje jedynie jakiegoś systemu rang itp co by trochę pod mmo to podciągnąć ;p

minusem/ a może plusem jest sklepik za prawdziwą kasę w zasadzie tylko klucze do boxów tam są ale przynajmniej niema żadnego p2w

Systemy rang są musisz wejść w znajdź grę i tryb turniejowy tam wybierasz mapy na których chcesz grac, potem znajduje ci ludzi i grasz. Po wygraniu 10 meczy turniejowych przyznaje ci range

Powiem Ci ,że nie mogę się zgodzić z zarzutem co do ilości graczy :) Na hardcore masz około 40+ serverów pełnych ludzi (min 48graczy). Do tego dochodzi normal czy 60-70 serverów również po 48+,a do tego są jeszcze te z mniejszą ilością.

Druga sprawa to bronie- ilość customizacji jest ogromna,a kamuflaże tak jak mówiłem rzucają się w oczy ,ale muszą być jaskrawe :) Bo trudno zauważyć "jesienne" ale "śnieżne" już widać.

Jedyne co to fakt ,że bf4 to tak naprawdę bf3 na sterydach ;<

Witam niestety nie mogę napisać tego tematu w dziale szukam mmorpg ze względu na małą ilość postów.

Gatunek: mmofps

sprzęt: i5, gt 660, 8 ram

czego szukam:

- brak p2w całkowity !!!!!!!!!!!!!!!!!!

- item shop może być wygląd broni itp

- dużo graczy/ serwerów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- zbieranie doświadczenia, rangi itp !!!!!!!!!!!!!!!!

- unikalne bronie wygląd postaci ( złote bronie itp )!!

- gran na dłużej !!!!!!!!!!!!!!!!

- cena bez znaczenia

- ligi turnieje itp

- lista serwerów w grze nie na stronie

- brak hacków !!!!!!!!!!!!!!!!!

w co grałem:

Bf 3 - grafika super w zasadzie bardzo fajna jedynie mi brakowało unikalnych wyglądów broni

wolfteam- kosmiczny item shop i p2w

AVA- hackerów masakryczna ilość

S.K.I.L.L- j.w

Warface- nie najgorsze jednak grałem na becie i nie wiem nawet jak to teraz wygląda, jak nikt nic nie poleci to pewnie spróbuje

cs:go - brak zdobywania doświadczenia i opcje wyglądu broni itp raczej nie występują

palne side 2 - nie jestem pewien czy akurat to testowałem ale z tego co pamiętam to graczy bardzo mało

Jaka wersja Cod jest najbardziej grywalna ?

Generalnie czekam na jakieś tytuły godne polecenia mogą być również z listy w które grałem. generalnie na tą chwile mam faworytów bf4 lub jakaś wersja cod ewentualnie warface i planetside 2

Przede wszystkim jakby ktoś coś polecił, niech napisze o p2w/item shop oraz o hackach ( jak często się spotyka)