Jaki internet polecacie?

Siema, kończy mi się umowa z internetem i chciałbym się dowiedzieć od was co mi polecacie.

Kiedyś posiadałem internet radiowy(nie pamiętam ile lat temu) który zamulał, rozłączał i jeszcze raz zamulał.

Teraz obecnie posiadam Mobilny Internet w Play, powiem że jest dobry. Pobiera mi 1mb/s, ale mam jeden problem mam 18GB limitu na miecha :/.

Posiadam transfer nocny od 00:00 do 9:00, ale niestety pracuje jako stróż nocny w Galerii Handlowej. Ten internet nie pozwala mi na pobieraniu gier, a teraz te gry ważą minimum 15gb+. Co jeden wielki minus jest za transfer, nie pozwala mi na komfortowe pobieranie...

Płace obecnie 59zł, nie mam w domu telefonu stacjonarnego mówię od razu. Piszcie ile co jaka prędkość i koszty.

Dziękuje pozdrawiam.

Jak radiówka i mobliny, to mieszkasz pewnie na osiedlu domków jednorodzinnych albo małej miejscowości czy jak ?

Także mam problem ze znalezieniem internetu (domki jednorodzinne) dla siebie, a z tego co udało mi się dowiedzieć to żadne netia czy inni więksi dostawcy neta w moim mieście, nie chcą / nie przeciągają kabla do domków, gdzie będę mieszkał. W rezultacie wyszło na to, że albo radiówka albo Neostrada :\

Ile kosztuje utrzymanie Lini telefonicznie?

Edit:

Dodam że mieszkam w Bloku i jest możliwość połączenia się do Lini telefonicznej. Sąsiad ma netia czy coś takiego.

Polecam multimedię :) 50zł i prędkość ściągania w zależności od źródła waha się nawet do kilku mb/s :D U mnie jest 1-5mb.

Ja odradzam multimedię, sam mam i z nimi problemy są ogromne przynajmniej tu gdzie ja mieszkam. Jeśli masz możliwość bierz UPC

Multimedia, UPC, vectra brak w mojej miejscowości połączenia. Teraz pisze do laski z neti(pewnie to jest jakiś hindus) żeby się dowiedzieć czy jest połączenie.

Pytanko, co miecha trzeba płacić 30zł za opłatę łącza? Jeśli mieszkam w bloku i jest ta linia to muszę to płacić?

Nie kumam tego, muszę mieć to w domu czy co...

Jutro zapytam się kumpla/sąsiada z czego ma internet...

mod_ico.png
Na przyszlosc - nie piszemy posta pod postem! - Dzz'

Czy ktoś może coś powiedzieć o tym dostawcy ? http://multimo.telestrada.pl/oferta1/internet-domowy/superprosty-internet-ii Czy warto korzystać z ich usług, bo szczerze powiedziawszy, pierwszy raz słyszę o Telestradzie.

Coz nie wiem z jakiej miejscowości jesteś i czy lapiesz się na ten internet ale lap stronke http://www.ynet.pl/internet.html internet 1 klasa - pratykcznie zero problemów(zdarzaly się awarie ale szybko zawsze dzialaja) jeśli lubisz sobie pograc to dodam tylko ze pingi sa baaardzo niskie (przykład w counter strike ping waha się miedzy 6-11 przeważnie) osobiście mam 25mb od 12-24, a w godzinach 24-12 50mb i place 49zl miesięcznie wiec jeżeli ktoś chętny zapytać się ich może czy jest u nich dostępny bądź bedzie

Polecam wam tą stronę http://www.dostawcy-internetu.pl/oferta/ http://www.dostawcy-internetu.pl/porownaj-ceny/Zachodniopomorskie,,,,,,nazwafirmy_1,.html tu są podane dostępność i cena.

http://www.aero2.pl/bdi.html to jest darmowy internet dla prawie każdego w naszym kraju. Haczyka w sumie nie ma, ale np. prędkość do 512 kb/s, a zasięg raczej w większych miastach i okolicach, plus chyba jakieś inne ograniczenia transferu i jednorazowego online ?

Czy ktoś korzystał z tego sposoby łączenia się z Internetem ? Proszę o opinie.

Dzięki.

Ja mam Netie 10mb i płacę 80-90zł miesięcznie

z tym wyjątkiem że musiałem podłączyć telefon (a dokładniej monter przyszedł i podłączyć gniazdko telefoniczne)

niby dużo płacę ale nie mam problemów z Internetem Lagi pingi gubienie zasięgu itp itp czy to deszcz czy burza płynnie mi chodzi

dodatkowo 2 razy w roku mogę za darmo skorzystać z promocji jakie przysługują ostatnio proponowali mi w ramach promocji właśnie internet przenośni za darmo

na którym było 3gb transferu miesięcznie czyli dobry na wyjazd gdzieś czy coś

z netią będę 3 rok teraz przedłużyłem umowę na kolejne 2 lata

teraz w ramach promocji i że jestem stałym klientem mają mi zwiększyć internet do 50mb za tą samą cene

A ja mam radiówkę od jakichś 6 lat, i od roku nie narzekam :)

Od poczatku byly problemy, najpierw za maly transfer, pozniej piorun uderzyl w antene i spalil router, nastepnie w antenie zbierala sie woda, koparka zerwala swiatlowod, itp itd co skutkowalo lagami, zrywaniem i zanikaniem internetu. Dostawca nawet specjalnie dla mnie, i mojej czesci "wioski" zamontowal drugi nadajnik, ktory byl wyzej, i blizej nas, troche pomoglo, ale do dobrego internetu bylo daleko.

W zeszlym roku zmienilem antene, i przeszedlem na czestotliwosc 5ghz, co pozwolilo uzyskac transfer 10/2 mbps, od tego momentu przerwy w internecie sa naprawde rzadkie, lagi mam jedynie gdy cos sciagam, staly ping rzedu 10-20ms i jestem bardzo zadowolony.

Mam kolege, ktory ma upc, laguje go i zrywa znacznie czesciej odemnie, jedyna przewaga jaka ma nademna, jest wiekszy transfer.

W twojej sytuacji, polecam dowiedziec sie, czy jest mozliwosc wziecia radiowki 5ghz, gdyz jest to pasmo mniej zaszumione, niz standardowe 2,4ghz. Dodatkowo waznym elementem jest widocznosc anten. Jak daleko mieszkasz od nadajnika? czy sa po drodze jakies budynki, drzewa?

Ja gdzieś od dwóch tygodni korzystam z Aero2, o ściąganiu czegokolwiek większego nie ma raczej mowy ale na przykład w lola spokojnie na pingu 80 idzie pograc, tylko trzeba pamiętać ze co 60 min się rozłącza internet więc najprościej przed każdą grą zrestartować modem. Oprócz opłaty 27 zł Aero2 jest w 100% bezpłatne, bez żadnych limitów transferu, mieszkam pod krakowem i mam 4-5/5 kresek zasięgu, jak narazie jestem zadowolony ;p

Ja gdzieś od dwóch tygodni korzystam z Aero2, o ściąganiu czegokolwiek większego nie ma raczej mowy ale na przykład w lola spokojnie na pingu 80 idzie pograc, tylko trzeba pamiętać ze co 60 min się rozłącza internet więc najprościej przed każdą grą zrestartować modem. Oprócz opłaty 27 zł Aero2 jest w 100% bezpłatne, bez żadnych limitów transferu, mieszkam pod krakowem i mam 4-5/5 kresek zasięgu, jak narazie jestem zadowolony ;p

Tak, właśnie słyszałem o tej co godzinnej konieczności resetowania modemu (potem zresztą w ich FAQ można tego się dowiedzieć). Podobno w takim BF3 pingi pojawiają się w przedziałach 40-70, więc nie jest źle.

W sumie to dobra alternatywa, póki nie wybierze się czegoś konkretniejszego- lepsze to niż nic, że tak powiem i pewnie zacznę od tego Aero2. Ok, dzięki za odpowiedź.

Jeśli jest to małe miasto zobacz czy nie ma tam czegoś takiego jak nowa firma, która powstała z myślą o osobach (takich jak ty), proponująca dość dobry internet, a wszystko dla dotacji z uni, jeśli nie ma tam owej z tego co wiem UPC odpada bo zapewne nie będzie mieć tam światłowodów, chociaż kto wie, więc zostaje Netia, która pociągnie do ciebie kabelki, ale pamietaj ze im dalej mieszkasz od miasta tym mniej będziesz mieć... wystarczy po prostu samemu wejść na stronę i się z nimi skonsultować...

Jednak osobiście ci Netii nie polecam :)

Toya, mam chyba 5mb/s. Śmigam w planetsida2 na low bez lagów. Filmy oglądam bez zacinania się

A ja mam radiówkę od jakichś 6 lat, i od roku nie narzekam

no to zachęciłeś go do radiówki xD przez 5 lat internet mulił a w szóstym zaczyna pięknie chodzić :D

stary mieszkasz w bloku a w kazdych blokach masz kablówkę... będziesz placil z 60-70 zl za internet z 25 mb/s + kablówka podaj tylko miasto i osiedle to znajde ci dostawce (postaram sie nie jestem pewien)

"Toya, mam chyba 5mb/s. Śmigam w planetsida2 na low bez lagów. Filmy oglądam bez zacinania się"

tez mam TOI TOIe 5mb/s i wczoraj pobierałem Dragons Prophet przez 4h... i nie mogłem nic oglądać online a o graniu mogłem pomarzyć bo w tera wywalało mnie przez "high latecy" a w smite miałem teleporty

teraz postaram sie wymienic na UPC 250 (wczesniej mielm netie 100 i było super filmy/anime 1080p Flac gdzie odcinek wazy prawie 2 gb albo film wazy 25gb to byl a chwila ściągania )

Siema, kończy mi się umowa z internetem i chciałbym się dowiedzieć od was co mi polecacie.

Kiedyś posiadałem internet radiowy(nie pamiętam ile lat temu) który zamulał, rozłączał i jeszcze raz zamulał.

Teraz obecnie posiadam Mobilny Internet w Play, powiem że jest dobry. Pobiera mi 1mb/s, ale mam jeden problem mam 18GB limitu na miecha :/.

Posiadam transfer nocny od 00:00 do 9:00, ale niestety pracuje jako stróż nocny w Galerii Handlowej. Ten internet nie pozwala mi na pobieraniu gier, a teraz te gry ważą minimum 15gb+. Co jeden wielki minus jest za transfer, nie pozwala mi na komfortowe pobieranie...

Płace obecnie 59zł, nie mam w domu telefonu stacjonarnego mówię od razu. Piszcie ile co jaka prędkość i koszty.

Dziękuje pozdrawiam.