Jaki pad do PC?

Witam. Myślę ostatnio nad zakupem pada. Najwygodniejszy wydaje się pad od Xboxa 360. Jednak o ile dobrze pamiętam działa on na baterie AA i nie wiem jak z żywotnością.

Czy istnieje możliwość dokupienia mu akumulatorków które dałoby się ładować przez kabel usb?

Jest jeszcze pad od PS3 ale jest on niewygodny :/

Ewentualnie jakiś pad z innej firmy, ale nie wiem jak z wykrywaniem ich w grach.

Przewodowy od Xboxa 360. Działa na USB beż żadnych baterii.

Sam ostatnio kupiłem pada od Xboxa 360, ale bezprzewodowego. Na bateriach AA pad wytrzymał ok. 8 tygodni przy wibracji oraz naprawdę częstym graniu. Można dokupić do niego akumulatorki, ale ja tego nie robiłem. Wcześniej miałem pada od speedlinka taki na wzór tego od Xboxa, ale był przewodowy. Pasuje do wszystkich gier, działa dalej po prawie 3 latach. Zmieniłem go, bo chciałem pograć na bezprzewodowym. Dodatkowo analogi w tym od Xboxa są dużo bardziej czułe, a w razie jakiejś awarii możesz łatwo dokupić dodatkowe części np. analog itp.

Ja polecę pada bezprzewodowego x360 z: droższa opcja - akumulatorki +ładowarka do akumulatorków, tańsza opcja - kabel do ładowania play&charge z allegro i gra na nim bez żadnych baterii w srodku (jak na padzie przewodowym). Jedyny minus grania na kablu to wyłączający się pad podczas wibracji (co nie przeszkadza aż tak) no i przewodowosc (jednak przy graniu na PC chyba nie ma to znaczenia i tak się siedzi przy komputerze)

Dlaczego pad bezprzewodowy z kablem a nie pad przewodowy? Z doświadczenia wiem że pierwsze co się psuje w padach to kabel, więc przewodowy pad będzie miał krótszą żywotność

jak dla mnie ten od x1 jest lepszy od 360 ze względu na lepiej wyprofilowane trigery, a to że odbijają wogóle faza, jak i dobry krzyżak, bo to co w x360 woła o pomstę. Najlepiej jednak zrobisz jeżeli przejdziesz się do ,,sklepu nie dla idiotów'' ewentualnie innego rtv i potestujesz sobie. Ten od ps4 jest również wart uwagi

http://allegro.pl/oryginalny-bezprzewodowy-pad-xbox-one-kabel-12mc-i5730076318.html

Wygląda legitnie? Widzę że są za 100zł i 200.

Ja mam aktualnie pada od steam wczesniej mialem ngs maverick zacne cacko ale nie wykrywa nowszych gier.. A ten od steama bylby idealny gdyby nie dotykowe panele..

u

Ja osobiście używam tego, dobrze mi służy już od dwóch lat, bezprzewodowy, wygodny no i z design'em pod PS (Co ja osobiście preferuję ponad Xbox), stosunkowo niedrogi (Kupiłem za ok 70zł w Media Expert). Polecam.

http://store.steampowered.com/app/353370?l=polish

A ja polecę to co Celebryta powyżej, korzystam niemalże od premiery i spisuje się świetnie. Co prawda początkowo trzeba się przyzwyczaić, bo kształt nie jest taki jak inne pady jak i same touchpady wymagają przyzwyczajenia.

Witam. Myślę ostatnio nad zakupem pada. Najwygodniejszy wydaje się pad od Xboxa 360. Jednak o ile dobrze pamiętam działa on na baterie AA i nie wiem jak z żywotnością.

Czy istnieje możliwość dokupienia mu akumulatorków które dałoby się ładować przez kabel usb?

Jest jeszcze pad od PS3 ale jest on niewygodny :/

Ewentualnie jakiś pad z innej firmy, ale nie wiem jak z wykrywaniem ich w grach.