Jaki procesor?

Witam. Na początku chcę prosić o nie usuwanie tematu , jeśli to zły dział , choć ten wydaje mi się najbardziej odpowiedni. Przepraszam również za to , że zakładam taki temat ponownie , ale tamten temat jest stary i nei chcę go odkopywać :)

Otóż mam zapytanie , jaki procesor będzie najrozsądniejszy do tej konfiguracji:

Płyta g:ASUS P5VD2-MX

Karta graficzna: Sapphire Radeon HD3850 256MB/256 BIT

RAM:2GB

ZAILACZ:FORTON 400W

Jednocześnie proszę o jakieś konkretne linki np z allegro :)

PS: http://allegro.pl/in...2495698537.html

Czy taki procesor będzie działać na moim sprzęcie? Czy płyta główna nie sprawi problemu? Czy zasilacz da radę? Bo coś czytałem o tej technologi 45nm i chyba moja płyta takiej nie obsługuję :(

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :D

Nie opłaca się inewstować w LGA 775,

Pomyśl już bardziej nad LGA1155 np. Procesorem Celeron G530 + Płytą główną do 200zł , wyniesie Cie to do 360zł , w przyszłości wrzucić jakiegoś i3/i5

Zasilacz masz markowy więc okej , Ramy ddr2/ddr3?

Sam mam Taki pod LGA1155 , płyta ramy i procesor wyniosły mnie niecałe 500zł z wysyłką do tego HD4850 stare / dysk ze starego pc i zasilacz to samo.

BF3 działa mi na Low w rodzielczosci 1440x900 40-50FPS na Multi , wiec jak na PC za 700zł nie jest źle.

Ramy DDR2

No ale na razie to jaki zasilacz byłby najrozsądniejszy?

Puki co mój Pentium D CPU 2.8GHz wysiada przy nowszych tytułach.

Dajmy na to taki C2D E6700 dałby kopniaka komputerowi?

No i czy ten , który podałem chodziłby bezproblemowo?

Ile pytań... :D

A tak BTW:Czy C2D na tę kartę jest najmocniejszy? Nie da rady wsadzić jakiś core2quad? Nie znam się , tylko gdybam :)

Przepraszam bardzo , że odkopuję temat , ale mam pytanie

Czy po wymianie obecnego procka (Pentim D CPU 2.80GHz) na Core 2 Duo E 6600 będę mógł pograć np w to: http://www.youtube.com/watch?v=tzYPDfGZ4SA z taką samą płynnością na wysokich detalach w rozdziałce 1280x1024? Orientuje się ktoś? :D

Twoja płyta główna nie obsługuje Core 2 quad. Będziesz musiał na tej płycie zadowolić się jakimś core 2 duo.

Napisałem , czy po wymianie na Core 2 Duo E6600 będę mógł sobie pośmigać w formułki bez zacinek :P

Core 2 Quad jest na filmiku , a ja pytam o Core 2 Duo :P

Napisałem , czy po wymianie na Core 2 Duo E6600 będę mógł sobie pośmigać w formułki bez zacinek Core 2 Quad jest na filmiku , a ja pytam o Core 2 Duo
A tak BTW:Czy C2D na tę kartę jest najmocniejszy? Nie da rady wsadzić jakiś core2quad? Nie znam się , tylko gdybam

Pytałeś.

Co do gry pograsz, ale na pewno nie z taką samą wydajnością

Witam. Na początku chcę prosić o nie usuwanie tematu , jeśli to zły dział , choć ten wydaje mi się najbardziej odpowiedni. Przepraszam również za to , że zakładam taki temat ponownie , ale tamten temat jest stary i nei chcę go odkopywać :)

Otóż mam zapytanie , jaki procesor będzie najrozsądniejszy do tej konfiguracji:

Płyta g:ASUS P5VD2-MX

Karta graficzna: Sapphire Radeon HD3850 256MB/256 BIT

RAM:2GB

ZAILACZ:FORTON 400W

Jednocześnie proszę o jakieś konkretne linki np z allegro :)

PS: http://allegro.pl/in...2495698537.html

Czy taki procesor będzie działać na moim sprzęcie? Czy płyta główna nie sprawi problemu? Czy zasilacz da radę? Bo coś czytałem o tej technologi 45nm i chyba moja płyta takiej nie obsługuję :(

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :D