Jaki Server? Jaka klasa?

Cześć

Jestem zielony, nigdy nie grałem w Wow'a (kiedyś tam wbiłem 10lvl, ale to było dawno xD)

Zastanawiam się nad ponownym podejściem do tej gry,

Jaki server polecacie? (grają na nim Polacy, są polskie gildie i żeby nie było tak że wszyscy to Horda czy Ally, tylko tak 50/50)

Jeśli chodzi o klasę to interesuje mnie "obszarowy DPS walczący na dystans", jaka polecicie?

I czy macie jakieś rady na start?

jeśli chodzi o serwer to nie wiem nie orientuje się

jeśli chodzi o klasę to mag jakoś nie kojarzę niczego innego z obszarowymi skillami na dystansie

rób questy i profki sobie jakieś wybierz i tyle

Najwięcej polaków jest na Burning Legion Horda.
Dystansowy, obszarowy dps? Hmm..Szaman Ele, Druid Bala, Shadow Priest

Do 15 robisz misje, od 15 nawalasz dungeony.

Masz 2 serwery z sporą ilością rodaków:

1.Burning Legion gdzie jest ich najwięcej ale większość gra po stronie hordy

2.Defias Brotherhood mniej polaków niż na BL-u ale za to stosunek H/A jest bliski 50/50

"obszarowy DPS walczący na dystans", mówisz ?

Mogę się mylić bo gram prawie i wyłącznie healerami ale wez zobacz maga albo locka

Co do porad to żebyś grał tym co CI sprawia radochę,balans i tak się zmienia z patcha na patch.

Ogarnij z kims rafa na początek dla 400% xp,wiele osób oferuje golda itp pod warunkiem,że kupisz potem abonament

Warto ogarnąć jakiś craft do robienia kasy.

Koleś mówi o balansie między frakcjami a wy mu polecacie buring legion, czyli standard na tym forum. Na BL'u jest 250k hordy do 140k ally więc pozderki. Jeśli chodzi o balans to Defias faktycznie jest jednym z bardziej zbalansowanych serwerów z nie najgorszą ekonomią i przyzwoitą ilością polaków chyba po obydwu stronach albo bardziej ally. RAF daje x3 expa za wszystko pod warunkiem, że nie macie 4 lvl róznicy i jestescie w party blisko siebie. A co do klasy zasięgowej z dpsem to magiczne klasy pod określone specjalizację będą miały większe aoe. Jeśli nie jesteś na tyle leniwy żeby sprawdzić sobie i poczytać to jest kilka topowych for dotyczących generalnie WoW'a z overview każdej specki i klasy wiec warto poszperać. Tyle ;x

A jakie ma to znaczenie przy cross-ralm i zepsutym world pvp ?? Podziemia, pola bitew czy areny wyszukuje z ludźmi z całego regionu. Ba nawet jak chcesz world bossa zabić to możesz zaprosić ludzi z innych realmów lub poszukać jakiejś grupy.

Już kiedyś pisałem, że przy wyborze serwera liczy się tylko: chęć grania z Polakami lub/oraz ekonomia.

Do wyboru:

Burning Legion(BL) - masa Polaków(30+* gildii Horda | około 10* przymierze), słaba ekonomia
Defias Brotherhood(DB) - trochę Polaków(5-8* gildii Horda i tak samo przymierze), średnia ekonomia

* tak na oko nigdy nie liczyłem ;p

Wybieraj. Możesz jeszcze rozejrzeć się za serwerami z lepszą ekonomią ale tam Polaków mało i raczej w międzynarodowych gildiach. Osobiście powiem, że paru znajomych grających na DB przeniosło się na BLa i grają oraz raidują nadal, więc chyba nie żałują. Co do złej sławy BLa to głównie propagują ją ci którzy tam nie grają i nie mają z kim ;p Tak jak wspomniałem jest cross-realm dobiera ludzi z całego regionu eu, więc język angielski to podstawowa forma komunikacji. Na BL trade chacie który nie jest kontrolowany czasami pojawiają się jakieś gimbo dyskusje ale najgorzej było pod koniec woda, kiedy to każdy siedział w garnizonie i z nudów takie faramazony były pisane, że od samego czytania dostawało się raka mózgu a ten rak dostawał kolejnego raka. Od tego czasu mam go w innym okienku i jedyne słowa po polsku przeczytam na guild chacie.

Mag, druid balance, elemental szaman, warlock też pewnie jakieś ma(chyba każda klasa posiada w swoim arsenale jakieś umiejętności obszarowe). Nie przejmuj się niczym gra zaczyna się tak naprawdę na end game czyli wbiciu maksymalnego poziomu. Do tego czasu nie przejmuj się ekwipunkiem a nawet profesjami(na legionie i tak można wbijać je od zera i to nawet szybciej). Skup się na poznawaniu gry i świata. Znajdź jakąś gildie i towarzyszy to zawsze się lepiej gra ;p

Takie szybkie wtrącenie, Grałem kiedyś w Wowa i chce zacząć od nowa ale ostatnio odbiłem się przez "brak" ludzi. Miasta, stary kontynent wszystko martwe, nadal tak jest ?

Doczepie się do tematu, co by nie robić nie potrzebnie nowego. To gram na Burning Legion po stronie ally i poszukuje po prostu gildie w której chciałbym myśleć przyszłościowo. Bo jak dołączam do jakiś Cebulowych masówek typu "Tawerna" Gildia dla Polaków, gdzie Polakiem to byłem chyba tylko ja i założyciel. Z miejsca musiałem wyjść bo sensu nie ma w takich gildiach. Ledwo 70poziom mam ale pnę do góry i chciałbym też zacząć nową postać. Tak wiem, że dopiero od 110lvl przyjmują do gildii, ale chciałbym zasięgać porad z miejsca na /g

Mało ludzi jest na starych kontynentach bo każdy jest na Broken Isles. A co do polecania klasy to bierz co czujesz, ja sie posłuchałem innych i do teraz żałuje ze wziąłem shamana.

Takie szybkie wtrącenie, Grałem kiedyś w Wowa i chce zacząć od nowa ale ostatnio odbiłem się przez "brak" ludzi. Miasta, stary kontynent wszystko martwe, nadal tak jest ?

Starzy gracze wybierają raczej najszybszą drogę podczas wbijania poziomów altom czyli robienie instancji, niestety większość nowych graczy też wybiera ten sposób dlatego krainy są opustoszałe. Niby jest cross-realm i od czasu do czasu można kogoś spotkać ale to nie jest to samo co z czasów świetności tych krain, kiedy były głównym contentem.

Doczepie się do tematu, co by nie robić nie potrzebnie nowego. To gram na Burning Legion po stronie ally i poszukuje po prostu gildie w której chciałbym myśleć przyszłościowo. Bo jak dołączam do jakiś Cebulowych masówek typu "Tawerna" Gildia dla Polaków, gdzie Polakiem to byłem chyba tylko ja i założyciel. Z miejsca musiałem wyjść bo sensu nie ma w takich gildiach. Ledwo 70poziom mam ale pnę do góry i chciałbym też zacząć nową postać. Tak wiem, że dopiero od 110lvl  przyjmują do gildii, ale chciałbym zasięgać porad z miejsca na /g

Nie znam fajnej gildii po stronie ally ;p ale to ogłoszenie brzmi fajnie możesz zagadać...

https://wowcenter.pl/Forum/Polskie-gildie/9349/A-SilverStar---Burning-Legion#last

Jeśli otrzymasz zaproszenie znikąd to wiedz, że jest to jakaś masówka w której nic się nie dzieje.

Hej, pytanie. Parę lat grałem w WoWa na privach, postanowiłem spróbować globala. W związku z tym mam parę pytań:

1. Jaki server? (chce się bawić zarówno pve jak i pvp, język angielski mi nie przeszkadza, a jak znajdą się rodacy to też fajnie, no i jestem bardziej alliance-oriented)
2. Jak się ma DK w obecnych czasach? (znam tę klasę jedynie do czasów wotlk i cata)

Hej, pytanie. Parę lat grałem w WoWa ma privach, postanowiłem spróbować globala. W związku z tym mam parę pytań:
1. Jaki server? (chce się bawić zarówno pve jak i pvp, język angielski mi nie przeszkadza, a jak znajdą się rodacy to też fajnie, no i jestem bardziej alliance-oriented)
2. Jak się ma DK w obecnych czasach? (znam tę klasę jedynie do czasów wotlk i cata)

Realm bym Ci polecił Defias Brotherhood
Co do klas to wszystkimi gra się zupełnie inaczej niż na wotlk. Można powiedzieć, że pomimo, iż zamysł klasy jest ten sam (wyjątkiem będzie survival hunter) sam gameplay, skille są zupełnie inne. DK to nadal solidny wybór choć na dps chartach raczej nie przoduje (nie wiem jak jest teraz ostatnio sprawdzałem na 7.2). Każda klasa teraz będzie wydawać ci się nowa.

Z tego co widzę, to Defias Brotherhood jest RPPVP, czy role play to jakiś wymóg tam? Szczerze mówiąc nie przemawia do mnie ten typ rozgrywki :P

Jeszcze nie widziałem na DB ludzi grających czysto RP. Spokojnie, nikt na to nie patrzy. Natomiast jeśli chcesz grać po stronie hordy to daj znać jak znajdziesz jakąś dobrą gildię bo ja albo nie mam szczęścia albo źle szukam :P

Jeszcze nie widziałem na DB ludzi grających czysto RP. Spokojnie, nikt na to nie patrzy. Natomiast jeśli chcesz grać po stronie hordy to daj znać jak znajdziesz jakąś dobrą gildię bo ja albo nie mam szczęścia albo źle szukam 

Nie wiem jak po stronie hordy ale jeśli kolega wyżej zamierza grać w alliance polecam odezwać się do kogoś z gildii New World Order

Cześć

Jestem zielony, nigdy nie grałem w Wow'a (kiedyś tam wbiłem 10lvl, ale to było dawno xD)

Zastanawiam się nad ponownym podejściem do tej gry,

Jaki server polecacie? (grają na nim Polacy, są polskie gildie i żeby nie było tak że wszyscy to Horda czy Ally, tylko tak 50/50)

Jeśli chodzi o klasę to interesuje mnie "obszarowy DPS walczący na dystans", jaka polecicie?

I czy macie jakieś rady na start?