Jaki server polacacie?

Witam, mam do was pytanie, a mianowicie jaki sierver polecacie do grania?

Zależy mi na tym oby było tam dużo polaków.

Teoretycznie na każdym znajdziesz polaków. Może oprócz tego na G...

Tak to Blightweald, Zaviel, Bloodiron (PVP).

ok, dzięki.

Mam jeszcze 3 pytania

1. Wie ktoś może na którym z tych serverów jest jakaś polaska gildia?

2. Czy lepiej grać na PVP czy na PVE?

3. Jaja jest różnica między serverem PVP a PVE

1. Na Blightweald i Zaviel są na pewno. Na Bloodiron też, bo to jedyny PVP.

2. Czemu nie tu i tu? :P Twórcy gry powiedzieli wprost - Rift to gra PVE. W PVP nikt nie broni Ci się bawić, nie ma czegoś takiego co lepiej grać. Grasz co chcesz.

3. Na serverze PVE, pvp jest opcjonalne, nie jesteś cały czas oflagowany swoją frakjcą, chyba, ze chcesz. Na PVP jesteś oflagowany cały czas, czyli każdy z innej frakcji może Cię atakować.

I o ile mi dobrze wiadomo na serverze PVP gildie nie mogą być złożone z graczy z obu frakcji. Tak samo nie mogą współpracować.

na każdym z serverów angielskich grają polacy

Ja polecę ci bloodiron, ponieważ jest to w miarę nowy serwer i tam właśnie gram ;) Oczywiście jeśli chodzi o polską gildie, to można taką znaleźć bez problemu

Bloodiron to stary server pvp(polecam grać guardianem więcej możliwości co do gildii), nowy pvp server to Volan. Na Bloodiron nie można transferować postaci.

Jeśli chce się grać pve jest więcej możliwości co do gildii i ilości Polaków na serverach :Zaviel,Gelidra i Blightweald ( można robić transfer). Można również przenosić się pomiędzy serverami bez transferu wystarczy być z kimś z innego servera w party nacisnąć prawym i wyświetla się join instance i tak się przenosimy. Dobre przy wykonywaniu qestów, eventów,word bossów:)

Polecam Blightweald najwiecej osob gra tam :).

Witam, mam do was pytanie, a mianowicie jaki sierver polecacie do grania?

Zależy mi na tym oby było tam dużo polaków.