Jaki Server

Na Blacktide :P Ale z tych dwóch chyba Gandara, z mojej gildi sporo osób na niej siedzi(chyba w trybie gościa bo nie wiem czy gildia może przyjmować graczy z innych serwerów)

Ale zdajecie sobie sprawe, ze na Blacktide jest najwiecej polakow na WvW? :) I powtorze, mozecie wymyslac ze gdzies tam na innym serwerze widziano polaka kiedys ale to nie zmienia faktu, ze Blacktide jest polskim serverem, z najwieksza iloscia polakow na wvw. I moze was to zdziwi, bo mimo, ze Blacktide smetnie siedzi w chyba najnizszym tierze wvw, to i tak sie dzieje tam to, co na innych serwerach, tylko ze z polakami.

Gdyby działo się to co na innych serverach, to Blacktide nie byłoby najgorszym serverem pod względem wvwvw. Poza tym na BT nie grają tylko Polacy, ale i Rosjanie.

Jak komuś zależy na wvw, to niech lepiej wybiera servery z wyższych półek. Desolation, Far Shiverpeaks, Gandara.

No nie wiem kiedy ostatnio grałeś. Nie pamiętam żeby były jakies normalne gildie grajace wvw na blacktide.

@Rennie93 - nie trzeba grac na topowym serwerze żeby sie cieszyć z 3w... potwierdzenie to Gunnar's Hold tam wiem, że są 2 polskie gildie grające WvW cały czas :)

jak grałem na blacktide jeszcze jakiś rok temu, to tam były 2 problemy

- brak ludzi grającyh w nocy ( za commanderem szło jakieś 5 osób w sobotę)

- Za dużo chętnych do rządzenia w dzień - sytuacje typu - ej ty zgaś commandera bo teraz ja będę prowadzić, pisanie po polsku do ludzi na chatcie( mimo tego że grają tam nie tylko polacy), wieczne kłótnie czy brak serwerowego tsa, sprowadziły ten serwer na dno.

No tak, za dużo do rządzenia to jakaś taka polska narodowa cecha. Każdy wie najlepiej i żaden nie ustąpi. Niestety ale zorganizowani Polacy to jak latające prosiaki.

Nie trzeba wybierać serwerów najwyższych i wręcz nie są one najlepsze. Na tych topowych przez 24/7 tylko zergi biegają, a jeśli ktoś chce w mniejszej grupie, powiedzmy 15, coś zrobić, to nie da rady bo wszędzie 80-osobowy blob się czai. Dlatego nawet na Aurora Glade (15) widuję ludzi, którzy z SFR czy Deso przychodzą. Karma train szybko się nudzi.

Najniższy żywy serwer to chyba Miller's Sound (17). Poniżej już jest tylko otchłań i pustka.

Na sfr właśnie nie było blobów, tylko kilka grup 1 pug i 2-3 gildie, przez co później taka vizunah narzekała, że mamy teleport hacki, bo wszędzie jest nasz zerg, a tak naprawdę to były o wiele mniejsze grupy które gromiły bezmózgie bloby.

@Frosty - o ile ktoś w ogóle w nocy biegał ,a i w dzień ok 11-14 ciężko człowieka tam ujrzeć.

Ja tam osobiście uważam, że mechanika WvW jest po prostu słaba. Nikogo tam nie ma w nocy? A od kiedy jest obowiązek grania w nocy w gry? A przez dzień ludzie są w pracy, halo ArenaNet, wracamy do rzeczywistości, nikt nie będzie ganiać po mapie 24h na dobę.

O ile całe GW2 jest dla casuali a tyle WvW to typowo hardcoremode, a potem to zdziwienie, że nikt tam nie biega. Albo targetem są casuale albo hardkorzy, trudno raczej połączyć te dwie grupy, a właśnie to teraz jest zrobione. Zresztą z PvP poniekąd jest podobnie.

Znając ArenaNet to pewnie te WvW będą takie jakie są jeszcze z przynajmniej z kilka lat, potem jak już faktycznie nikt nie będzie tam ganiać to nagle się obudzą, że coś jest nie tak i będą wprowadzać wielkie zmiany, taa...

Poza tym... Skoro zrobiono Megaserwery aby uniknąć łączenia serwerów to czemu czegoś podobnego nie zrobią dla WvW? Łączenie serwerów w sumie byłoby tu najlepszym rozwiązaniem, ale AN tego nie zrobi bo pójdzie fama, że "GW2 umiera". No i sytuacja trochę patowa jest. Ogólnie Blacktide powinno zostać połączone z Underworldem oraz Fissure of Woe i przerzucone do walki z połączonym innym serwerem(czyli według kolejności: Vabbi + Whitside Ridge + Fort Ranik)

Serwerów za dużo jest i tyle. Trzeba by skasować kilka dolnych. Powiedzmy że zmerge'ować bronze league do silver. Przy nieco większej populacji ludzie na noc się znajdują. Może nie zerg, ale takie 15 osób by własną mapę utrzymać już tak. Wystarczy by commander był. Najgorzej jest od 5 do 8 rano.

Nie wiem czy WvW jest takie hardcorowe. Ja tam widzę pierdyliard graczy PvE biegających za commanderem by loot bagi zbierać. Owszem, żeby grać w gildii konkretnie to już inna historia, ale jakoś casuale mają co robić.

Niestety nie ma zbytnio gry dającej sensowną alternatywę dla WvW. Jest TESO, ale czy to tam jest w ogóle lepsze to nie wiem.

Grając na sfr w tygodniu o 3-4 dało radę zebrać z 20-30 osób do skakania po mapach, później gdy weszły ligii, to nawet i 2x tyle bywało

Teraz to nawet Miller's Sound (17) ma jakieś 30 osób nad ranem. Ogólnie wiele serwerów dość mocno wzmocniło się pod tym względem.

Jeszcze jedno ciekawe zjawisko ostatnio: korupcja. Serwery zrzucają się na to, by zapłacić gildiom by do nich przyszły. Liderzy gildii nieraz dostają legendarki tylko za to, by wybrać ich serwer. Ostatnio Piken Square kupił sobie amerykańską gildię by im nad ranem biegała.

Juz nie moge was czytac, tacy wy madrzy jestescie...

Nowy sie pyta gdzie grac zeby bylo wesolo z polakami to kurde wymyslacie jakies teorie i o wvw. Przeciez przez kilka tygodni pierwszych on nie spedzi tam wiecej jak 3h, jaka mu to roznice robi? Nieeee, prosy wielkie musza sie pomadrzyc i farmazony z d*py popisac...

Blacktide to polski server. Na innych serverach sa jakies polskie hipstery w rajtuzach tylko. A wvw to przeciez nie jest kwintesencja gry, tylko dodatek, jeden z wieeeeelu elementow, to sie zawiesiliscie na tym i wyprzedzacie sie w glupocie...

Mam nadzieje ze was nie ma na Blacktide :)

Prędzej czy poźniej zaczniesz grać 3W i nie bedziesz miał z kim :)

nie zmienia faktu, ze Blacktide jest polskim serverem, z najwieksza iloscia polakow na wvw

Blacktide jest Europejskim serwerem z dużą ilością polaków a nie polskim serwerem, po mimo tego, że była próba wyciągnięcia BT do silvera community BT pokazało tylko jak bardzo mają to gdzieś i BT teraz gryzie koniec tabeli z WvW.

Także odradzam BT co do wyboru serwera jeżeli chcesz grać tylko PvE nie ma to różnicy gdzie pójdziesz, w tym momencie są mega serwery co pozwala ci na grę z ludźmi z innych serwerów, co do WvW prawie na każdym serwerze znajdziesz Polskie gildie i te które graja PvX i takie, które grają tylko WvW z serwerów masz Gunnar's Hold tam są polskie gildie, Gandara.

Witam jaki serwer polecacie ? Najlepiej żeby było dużo Polaków jak i polskie gildiie.