Jaki serwer na początek przygody?

Tak bardzo zabolało użycie słowa ''carebear''?

Tu jest podstawowy problem, osoba która gra 2h dziennie jest raczej świadoma tego, że nigdy nie będzie w topce i to nieważne w jakiej grze. Dlatego zamiast płakać na forum, stara się w miarę swoich możliwości osiągnąć jak najwięcej.

Tak bardzo zabolało użycie słowa ''carebear''?

Ugodziłeś mnie prosto w moje troskliwe serduszko :P

Więc wiem ile ta gra wymaga czasu i poświeceń żeby cokolwiek znaczyć na serwerze a nie być kolejną kukłą do bicia.

Jesteśmy gildią top1 w wojnach na serverze, a nie czuje się jakbym przegrała całe życie ani jako kukła do bicia.. :x Ponadto myślę, że inne osoby w gildii też nie. xD

Chęci grają dużą rolę w AA, zaraz obok szczęścia przy regrade ;d

Chęci grają dużą rolę w AA, zaraz obok szczęścia przy regrade ;d

Dobre chęci i szczęście przy regradach. Takie to proste. Kurde całe życie w błędzie. Wracam!

@Zgrebol smiesza mnie tacy ludzie jak ty ktorzy patrza na swiat tylko przez pryzmat wlasnej osoby ... Moze czas sobie usiwadomic ze ludzie sa rozni i maja inne potrzeby niz twoje ? Inne podejscie do swiata ? Tak naprawde moze to byc szokiem .... @szargi ocenil czy warto zaczynac po komentarzach ludzi ktorzy mieli stycznosci z gra wiec czmu mialby im nie wierzyc ?  A no tak bo to nie jest twoje zdanie fakt ... Zapomnialem ... Na AA trzeba posiwecic mnostow godizn albo wydac $$ i to sporo zeby cos porobic w end game .... Widocznie szargi nie ma tyle czasu i kasy ... Tak ciezko to zrozumiec i uszanowac ? nie kazdy ma czas zeby sciagac gre a  pozniej grac w nia z 100 godzin zeby sie przekonac ... Tak wiem zaraz sie zacznie typowa gadka  " ale ja taki jestem wspanialy ze nie siedze xx godzin a mam .... "   Oszczedz tego plz

To co zrobiłeś z interpunkcją w tym poście prosi się o pomstę.

Powiem Ci tak, jak mam nie oceniać czegoś z własnej osoby, kiedy każdy piszę o swoich przeżyciach z gry a nie kogoś innego? Po prostu nie jest to gra dla osób, które chcą aby wszystko było im wyłożone na tacy. Trzeba się wielu rzeczy tutaj nauczyć. Ostatnie moje 2 dni w ArcheAge to mniej więcej po 2-3h grania a i tak wszystko co najważniejsze ogarnąłem bez żadnego problemu. No, ale tak, ktoś kto spędził w grze tyle co nic będzie siał ploty na lewo i prawo na temat tej gry, bo mu nie wyszło :D Jakie to typowe.

To co zrobiłeś z interpunkcją w tym poście prosi się o pomstę. 

Powiem Ci tak, jak mam nie oceniać czegoś z własnej osoby, kiedy każdy piszę o swoich przeżyciach z gry a nie kogoś innego? Po prostu nie jest to gra dla osób, które chcą aby wszystko było im wyłożone na tacy. Trzeba się wielu rzeczy tutaj nauczyć. Ostatnie moje 2 dni w ArcheAge to mniej więcej po 2-3h grania a i tak wszystko co najważniejsze ogarnąłem bez żadnego problemu. No, ale tak, ktoś kto spędził w grze tyle co nic będzie siał ploty na lewo i prawo na temat tej gry, bo mu nie wyszło  Jakie to typowe.

Co ogarnales? Daily super....

Tylko kolego daily to daily, to jest super wazne tylko, ze zostaje CI jeszcze gear.

Gear to robienie kasy. Kasa to juz mnostwo czasu:

a ) wybrac sposob zarabiania

b ) zainwestowac w niego np. spec dzialke

c ) codziennie sie tym zajmowac

Takze ... n/c

Drodzy AA'egowcy, wszystko super i fajnie... ale przestanie prosze STARAC SIE KOGOS TUTAJ PRZEKONAC, ze ArcheAge to jest super fajny jak masz 2-4h.

AA jest gra wymagajaca bardzo duzo czasu lub(i) pare h na daily i CREDIT CARDU. Jak nie apexy ze sklepu, to golda np. https://www.playerauctions.com/archeage-gold/?serverid=7654&quantity=1000&sort=cheapest-price

Obecnie min. trzeba wlozyc w gear 4k na obecnym etapie serwera i wkladac co tydzien coraz wiecej coraz wiecej. Patrzac po obecnym wzroscie w gearscorze, mysle z 1.5k tygodniowo golda przyrostu to min. Czyli jak ktos nie ma czasu to 100-150zl tyg musi wydac, zeby sie rozwijac.

AA JEST SUPER, ale to nie zabawa na 2-3h/4h. Min elastycznie 5-6h i preferowalnie wiecej.

p.s

kolezanka wyzej uzyla argumentu, ze jej gildia jest super duper. Nie wchodzac w temat gildii, slaby argument bo na pewno wiekszosc z Was nie gra po 2-3h, tylko duzo wiecej. Pomijajac pare osob jak XANMEI, ktory na 100% laduje realne pieniadze. Argumencik troche z d*py.

Gość się zapytał na którym serwerze zacząć grę a wy dyskutujecie o tym, że trzeba grac 24/7 żeby się dobrze bawić.

@Szagri

Śmiało wbijaj na Prophecy bo ludzi jest od groma. Bez problemu znajdziesz jakąś gildie czy to PvP czy taką która zajmuje się np. trade runami jeśli Ci się to spodoba. Na spokojnie będziesz w stanie dorobić się tego co mają inni, oczywiście po dłuższym okresie ale nikt Ci nie karze grać tyle co topowi gracze.

Drodzy AA'egowcy, wszystko super i fajnie... ale przestanie prosze STARAC SIE KOGOS TUTAJ PRZEKONAC, ze ArcheAge to jest super fajny jak masz 2-4h.

Cały czas staram się ta powiedzieć jak widzisz nie dociera. No coż.

Powodzenia wszystkim życzę i dobrej zabawy bo mimo wszystkich problemów jakie ma ta gra to potrafi sprawiac przyjemność.

Co ogarnales? Daily super....

Tylko kolego daily to daily, to jest super wazne tylko, ze zostaje CI jeszcze gear.

Gear to robienie kasy. Kasa to juz mnostwo czasu:

a ) wybrac sposob zarabiania

b ) zainwestowac w niego np. spec dzialke

c ) codziennie sie tym zajmowac

Takze ... n/c

AA jest gra wymagajaca bardzo duzo czasu lub(i) pare h na daily i CREDIT CARDU.  Jak nie apexy ze sklepu, to golda np. https://www.playerauctions.com/archeage-gold/?serverid=7654&quantity=1000&sort=cheapest-price

Obecnie min. trzeba wlozyc w gear 4k na obecnym etapie serwera i wkladac co tydzien coraz wiecej coraz wiecej. Patrzac po obecnym wzroscie w gearscorze, mysle z 1.5k tygodniowo golda przyrostu to min. Czyli jak ktos nie ma czasu to 100-150zl tyg musi wydac, zeby sie rozwijac. 

AA JEST SUPER, ale to nie zabawa na 2-3h/4h. Min elastycznie 5-6h i preferowalnie wiecej.

p.s 

kolezanka wyzej uzyla argumentu, ze jej gildia jest super duper. Nie wchodzac w temat gildii, slaby argument bo na pewno wiekszosc z Was nie gra po 2-3h, tylko duzo wiecej. Pomijajac pare osob jak XANMEI, ktory na 100% laduje realne pieniadze. Argumencik troche z d*py.

Zarobiłem w te 2h 400g :) Więc myślę, że przy takich stawkach apexów jest to całkiem przyjemny zarobek.

Dołącze do tematu, też próbujemy z koleżanką w to zagrać. Jaki serwer na początek ?

Z chęcią przyjmę pomoc w ogarnianiu gry kogoś kto gra dłużej.

Jacyś Polacy grają na nowym serwerze ? Bo tam z koleżanką zaczynamy.

Na nowym serverze gra mnóstwo polaków, jest parę gildii - po każdej stronie. ^.^

Witam wszystkich którzy to czytają B)

A więc chcę zacząć swoją przygodę w grze jaką jest Archeage ale nie wiem na jakim serwerze zacząć. Chodzi mi o serwer gdzie jest największa polska społeczność, by było łatwo znaleźć jakąś gildie która by mnie wprowadziła do świata gry.