Jaki serwer polecacie :P

Tak jak w temacie jaki serwer polecacie ? D: Myślałem nad Blacktide, ale z tego co widze z wypowiedzi innych nie warto go wybierać :PP

Jakiego serwera byś nie wybrał, to i tak bez gildii nic Ci przynależenie do niego nie da.

Znajdź sobie po prostu gildię, która spełnia twoje oczekiwania i wtedy sprawdź na jakim serwerze ona działa i graj z nimi.

Co Ci po np. dobrym serwerze WvWvW, skoro bez gildii i tak nic w tym trybie fajnego nie zrobisz?

Nuda.

Co do opinii o Blacktide, to niektórzy twierdzą, że nie jest to serwer dla nich (gildie hardcore WvWvW) i mają prawo do takiej opinii, chociaż myślę, że wystarczy trochę samozaparcia i nawet na Blacktide można zdziałać bardzo dużo - tylko tzreba chcieć. Znając życie wielu z takich uciekających zwyczajnie rozpadnie się, bo zwykle tak jest, że jak komuś się nudzi, to poszukuje czegoś nowego - w tym wypaku serwera.

Jednak nie znaczy to, że serwer ogólnie jest jakiś słaby. Serwer jak serwer - jest na nim duża społeczność (very high) i wielu polaków.

Nie każdego interesuje tryb WvWvW - nie ma tutaj na to takiego parcia, także jeśli chcesz mieć WvWvW rozplanowane dla graczy na cały dzień i noc, to serwer ten faktycznie Ci się nie spodoba. Na Blacktide ludzie nie grają od 12 w nocy do rana - chyba, że jest jakieś święto - dlatego serwer traci w tym trybie punkty.

Większość wybrała Blacktide dlatego, że chcą w GW2 grać w gronie polaków, zamiast na innych serwerach podniecać się faktem, że spotkało się kogoś z polski i desperacko starać się tworzyć tam jakieś polskie gildie, w których brakuje ludzi i są skazane na przyjmowanie byle kogo (również trolli, bo przecież polaków tam tak mało ;) ).

Jaka to głupota uciekać od polskiej społeczności by założyć polską gildię ;D Ale nie wnikam.

Wiele osób po prostu bez sensu podchwyciło mówienie, że Blacktide jest zły nie rozumiejąc w ogóle o co chodzi - takie lemingi - ale w sumie może to i lepiej, bo co konkretniejsze osoby trafiają teraz na BT, a dzieciarnia ucieka na topowe serwery WvWvW, bo chcą być wysoko w tej niby serwerowej tabelce, po czym zdają sobie sprawę, że i tak nic im to nie daje. W większości te osoby w końcu i tak przestają grać, bo przychodzą na gotowe - gildie, które działają na tych serwerach radzą sobie świetnie bez ich osoby i co te osoby właściwie mają tam robić? Latać sobie bezmyślnie od punktu do punktu? Ile można. Community to podstawa w MMORPG, a bardzo często jest tak, że ludzie nie potrafią się tak łatwo wkręcić do tych zagranicznych - nie ma tego poczucia, że jest się "u siebie" :)

Nie ma serwera idealnego. Wszystko zależy od tego co Cię w grze interesuje, dlatego znajdź sobie po prostu gildię i rób to z nimi.

Jeżeli takowej nie masz i nie chcesz szukać, to wybierz po prostu jakiś topowy serwer WvWvW i udawaj, że coś tam grasz.

Ja się przeniosłem na Desolation. Serwer w porządku, WvWvW dobrze stoi, a i ludzi nie zabraknie. Także, jeśli interesuje Cię gra na Desolation to można razem pograć.

Moje GW2 ID: Dreiveneed.3271

A co powiecie o Whiteside Ridge ? Znajdą się tam jakieś polskie gildie ?

Jeżeli chcesz widzieć jak najwięcej Polaków to Blacktide oraz Underworld. Do WvWvW polecam Seafarer's Rest lub Desolation. Ja grywam na serwerze Piken Square. Jeden z lepszych serwerów rp w EU. Z tym, że na Piken to nie wiem jak z polskimi guildiami. Może jest jedna albo dwie :P Słyszałem, że spora część Polaków gra na Far Shiverpeaks, więc ten serv też jest jakąś opcją.

Zerknij tu: http://gw2.guildex.org/guilds?sort=location&order=desc&p=40

Spis pewnie coś pomoże :)

Ja Ci polecam Desolation. Jest na nim sporo polaków ale na razie natknąłem się tylko na jedną polska gildie ponieważ znaczna część naszych rodaków gra w gildiach typu international. Jest to głównie serwer PvE jednak WvW stoi na niezłym poziomie (zawsze w pierwszej dziesiątce). Głównym atutem tego serwera jest jednak tPvP, w którym Deso wymiata.

Sam gram na Aurora Glade.

Populacja jest wysoka i PvE bardzo dorze stoi.

WvW jest po środku. Brakuje ludzi w godzinach 600-1600 szczególnie i serwer na tym traci (na tygodniu co rano dosłownie wszystko), więc nie ma co liczyć na awans do złotej ligi. AG od zarania dziejów chyba tkwi po środku rankingu. Jako dobrą stronę można postrzegać to, że przynajmniej nie jest tak, jak na niektórych serwerach, że całą siłę zawdzięcza wędrującym gildiom by raz być w czołówce, a potem zlecieć na samo dno bo gildie poszły gdzie indziej.

Dodatkowo na WvW czasami odbywają się różne eventy, jak necro/mesmer minion zerg - około 60 osób, a grupa wygląda jak 200. To takie trollowanie innych serwerów. Ostatnio też robili np. 24h raid, gdzie commander przez 24 godziny dowodził.

Polaków jest mało. Od zawsze grałem w anglojęzycznych gildiach we wszystkich grach, więc nie ma to dla mnie znaczenia. W mojej gildii jest kilka osób z Polski.

Do WvW inne srewery jakie wiem, że są dobre to:

1. Gunnar's Hold - podobnie jak AG po środku, ale ostatnio sporo gildii go zasiliło i daje teraz niezłego łupnia Piken Square i Jade Sea. Murowany kandydat do złotej ligi.

2. Kodash - w porównaniu do innych niemieckich serwerów, któe mają skłonność do bunkrowania się i budowania 1000x arrow cart i zdychania po paru sekundach walki w otwartym polu bez AC, Kodash potrafi całkiem nieźle walczyć.

Stwierdziłem, że bede grał na Whiteside Ridge ;-; (nie potrzeba mi jednak Polakow do szescia :D)

Tak jak w temacie jaki serwer polecacie ? D: Myślałem nad Blacktide, ale z tego co widze z wypowiedzi innych nie warto go wybierać :PP