Witam, właśnie jestem w trakcie ściągania WoW-a i nie do konca wiem jaki server wybrac zaczynam swoja przygode dopiero z Wow-em wiec jakbyscie jakis serwer doradzili na ktorym znajde przyjaznych rodakow dajcie znac oczywiscie chodzi mi o rodakow po stronie Hordy, i tez pytanko jaka klase byscie polecili by byla taka zbalansowana pod PvE jak i PvP zeby nie odstawac zbytnio od jednego ani od drugiego?
Jaki serwer wybrać aktualnie?
Na Burning Legion masz najwiecej polakow, a co do klasy to raczej wszystkie sa dobre i na pvp i na pve.
a co do klasy to raczej wszystkie sa dobre i na pvp i na pve.
Dzisiaj 1 kwietnia? Bo uśmiałem się nieźle z tego żartu.
To co bys zaproponowal dla nowego gracza w swiecie wowa?
Jedne z najłatwiejszych postaci to prawdopodobnie mm hunter i arcane mage
To co bys zaproponowal dla nowego gracza w swiecie wowa?
Zależy od Twojego stylu.
Powiem Ci: "GRAJ WARLOCKIEM, BO SUPER DOBRY", a za jakiś czas nerfa dostanie i będzie po zawodach. Śmieszy mnie tylko wypowiedź kolegi, bo w WoWie dmucha się na każdy możliwy punkt DMG (w przypadku DPSów). Ludzie rasy swoich postaci nawet zmieniają, aby więcej obrażeń sadzić. Kiedyś Monków pod heala (czy tam pod tanka - nie pamiętam już) nikt nie chciał brać, potem była faza na Warlocków (jedynie dla szafy XD), Rogue'ów itd.
Bierz to, co Ci się podoba. Tak musisz ten iLvL miechami wbijać i tak. Najlepiej popatrz na youtubach, co byłoby chyba najlepsza opcją dla Ciebie - ot, cały problem.
Wydaje mi się, że BM Hunter jest łatwiejszy od MM'a ;d
Ok, powiedzmy, ze mowisz, ze BM Hunter jest dobry na pve. Okazuje sie, ze w danej gildii nie potrzeba ranged dpsow tylko moze jakiegos melee, hunter juz odpada. Proponujesz mu powiedzmy Retri pala. Po chwili zastanowienia okazuje sie, ze juz jest 2 paladynow jako dpsow i juz wiecej nie trzeba, wiec polecasz DK. Akurat (teoretyzujac) w tym patchu DK leży jako dps, ale potrzeba tez tanka w gildii do progressowania, wiec nadal polecasz DK ale w formie tanka, itd itd.
W skrócie, jeżeli nie zrozumiałeś o co mi chodzi:
Może być tak, że w gildii jest wystarczająco mass healerow, i potrzeba jednego single target healera, wiec x i y klasa będzie dobra, innym razem może być tak, że przy danym patchu dany spec będzie słabyszy, więc x i y klasa odpada itd itd
Wszystko się ciągle zmienia, kiedyś był Warlock był op, wczoraj fire mage a jutro jeszcze coś innego, dlatego nie wydaje mi się, że można powiedzieć TA KLASA TO GOWNO NA PVE A TA JEST OP, bo wszystko zalezy tez od innych graczy i grupy do progressowania czy co tam chca sobie robic. Z reszta wiele razy spotkalem sie z gildiami, ktore nie chcialy fire mage'a pomimo, ze byl op bo po prostu mieli ich juz za duzo Albo np. pala tanka, bo juz 1 byl.
Moim zdaniem kazda klasa jest dobra, poza tym masz rozne spece, i tak koniec koncow twoj dps/hps/tankowanie zalezy od ilvla, twojego ogarniecia, consumables itd itd a nad tym wszystkim masz jeszcze aktualnego patcha z nerfami/buffami, wiec wg mnie powinienes grac tym, co Ci sie najbardziej spodoba.
Ah a już myślałem że po stronie ally Polecam Defias Brotherhood polakow masz duzo ekonomia jeszcze nie jest popsuta, sam gram ale po stronie ally, jak bys chciał zmienić strone to można zagrac od 1lv razem
pw
Ha ha ha, zobacz sobie pierw bm huntera...
Defias Brotherhood. Najlepszy balans pomiędzy hordą-przymierzem przy jednoczesnym dużym natężeniu graczy. Obecnie najlepszy server.
Polecam Defias Brotherhood, bardzo dobry serwer, ekonomia w porządku, stosunek ally/horda 50/50
Witam, właśnie jestem w trakcie ściągania WoW-a i nie do konca wiem jaki server wybrac zaczynam swoja przygode dopiero z Wow-em wiec jakbyscie jakis serwer doradzili na ktorym znajde przyjaznych rodakow dajcie znac oczywiscie chodzi mi o rodakow po stronie Hordy, i tez pytanko jaka klase byscie polecili by byla taka zbalansowana pod PvE jak i PvP zeby nie odstawac zbytnio od jednego ani od drugiego?