Jaki serwer wybrać aktualnie?

Witam, właśnie jestem w trakcie ściągania WoW-a i nie do konca wiem jaki server wybrac zaczynam swoja przygode dopiero z Wow-em wiec jakbyscie jakis serwer doradzili na ktorym znajde przyjaznych rodakow dajcie znac oczywiscie chodzi mi o rodakow po stronie Hordy, i tez pytanko jaka klase byscie polecili by byla taka zbalansowana pod PvE jak i PvP zeby nie odstawac zbytnio od jednego ani od drugiego?

Na Burning Legion masz najwiecej polakow, a co do klasy to raczej wszystkie sa dobre i na pvp i na pve.

a co do klasy to raczej wszystkie sa dobre i na pvp i na pve.

Dzisiaj 1 kwietnia? Bo uśmiałem się nieźle z tego żartu.

To co bys zaproponowal dla nowego gracza w swiecie wowa?

Jedne z najłatwiejszych postaci to prawdopodobnie mm hunter i arcane mage

To co bys zaproponowal dla nowego gracza w swiecie wowa?

Zależy od Twojego stylu.

Powiem Ci: "GRAJ WARLOCKIEM, BO SUPER DOBRY", a za jakiś czas nerfa dostanie i będzie po zawodach. Śmieszy mnie tylko wypowiedź kolegi, bo w WoWie dmucha się na każdy możliwy punkt DMG (w przypadku DPSów). Ludzie rasy swoich postaci nawet zmieniają, aby więcej obrażeń sadzić. Kiedyś Monków pod heala (czy tam pod tanka - nie pamiętam już) nikt nie chciał brać, potem była faza na Warlocków (jedynie dla szafy XD), Rogue'ów itd.

Bierz to, co Ci się podoba. Tak musisz ten iLvL miechami wbijać i tak. Najlepiej popatrz na youtubach, co byłoby chyba najlepsza opcją dla Ciebie - ot, cały problem.

Wydaje mi się, że BM Hunter jest łatwiejszy od MM'a ;d

Ok, powiedzmy, ze mowisz, ze BM Hunter jest dobry na pve. Okazuje sie, ze w danej gildii nie potrzeba ranged dpsow tylko moze jakiegos melee, hunter juz odpada. Proponujesz mu powiedzmy Retri pala. Po chwili zastanowienia okazuje sie, ze juz jest 2 paladynow jako dpsow i juz wiecej nie trzeba, wiec polecasz DK. Akurat (teoretyzujac) w tym patchu DK leży jako dps, ale potrzeba tez tanka w gildii do progressowania, wiec nadal polecasz DK ale w formie tanka, itd itd.

W skrócie, jeżeli nie zrozumiałeś o co mi chodzi:

Może być tak, że w gildii jest wystarczająco mass healerow, i potrzeba jednego single target healera, wiec x i y klasa będzie dobra, innym razem może być tak, że przy danym patchu dany spec będzie słabyszy, więc x i y klasa odpada itd itd

Wszystko się ciągle zmienia, kiedyś był Warlock był op, wczoraj fire mage a jutro jeszcze coś innego, dlatego nie wydaje mi się, że można powiedzieć TA KLASA TO GOWNO NA PVE A TA JEST OP, bo wszystko zalezy tez od innych graczy i grupy do progressowania czy co tam chca sobie robic. Z reszta wiele razy spotkalem sie z gildiami, ktore nie chcialy fire mage'a pomimo, ze byl op bo po prostu mieli ich juz za duzo ;) Albo np. pala tanka, bo juz 1 byl.

Moim zdaniem kazda klasa jest dobra, poza tym masz rozne spece, i tak koniec koncow twoj dps/hps/tankowanie zalezy od ilvla, twojego ogarniecia, consumables itd itd a nad tym wszystkim masz jeszcze aktualnego patcha z nerfami/buffami, wiec wg mnie powinienes grac tym, co Ci sie najbardziej spodoba.

Ah a już myślałem że po stronie ally :( Polecam Defias Brotherhood polakow masz duzo ekonomia jeszcze nie jest popsuta, sam gram ale po stronie ally, jak bys chciał zmienić strone to można zagrac od 1lv razem :) pw

Ha ha ha, zobacz sobie pierw bm huntera...

Defias Brotherhood. Najlepszy balans pomiędzy hordą-przymierzem przy jednoczesnym dużym natężeniu graczy. Obecnie najlepszy server.

Polecam Defias Brotherhood, bardzo dobry serwer, ekonomia w porządku, stosunek ally/horda 50/50

Witam, właśnie jestem w trakcie ściągania WoW-a i nie do konca wiem jaki server wybrac zaczynam swoja przygode dopiero z Wow-em wiec jakbyscie jakis serwer doradzili na ktorym znajde przyjaznych rodakow dajcie znac oczywiscie chodzi mi o rodakow po stronie Hordy, i tez pytanko jaka klase byscie polecili by byla taka zbalansowana pod PvE jak i PvP zeby nie odstawac zbytnio od jednego ani od drugiego?