Jaki serwer wybrać?

Tak jak w temacie ;)
Ankieta :3

Patrząc na temat pasujesz do NE, gwarantuję, że się tam odnajdziesz

Ja na EUNE cyrylicy dłuższy czas nie spotkałem. Zapewne dlatego, że Rosjanie, Ukraincy, Białorusini mają własny serwer. Na EUNE oczywiście będziesz miał najniższy ping. West ma już ponad pół roku jakieś problemy ze stabilnością, a Riot zlewa sprawę. NA no to za oceanem. Ludzie najwięcej znajdziesz pewnie u nas w okolicach wieczoranych, a w ciągu dnia będzie ciężko. Nie wiem czy to dobrze. Oczywiście ping też będziesz miał niezły.

Ja też chciałem się przenieś na West...

Ale, jednak sobi eodpusciłem, podobno tam ludzie chcą wyplenić polaków z serva i słowo POLAK dla nich to jak dżuma w średniowieczu...

Nic na to nie poradzimy, ale myślę, ze bardziej warto na naszym starym drobrym EUNE :D

NA odpada ze względu na ping, a między EUNE a EUW nie ma zauważalnej różnicy w poziomie graczy. Za to na EUNE łatwiej znaleźć rodaków i polskie ekipy. Jak dla mnie to dość oczywiste. :)

EUNE GRAJ I BĘDZIESZ ZADOWOLONY...

Poziomy kultury i rozgrywki są identyczne na wszystkich serwerach... więc nie ma co słuchać, że czymś się one różnią ;).

A na tym ping będziesz miał ogarnięty przynajmniej

EUNE, chyba że np masz kolegów na West, w innym wypadku west tylko jeżeli chcesz być jak te gimby "mam brąz 5 na west to jak diament na east ale jestem dobryyyy". Tyle w temacie:P

Sprawdź jak wygląda twój ping na NA w moim przypadku skakał od 90-220 więc miałem delikatne lagi i musiałem sobie odpuścić dalszą gre na NA a różnica między EUW i EUNE to tylko w ilości wyzwisk bo troli i gimbaze spotkasz na obu ale na EUW trochę mniej drą japę .

Od początku gram na NE i nie narzekam :) Jeżeli mam sobie pograć dla chillout'u to wolę swoje strony, niż męczyć się z francuzami :D

Oddam głos na EU west tylko po co jak trole sa tu i tu. Chyba iż chcesz pograć z pro playerami to siedzą na eu west jest ich więcej (chodzi mi o prosów w Lcsach).

90-220 coś koło tego bo też mam konto na NA (do wymiany jak ktoś chętny).

NA - powodzenia z pingiem

EUW - rzadziej spotkasz ludzi typu premade którzy urządzają sobie rozmówki w naszym ojczystym języku nie wiadomo w jakim celu oraz króluje komunikatywność.

EUNE - chyba nie trzeba opisywać

od 3 dni na EUW gram, skill i trolle takie jak na NE, ale zdecydowanie mniej hejtu na czacie leci, przez co troche inaczej sie gra, lepiej w sensie

Jeśli myślisz iż nie ma hejtu to jesteś w błędzie albo jeszcze go nie dostrzegłeś. Na Eu west też dużo gra polaków, ostatnio nawet spotkałem 4 premade. Jakbym ja zaczynął od początku brałbym EUNE.

Prosta odpowiedz. Jeśli masz zamiar brać udział w e-sporcie to EUW, jednak jeśli grasz tylko i wyłącznie dla zabawy to EUNE. Co do NA to nie bierz tego serwera pod uwagę, ponieważ będziesz się tylko denerwował na ping.

EU WEST, zdecydowanie mniej trolli, polecam chociaż sam gram na nordic east, ale dlugo na wescie grałem

A co do troli jeśli masz niskie mmr jest ich więcej i tyle nie ważne na jakim serwerze grasz. Czym większe mmr tym rzadziej spotkać ludzi co chcę popsuć ci rozgrywkę tak przynajmniej rozumiem.

Tak jak w temacie ;)
Ankieta :3