Jaki smartfon

ja mam Samsunga Wave GT533 i polecam.Tak jak Volgerd wsponiał trzyma baterię 3-4 dni.

Mi chodzilo o Samsunga Wave 8500GT.

http://www.sellsmart.pl/demo/upload/samsung-wave_gt-s8500_9.jpg

@down. Tez mialem wczesniej C902, teraz jest pewnie gdzies na rafie koralowej razem z Nemo i innymi rybkami :S

Ale na androida są tysiące aplikacji i jest najszybciej rozwijającym się systemem na smartfony. Iraasta dlaczego uważasz że pisanie na dotykowym telefonie jest niewygodne, jest o wiele wygodniejsze od używania fizycznej klawiatury możesz zaufać bo sam używam "dotykowca" ponad 2 lata i nie wyobrażam sobie innego sposobu(wcześniej używałem se c902). Ostatnio padł rekord w prędkości pisania sms'ów na dotykowym telefonie ze Swype może o tym słyszałeś jeśli nie to poczytaj.

Sam podłączę się do pytania. W najbliższym czasie zamierzam kupić sobie smartfon nowy (do ~1500zł). Obecnie posiadam Nokię 5800 i wiem, że więcej nie chcę żadnego produktu Nokii z tak awaryjnym i wolnym systemem jakim jest Symbian. Szukam smartfona z wysuwaną z boku klawiaturą qwerty, systemem Android, dobrymi aplikacjami: mailem, przeglądarką i komunikatorem. Przydałby się też conajmniej znośny odtwarzacz muzyczny.

Sam podłączę się do pytania. W najbliższym czasie zamierzam kupić sobie smartfon nowy (do ~1500zł). Obecnie posiadam Nokię 5800 i wiem, że więcej nie chcę żadnego produktu Nokii z tak awaryjnym i wolnym systemem jakim jest Symbian. Szukam smartfona z wysuwaną z boku klawiaturą qwerty, systemem Android, dobrymi aplikacjami: mailem, przeglądarką i komunikatorem. Przydałby się też conajmniej znośny odtwarzacz muzyczny.

Motorola Milestone, slyszalem wiele dobrych opinii o niej. + Android <3.

A na allegro od 1200, a kompletna nowka ze sklepu 1500. Wiec wybor jest chyba prosty.

Tak Motorola Milestone. Valgerd pomyłka i to znaczna. Na allegro (pisałem wyżej) taka motorola kosztuje min 780 zł. Jest to telefon tak jak mówi poprzednik bardzo dobry. Ma kilka nieznacznych niedociągnięć, które nie przeszkadzają w użytkowaniu. Jest przyjemna, przejrzysta i co najważniejsze dość cienka. Polecam

Tak Motorola Milestone. Valgerd pomyłka i to znaczna. Na allegro (pisałem wyżej) taka motorola kosztuje min 780 zł. Jest to telefon tak jak mówi poprzednik bardzo dobry. Ma kilka nieznacznych niedociągnięć, które nie przeszkadzają w użytkowaniu. Jest przyjemna, przejrzysta i co najważniejsze dość cienka. Polecam

Skoro chcesz byc taki dokladny to uzywana Motorola Milestone na allegro jest od 898 PLN. A ja mowilem o nowych. Tyle ze jeden byl od klienta indywidualnego a drugi od sklepu, a to jest jednak dla wielu osob znaczaca roznica, czyz nie?

@Down. Chyba sam to przed chwila wstawiles! :P

Mówisz :D ? Mój odnośnik

Na tą półkę cenową, najlepiej brać androida. Moim faworytem jest tu motorola millestone, chociaż z 2 strony ponad 1000zł jest samsung galaxyS. więm, że musiałbyś dołożyć, ale to już telefon z najwyżesz półki. Każda gra na nim odpali, każdy emulator, ma duży wygodny ekran amoled. Warto dozbierać i dołożyć bo taka inwestycja byłaby spokojnie na parę lat. Milestone ma natomiast 1 wadę, a mianowicie 256MB ram. To za mało na multitasking. Będziesz miał włączoną nawigację, przyjdzie sms, odczytasz, nawigacja się zamknie i znów bedziesz musiał ją uruachamiać. Tak to w praktyce wygląda. Ale ma multitouch ekran pojemnościowy, i qwerty. Jezeli liczy się wygoda i design stawiam ją na 1 miejscu. Są jeszcze jakieś nokie, ale to symbian. Nokia oficjlanie już go nie wspiera co oznacza problemy z aplikacjami itp. Nie znajdziesz np gadu gadu na N8. Jedyne co jeszcze jak te 2 nie przypadną do gustu to iphone. Firma ma już swoją reputacje a iphony to dobre telefony, nie zawieszają się, są stabilne i maaaasa aplikacji.

Moim zdaniem warto brać jakiegoś androida, bo ten bedzie niedługo tak samo popularny jak windows na PC. Nie znudzi ci się prędko, dzięki android-marketowi no i w androidach masz wybór, a iphone to iphone.

Ooooo boze. Za nim zaczniecie sie nastawiac by cos doradzic polecam obcykac sie w tym temacie.

do 1000zl nie kupisz dobrego smartfona. Bardziej sie nastawiaj na minismartfony. SE xperia ma androda w starej wersji i czasem sa problemy z wgraniem nowszego sofru(mowie to xperia 10 mini pro).

I tez jestem za tym bys bral telefon z qwerty bo dotykowa klawiatura na minismartfonach jest..... no :)

O symbrianie nie mysl nawet bo ten OS juz zdycha.

Osobiscie nim zawitalem do play'a i wybralem swojego smartfona odwiedzilem forum androida. Tam postawiłem swoje warunki i mi ludzie dosc pomogli. Dodatkowo poszperalem na google.

Wyszla mi Motorola Flipout. I taki telefon mam.(ma rozne obudowy jedyna meska to czarna... reszta jest babska :P).

Bateria do 2 dni(po resecie baterii i to jest MAX)

QWERTY(zaskakujaco dobrze sie na nim pisze)

3G

Android 2.0(nie dlugo ma wejsc do niej 2.2 pozwoli to na przenoszenie aplikacji z telefonu na karte SD, bo sam tel ma malo pamieci, okolo 150MB)

szybki procesor jak na minismartfona(angry berds smigaja bez zacinek :D)

Wytestowalem juz z 40 aplikacji(mialem 400mb za free na 1 miech w play :D )i tylko 1 nie dzialala

bardzo ciekawe rozwiazania z skrotami, wigetami itp.

Po wgraniu odpowiedniej aplikacji rozmowy 3G( Xperia mini tego nie ma)

Wi-FI(i o dziwo dosc dobre jak na malego smartfona)

dotykowy ekran bardzo dobrze se radzi

za to do bani jest wybieranie glosowe

ciezko sie go otwiera jak sie jedzie samochodem(by odebrac tel :P ) ale sam ksztalt jest spoko :)

Ogolnie z telefonu jestem mega zadowolony ;]

OOO właśnie. O tej motorolli zapomniałem totalnie. Jest to faktycznie bardzo fajny telefonik. Łączy w sobie funkcionalność z małymi wymiarami. Taki kwadracik a po rozłożeniu telefon z bardzo wygodną klawiaturą qwerty. Telefon idealny multimedialnie jak i biznesowo.

Ooooo boze. Za nim zaczniecie sie nastawiac by cos doradzic polecam obcykac sie w tym temacie.do 1000zl nie kupisz dobrego smartfona. Bardziej sie nastawiaj na minismartfony. SE xperia ma androda w starej wersji i czasem sa problemy z wgraniem nowszego sofru(mowie to xperia 10 mini pro).I tez jestem za tym bys bral telefon z qwerty bo dotykowa klawiatura na minismartfonach jest..... no O symbrianie nie mysl nawet bo ten OS juz zdycha.Osobiscie nim zawitalem do play'a i wybralem swojego smartfona odwiedzilem forum androida. Tam postawiłem swoje warunki i mi ludzie dosc pomogli. Dodatkowo poszperalem na google.Wyszla mi Motorola Flipout. I taki telefon mam.(ma rozne obudowy jedyna meska to czarna... reszta jest babska ). Bateria do 2 dni(po resecie baterii i to jest MAX)QWERTY(zaskakujaco dobrze sie na nim pisze)3GAndroid 2.0(nie dlugo ma wejsc do niej 2.2 pozwoli to na przenoszenie aplikacji z telefonu na karte SD, bo sam tel ma malo pamieci, okolo 150MB)szybki procesor jak na minismartfona(angry berds smigaja bez zacinek )Wytestowalem juz z 40 aplikacji(mialem 400mb za free na 1 miech w play )i tylko 1 nie dzialalabardzo ciekawe rozwiazania z skrotami, wigetami itp.Po wgraniu odpowiedniej aplikacji rozmowy 3G( Xperia mini tego nie ma)Wi-FI(i o dziwo dosc dobre jak na malego smartfona)dotykowy ekran bardzo dobrze se radziza to do bani jest wybieranie glosoweciezko sie go otwiera jak sie jedzie samochodem(by odebrac tel ) ale sam ksztalt jest spoko Ogolnie z telefonu jestem mega zadowolony ;]

Sadzisz ze jedynie Iphone 4G za 4k jest jedynym nie mini smartfonem? Galaxy S jest od niego lepszy/rowny. Wiec nie rozumiem czemu niby za 1k nie mozna kupic smartfona dobrego?

Pozwólcie, że również się przyłącze. :)

Co sądzicie o HTC Desire? Poszperałem w internecie i wszędzie widzę same dobre opinie, wszystko podobno pięknie śmiga.

Miał ktoś styczność z tym telefonem osobiście? Od razu mówię, że zależy mi na wygodnym korzystaniu z internetu (Wi-Fi), multimediach (gry itp.) oraz na w miarę wygodnym pisaniu wiadomości. :)

Tak miałem z HTC Desire styczność. Fakt telefon jest dość dobry. Nie widziałem w nim większych usterek. Ja miałem z nim wiele zabawy jeżeli chodzi właśnie o Wi-Fi. Dobry zasięg i ogólnie telefonik jest dobry.

A jak wygląda sprawa z wyświetlaczem? Są jakieś opóźnienia, problemy z kolorami lub inne rzeczy?

Sadzisz ze jedynie Iphone 4G za 4k jest jedynym nie mini smartfonem? Galaxy S jest od niego lepszy/rowny. Wiec nie rozumiem czemu niby za 1k nie mozna kupic smartfona dobrego?

Zalezy ktory. 5700... na bank nie jest lepszy od tej motoroli. 9000 to juz 1000zl +

Pozwólcie, że również się przyłącze. Co sądzicie o HTC Desire? Poszperałem w internecie i wszędzie widzę same dobre opinie, wszystko podobno pięknie śmiga.Miał ktoś styczność z tym telefonem osobiście? Od razu mówię, że zależy mi na wygodnym korzystaniu z internetu (Wi-Fi), multimediach (gry itp.) oraz na w miarę wygodnym pisaniu wiadomości.

Ogolnie HTC to bardzo dobra marka telefonow. Ich wyswietlacze sa na patencie SAMSUNGA.... czyli najlepsza pulka :).

TU jest wlasnie moj target jak mam isc w cos z qwerty do 1000zl to wlasnie albo ta mota... albo HTC Desire.

Cześć. Jestem 3letnim właścicielem SE W810i, którego kocham, ale jego słuchawka już nie nadąża i muszę kupić nowy telefon.

Dokładnie 3 dni temu w swoje urodziny kupiłem HTC Touch Diamond 2. Jestem nim strasznie zawiedziony. Źle skalibrowany monitor, Windows zamiast Androida, długo reaguję na każdy ruch, a pisać na takim ekranie się po prostu nie da. Jakby tego było mało dzisiaj wylał mi ekran i wygląda to potwornie (po 3 dniach!). Na 100% oddam go na gwarancji i jeżeli będzie możliwość zwrotu pieniędzy zdecyduję się na inny telefon.

Mógłby mi ktoś polecić Smartphona < 1000 zł który nie byłby taką porażką jak HTC TD2?