Jaki smartfon

Cześć. Jestem 3letnim właścicielem SE W810i, którego kocham, ale jego słuchawka już nie nadąża i muszę kupić nowy telefon.

Dokładnie 3 dni temu w swoje urodziny kupiłem HTC Touch Diamond 2. Jestem nim strasznie zawiedziony. Źle skalibrowany monitor, Windows zamiast Androida, długo reaguję na każdy ruch, a pisać na takim ekranie się po prostu nie da. Jakby tego było mało dzisiaj wylał mi ekran i wygląda to potwornie (po 3 dniach!). Na 100% oddam go na gwarancji i jeżeli będzie możliwość zwrotu pieniędzy zdecyduję się na inny telefon.

Mógłby mi ktoś polecić Smartphona < 1000 zł który nie byłby taką porażką jak HTC TD2?

Ja posiadam właściwie bardzo taniego LG GT540, nie jest to jakiś hit. Posiada Androida,możesz go sobie zaktualizować dzięki stronie LG za darmo i cóż moge powiedzieć..jedyne co mnie w nim nie zadowala to chyba aparat. jak u LG nie jest zbyt dobry..a tak to telefonik b. dobry jak na swoją cenę ;)

Może HTC Desire lub Wildfire? Mój znajomy posiada Wildfire i sobie go chwali, wszystko działa i jest sprawny. : )

Coś z rodziny xperii albo samsunga, z tego co mi wiadomo wildfire ma nieciekawą rozdzielczość ekranu.

Hmm... o stary Windows Ci się nie podoba to masz problem bo android jest gorszy, Szczególnie ta nowa wersja jest zrypana. Ciężko jest przestawić się z normalnego fonka na coś z Windowsem. Sam siedziałem 3 dni aż się przyzwyczaiłem. Sam mam Htc Polaris i jest właśnie taki mankament. Telefony firmy HTC mają tak zapadnięte wyświetlacze. Nazwa wzięła się od tego że trzeba czasami naciskać telefon dość mocno. Smartfon do 1000 zł. Jeżeli szukasz czegoś z Windowsem. to sprawa jest prosta HTC. Lecz nie Diamond i inne wynalazki. HTC Tytan II lub ostatecznie może być HD. Poważnie ale te modele są idealne. Nie będę polecał Ci Polarisa bo jest to choć bardzo dobry model to troszkę starszy. Z telefonów normalnych takich. Polecę spokojnie Blackberry oraz Nokia n8 lub motorola milestone. Ale spróbuj jeszcze inaczej. Na telefony z Windowsem dla użytkowników nie lubiących typowego wyglądu jest nakładka. Spb Mobile Shell. Poszukaj najnowszej wersji. Ja potrzebowałem telefonu bardziej rozbudowanego wiec wybrałem normalny wygląd ale Tobie może przydać się i to. Ogólnie najlepsze smartfony robi właśnie HTC, Blackberry i Nokia. Warto upolować coś na allegro. Upatrz sobie jakiegoś z tych firm i czatuj na określony model.

Polecane prze ze mnie:

HTC: , Tytan, Desire HD

BlackBerry: 9800, 9780

Nokia: n8

Motorola: Milestone

Telefony są drogie. Ale da radę upolować wystarczy odrobinę zawziętości i masz jeden z nich za mniej niż 1000. Pamiętaj licytuj zawsze minutę przed końcem całości bo jeżeli pod licytujesz wcześniej to sam sobie podnosisz cenę.

P.S

Ja na swojego HTC Polaris polowałem miesiąc ale się opłacało.

P.S 2

Iraasta był taki Hunter w Archlordzie. Czy mi się wydaje czy to Ty ?

Dzięki za pomoc. Odnośnie Archlorda - grałem hunterem około jeden dzień. Fart, jeżeli na mnie trafiłeś ;)

Modele które mi podałeś... Wiem zabrzmi to może infantylnie. Ale nie podobają mi się z wyglądu. Noo... Oprócz nokii.

Widzę że masz sporo informacji na ten temat.

Więc może sprecyzuję swoje poglądy.

-Po pierwsze Wi-fi

-Klawiatura najlepiej QWERTY, żebym mógł pisać spokojnie przyciskami, a nie pieprząc się z dotykowym ekranem

-Jako że jestem muzykiem, fajnie by było gdyby miał jakieś muzyczne niuanse.

-Żeby długo trzymał na baterii (a nie jak HTC TD2, który podłączony do ładowania w przypadku słuchania muzyki nie ładuje się - a wciąż traci baterie!)

Dzięki za pomoc. Odnośnie Archlorda - grałem hunterem około jeden dzień. Fart, jeżeli na mnie trafiłeś Modele które mi podałeś... Wiem zabrzmi to może infantylnie. Ale nie podobają mi się z wyglądu. Noo... Oprócz nokii.Widzę że masz sporo informacji na ten temat.Więc może sprecyzuję swoje poglądy.-Po pierwsze Wi-fi-Klawiatura najlepiej QWERTY, żebym mógł pisać spokojnie przyciskami, a nie pieprząc się z dotykowym ekranem-Jako że jestem muzykiem, fajnie by było gdyby miał jakieś muzyczne niuanse.-Żeby długo trzymał na baterii (a nie jak HTC TD2, który podłączony do ładowania w przypadku słuchania muzyki nie ładuje się - a wciąż traci baterie!)

Twoje wymogi nie sa wygorowane.

Po pierwsze nie bierz sie za Nokie symbian jest slabiutki.

Polecam Ci urzadzenie z Androidem, ktory jest bardzo unormowana juz platforma.

Telefon jaki Ci polece? Samsung Galaxy - Android na pokladzie, kreci filmy w HD, najnowsze WiFi w technologii n, 55 tysiecy aplikacji w markecie Android (wiekszosc za darmo), wyswietlacz SuperAmoled (energooszczedny i dodatkowo GENIALNIE reagujacy na dotyk) i bateria ktora trzyma jakies 2-3 dni, dodatkowo procesor 1Ghz, 512 ram i 4" wyswietlacz, wsparcie dla Xvid.

Sam mam Samsunga Wave ktory jest na systemie Bada (5 tys aplikacji w sklepie, sa tylko najwazniejsze gry typu NFS Shift, Gangstar itp.) Samsung Wave ma dokladnie te same bebechy co wyzej wspomniany Galaxy, co przy ekranie 3,5" cala i ta sama rozdzielczoscia co w Galaxy, skutkuje rownie szybka praca. Bateria Wave'a trzyma dluzej, jakies 3-4 dni, a dodatkowo ma lepsza obudowe (zdecydowana wiekszosc zrobiona z metalu, w tym szczotkowane aluminium, lol xd).

Osobiscie sadze ze Samsung Galaxy jest rowny, badz nawet lepszy niz Iphone 4, ktoremu brakuje podstawowych funkcji jak np. radio.

Co do wildfrajera, to ma juz swoje pinc minut za soba, slaba rozdzielczosc i srednie bebeszki, ale jesli nie wymagasz zbyt wiele..

Motorola Milestone to jest juz niezly kombajn, klawiatura, i rownie dobre bebechy, lecz jej nieposiadalem, wiec wiele o niej nie wiem, a nie lubie wyrazac swojej opinii po paru przeczytanych recenzyjach.

Wszystkie z wymienionych przeze mnie modeli są wyposażone w zaawansowane systemy łączności. Co do wyglądu. W przypadku smartfonów nie jest ona najważniejszy. W nich liczy się raczej duża liczba przetwarzanych danych i ogólnie ich możliwości. Co do Twojego pytania z muzyką. Tutaj Motorola Milestone jest przodownikiem za nią jest Nokia n8 i HTC Desire HD (nie sprecyzowałem wcześniej) . Blackberry to maszyna dla typowego gościa biznesu. Ma wiele ciekawych funkii. Sprawa ma się podobnie co do Tytan 2. To są typowe teledony biznesowe. Ja za takimi przepadam, Ty wolisz bardziej telefony multimedialne. Więc sprawa jest dość prosta. Do wyboru masz HD, N8 i Milestone. Nie słuchaj pana Volgerd jeżeli chodzi o symbiana to nie ten sam symbian co kiedyś. N8 trzymałem w rękach, bawiłem się nią i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest to płynny telefon. Z tych 3 telefonów tylko milestone ma wysuwaną klawiaturę jest ona jednak cieniutka więc nie poszerza telefonu. N8 i HD mimo iż nie mają konwencjonalnej qwerty to ich olbrzymi wyświetlacz pozwala na wygodne wpisywanie sms. Aparaty w podanych telefonach to N8= 12mpx Milestone=5 mpx i HD=8mpx.. Ogólnie nie trzeba się sugerować matrycą bo w tych telefonach 5 mpx spokojnie wystarcza. Ja w swoim htc mam 3 mpx a robi zdjęcia lepsze niż n96 więc matryca nie jest jakimś wytycznym dla jakości. Ja od siebie nie wiem co moge polecić. Maksymalnie zawęziłem listę dla Twojej wygodny. Takie telefony mają prezydenci, premierzy, gwiazdy oraz ludzie biznesu. Trzy telefony które teraz pozostały są idealną harmonią miedzy możliwością pracy i rozrywki. Są to również najnowsze modele wymienionych wyżej gigantów komórkowych. Wybór należy do Ciebie. Interesujących Cię danych możesz poszukać na mgsm.pl

Panie Xaorus, porownaj pan sobie "plynnosc" nokii N8 a chocby takiego Galaxy S, lub Wave'a, a nawet slabsze modele z androidem na pokladzie. Ewolucja symbiana zatrzymala sie dawno temu, i jesli nokia czegos z tym nie zrobi to zejdzie z areny. :) I skoro Iraascie nie podobal sie telefon z Windowsem, to i Symbian go nie zadowoli.

Ja tam Ci polecę Iphone'a 3g , 3GS. Jestem szczęśliwym posiadaczem 3G, pisze się smsy cudownie , jakość muzyki nie jest zła , a aplikacje, gry to cudo!. Zdjęcia wychodzą dobre, mogę ci wysłać parę próbek jak chcesz ;p . osobiście go polecam.

Przypuszczam że tu nie chodzi o windowsa tylko zbyt słaby sprzęt. Właśnie dlatego telefon się przycina. Nokia n8 jest właśnie idealnym połączenie sprzętu i systemu. Całość chodzi gładko. Naprawdę nie ustępuje temu Galaxy. Ogólnie Samsung galaxy jest też nawet nawet, ale osobiście już kilka razy przejechałam się na samsungach począwszy od j700 po Omnie Pro więc nie jestem ich zwolennikiem. Zresztą smartfon ma służyć jako narzędzie pracy i doskonałej jakości. Tutaj nie chodzi o bycie zwolennikiem jakiejś firmy tylko o obiektywizm. Nie można polecić komuś telefony, który sobie u lubowaliśmy. Podkreślmy nie każdy telefon mający procesor to smartfon. Samsung faktycznie ostatnio zrobił spory krok. Reklama nadała mu wiele korzyści. Telefony wymienione przeze mnie to nie sprzęty z reklam. To sprawdzone przeze mnie telefoniki bo mój tata prowadzi komis więc troszkę się łapię ... Dobra jest też nokia n97. Miła w prowadzeniu i reaguje dość szybko.

Po raz kolejny powiem jeszcze iż Windows nie oznacza że cały outfit musi być tak niewygodny. Można pobrać na telefon Mobile Shell i wszystko jest ładne.

Przypuszczam że tu nie chodzi o windowsa tylko zbyt słaby sprzęt. Właśnie dlatego telefon się przycina. Nokia n8 jest właśnie idealnym połączenie sprzętu i systemu. Całość chodzi gładko. Naprawdę nie ustępuje temu Galaxy. Ogólnie Samsung galaxy jest też nawet nawet, ale osobiście już kilka razy przejechałam się na samsungach począwszy od j700 po Omnie Pro więc nie jestem ich zwolennikiem. Zresztą smartfon ma służyć jako narzędzie pracy i doskonałej jakości. Tutaj nie chodzi o bycie zwolennikiem jakiejś firmy tylko o obiektywizm. Nie można polecić komuś telefony, który sobie u lubowaliśmy. Podkreślmy nie każdy telefon mający procesor to smartfon. Samsung faktycznie ostatnio zrobił spory krok. Reklama nadała mu wiele korzyści. Telefony wymienione przeze mnie to nie sprzęty z reklam. To sprawdzone przeze mnie telefoniki bo mój tata prowadzi komis więc troszkę się łapię ... Dobra jest też nokia n97. Miła w prowadzeniu i reaguje dość szybko.Po raz kolejny powiem jeszcze iż Windows nie oznacza że cały outfit musi być tak niewygodny. Można pobrać na telefon Mobile Shell i wszystko jest ładne.

Ze niby nokia sie nie reklamowala? Reklamowala i to jak.

Mialem Nokie N8 w reku, bawilem sie nia sporo i jej plynnosc jest GORSZA od tej z Samsunga. Co do tego nie ma watpliwosci. Fanboyem Samsunga nie jestem, ale co to ma do znaczenia ze wczesniejsze modele byly nieudane? Kiedys Nokia rzadzila, niestety dla nich, przespali okres smartfonow i teraz mamy to co mamy. Za to Samsung wzial sie do roboty i jest teraz jednym z lepszych producentow smartfonow. Ponadto zaraz wychodzi Samsung Galaxy S II (z dwurdzeniowym procesorem) wiec cena Galaxy S pojdzie w dol. A ostatnim gwozdziem do trumny nokii, jest jej Symbianowski sklepik (Ovi) w ktorym jest co prawda duzo aplikacji, ale zdecydowany procent jest platnych.

Nie ma sensu ciagnac tematu. Podsumowujac polecam Galaxy S. Co prawda N8 nie jest zla, ale nijak ma sie stosunek ceny do jakosci.

Co do nokii: kiedyś telefony dobre, lecz na dzień dzisiejszy, modele które miałem w reku ( a było ich dość sporo, jedyna dobra która sprawdzałem to N95 mimo ze to nie smartfon ale telefon dość dobry) to cienko. Może aparat dobry i bateria, to wszystko . Aplikacje z ovi sklepu grafika okropna, większość płatnych i nic ciekawego . Samsung się wyrobił . Lecz ja ciągle polecam ci ajfona ;)

Dobra skoro taki sprzeciw do noki n8 . To zostaje HD i Milestone. Oba są bardzo dobre. Ja jestem za HTC Desire HD. Telefon naprawdę idealny. A jeżeli Irrasto upierasz się przy klawiaturze konwencjonalnej qwerty to Mileston jest najlepszym wyborem. Qwerty normalnej nie ma ani HTC ani Nokia ani nawet Samsung. Ją kupisz na allegro bez licytacji za nawet 780 zł.

z mojej strony ajfon . :)

ja mam Samsunga Wave GT533 i polecam.Tak jak Volgerd wsponiał trzyma baterię 3-4 dni.

A Ty ciągle z tym ajfonem (iPhone 3gs) Telefon to w sumie dobra propozycja ale dla ludzi typowo multimedialnych. Aparat nie jest dobry na owe czasy. Zaletą jest napewno możliwość dokupywania do niego wielu akcesoriów ale to nie czyni z niego giganta.

Nie powiedziałem, że jest gigantem . A zdjęcia nie wychodzą wcale takie złe! Nie wyolbrzymiam tego telefonu, po prostu go polecam.

Zdecydowanie Blackberry. Bardzo dobre, popularne telefony, sam na niego poluje. Jeżeli mówisz, że nie podoba Ci się z wyglądu to polecam Nokię N8. Moja znajoma ma i bardzo mocno go zachwala, ba! mówi, że blackberry przy tym telefonie to zabawka.

http://www.hackberry.pl/wp-content/uploads/2011/03/11247427-blackberry-9700-bold.jpg

Właśnie właśnie. Blackberry czesto widać w filmach. Jest to telefon bardzo dobry z każdego punktu widzenia. Miły w obsłudze wręcz intuicyjny. Bardzo dobra propozycja.