Witam !
Mam do was pytanie,jaki system operacyjny pasowałby (xp vs win 7 ) do tego PC :
Intel Core 2 quad
3GB ram
gf 9500 1gb
Witam !
Intel Core 2 quad
3GB ram
gf 9500 1gb
zdecydowanie 7 i zwyż, nie ma po co cofać. No chyba, iż nowe gry i nowe programy nie są ci potrzebne do win xp pro.
Gry to tylko MMO
Z tego co wiem to win 7 zżera + 512 ramu więcej niż win xp,prawda?
Bierz 7. XP już nie jest wspierany. Nie ma do niego aktualizacji więc gorzej chroni przed różnymi śmieciami.
Zdecydowanie Win 7. Bardzo dobra ochrona przed wirusami i już niektóre gry nie chodzą na XP więc tym bardziej polecam 7.
@blaumro aktualizacje do win XP kończą się dopiero w 2014r. Więc jest jeszcze wspierany. Ale fakt, na tą jednostkę bierz tylko win7, ewentualnie win8.
Win7 w zupełności mu wystarczy do gier mmo. Nie ma co kombinować i pchać się od razu do 8.
@UP. Tak jest wspierany do 2014 r ale to tylko łatki. Pełny support tak czy siak się już zakończył.
No ja mam 8 na stacjonarnym i jak na moje jest lepszy od 7. Szybciej się włącza i wyłącza, można sobie wyłączayć programy których nie chcemy by się odpalały przy starcie komputera. Przejrzysty w obsłudze i chyba zabiera mniej pamięci od 7.
win8 dziala o wiele sprawniej od 7, zjada mniej zasobow, i szybciej dziala.
7 zabiera więcej ramu, bo system rezerwuje sobie jakąś jego część. W przypadku gdy zapełnisz cały ram nie powinien aż tak spowalniać jak XP. Zdecydowanie Windows 7, może 8 działa trochę szybciej, ale gry się na nim często gęsto bugują.
znając życie mini sporo czasu zanim 8 będzie się nadawała całkowicie do użytku ;p także zdecydowanie 7
Żebyś miał pewność, także napiszę, że 7.
Win 7 (kiedyś nie myślałem że to powiem)
No ja mam 8 na stacjonarnym i jak na moje jest lepszy od 7. Szybciej się włącza i wyłącza, można sobie wyłączayć programy których nie chcemy by się odpalały przy starcie komputera.
No to wył programów to jest niezły bajer....kupuje 8...
Witam !
Intel Core 2 quad
3GB ram
gf 9500 1gb