Jaki telefon wybrac?

Siema

Mam pewien problem, otóż chciałbym kupić telefon i najbardziej mi się spodobały te 2:

Samsung Gt-i9000 glaxy S

I Samsung Gt-S5830 Ace

Który mi bardziej polecacie, chodzi mi głównie o oglądanie filmów, słuchanie muzyki, gry (ostateczność), smsy i żeby był mniej awaryjny.

Bateria bez znaczenia.

PS: Telefon będzie kupowany w salonie, za granicą.

Samsung GT-i9000 Galaxy S pod względem technicznym prezentuje się lepiej, większy ekran, lepsza rozdzielczość, mocniejszy procesor. Sam mam Ace, i również złego słowa na niego dać nie mogę, lecz osobiście z tych dwóch wybrałbym Galaxy S.

Wiem właśnie, przyjrzałem się danym technicznym i wybieram Samsunga Gt-i9000.

Ma to na czym mi najbardziej zależało, dzięki za pomoc.

Napisałem bo chciałem się upewnić czy nie ma jakichś ukrytych wad :D.

Najlepiej gdyby się jeszcze ktoś wypowiedział co ma, lub miał ten telefon w swoim posiadaniu. Wtedy napisał by o ewentualnych problemach z tym telefonem. Ja na przykład, nigdy z żadnym telefonem nie miałem problemu, nigdy mi nie wypadały, nie rysowały się, ani nic z tych rzeczy, wystarczy o nie dbać.

A nie zastanawiałeś się nad innymi modelami ? Jaki jest twój budżet ?

Za te pieniądze można mieć inne dobre telefony i lepszym softem bo te tutaj nie dostaną aktualizacji do androida 4.0 (pomijając że cały ten system jest syfem )

Galaxy s, mam ACe ale jednak s jest lepszy :) Ace za to sie nie porysuje i jak upadnie nie peknie .

Tak to się zgada miałem Aca rok czasu i 0 rysek .

@vanziom Android syfem Blużnisz to najlepsze oprogramowanie zaraz po iOS

W dzisiejszych czasach najlepiej patrz na rozdzielczość ekranu,ram, ilość rdzeni i procek. Najlepiej android 4.0.4 lub (iphone 4s,5) Gdy nie masz za dużo kasy bardziej proponował bym sony xperia J lub coś starszego xperia neo v z Kamerą HD. miałem oba telefony i złego słowa nie powiem z tych twoich wybieram Samsung Gt-i9000 glaxy S Lepszy procek,ram rozdzielczość Super AMOLED

Nie bójcie się, Galaxy S też ma Gorilla Glass, ja posiadam Galaxy S+ i jedynie co to problem w tym, że nie będzie aktualizacji do Androida 4.0+, bo Szajsung ma szujowy support.

Ja mam Gio :D Brałbym S :P

@ISmokeBleezys Android właśnie jest bardzo słabym systemem najlepszym moim zdaniem jest WP8 oraz iphony ale tutaj płaci się naprawdę za markę bo dla przykładu mam lumie 920 która jest gdzieś 2 razy tańsza od ip5 oraz dużo lepsza .

A co do tematu to z tych 2 to jak bym musiał już wybierać to S

iOS jest syfny, bo bez itunes nic nie da sie zrobic. Nie mozna wysylac plikow przez bluetooth - telefon do dzwonienia.

Mam paru znajomych pracujących w branży komórkowej i mówią, że WP8 nigdy nie doścignie droida. Choć iOS od zawsze stawiało na jakość i optymalizację, ludzie wolą androida. WP8 przeżyje, ale nigdy nie będzie mógł być porównywany z androidem.

Co do tematu - SGS.

Mam paru znajomych pracujących w branży komórkowej i mówią, że WP8 nigdy nie doścignie droida. Choć iOS od zawsze stawiało na jakość i optymalizację, ludzie wolą androida. WP8 przeżyje, ale nigdy nie będzie mógł być porównywany z androidem.Co do tematu - SGS.

Po przetestowaniu kilkunastu telefonów mam zdecydowanie inne zdanie .

Sory za archeologie, ale... sprecyzuję się. Szukam dobrego telefonu dotykowego, z androidem, dużym wyświetlaczem, dobrym "szkłem" najlepiej gorilla, dobry procek i w miare RAMu.

Cena, do 200 funtów, najlepiej jeśli byłby dostępny w Anglii, bo Samsunga Galaxy S nie ma. ;/

Do 200 funtów spokojnie nowy SII albo używany SIII.

Może zainteresuj się LG Swift 4X HD. Kolega go ma i sobie go chwali, w 200 funta chyba, nie będę teraz liczył ale chyba się zmieści. Jak nie nówka to pewnie używany.

jakieś inne pomysły?? Może jakieś Xperie?

Xperia j jest kozak :) mnie sie podoba i spełnia wszystkie wymagania . Przyjemny telefonik

A co powiecie o Xperi S?? najbardziej mi się podoba z tych w granicy "normalnych" cen. :D