Jaki Windows 7 wybrać na mój sprzęt?

Siemka. ;)

Już na początku mówię, że Windowsa będę chciał pobrać z internetu.

Chciałbym używać swojego komputera do tworzenia filmików z gier itp.

Mój sprzęt: Aktualnie Windows 7 Ultimate, 32- bity, 3 GB RAM, AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2,60 GHz, Geforce 8500 GT

Na początku w komputerze miałem Windows XP i 1 GB RAM, ale po tym zmienił mi kolega na Windows 7 Ultimate nadal mając to 1 GB. Tydzień temu dokupiłem 2 GB RAM (teraz mam ogólnie 3 GB) ale nadal system Windows 7 mi powoli się włącza.

Nie patrzę na system, bo tylko włączam komputer i albo internet, albo gry, czy tam jakieś programy (w systemie się nawet nie bawie). Z racji tego że za tydzień chcę zrobić formata komputera to potrzebuję inną wersję Windows 7.

Teraz mi najbardziej zależy na tym aby zmienić system na Windows 7 jednak z innej wersji pod to aby mi dobrze komputer chodził do nagrywania filmików.

I tu moje pytanie. Ja się za bardzo na tym nie znam więc jaką Wy wersję Windows 7 polecacię na mój komputer ??

Z góry dzięki. :D

Siemka. Już na początku mówię, że Windowsa będę chciał pobrać z internetu.Chciałbym używać swojego komputera do tworzenia filmików z gier itp. Mój sprzęt: Aktualnie Windows 7 Ultimate, 32- bity, 3 GB RAM, AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2,60 GHz, Geforce 8500 GTI tu moje pytanie. Ja się za bardzo na tym nie znam więc jaką Wy wersję Windows 7 polecacię na mój komputer ??

Jezus Maria co za bełkot.

Zmiana wersji windowsa nie zmieni faktu, że masz drewniany komp - nic Ci to nie pomoże. Nie napisałeś z czego chcesz nagrywać filmiki, ale patrząc na konfig, to nie dość że nie dasz rady uruchomić nic co ludzie chcieliby oglądać, to w dodatku możesz zapomnieć że to nagrasz.

Przykro mi, ale nie dla psa kiełbasa.

Nie zostaniesz uber jutuberem z kompem za 800zł - no chyba że masz super konwencje na tematykę i narrację filmików.

Jezus Maria co za bełkot.Zmiana wersji windowsa nie zmieni faktu, że masz drewniany komp - nic Ci to nie pomoże. Nie napisałeś z czego chcesz nagrywać filmiki, ale patrząc na konfig, to nie dość że nie dasz rady uruchomić nic co ludzie chcieliby oglądać, to w dodatku możesz zapomnieć że to nagrasz. Przykro mi, ale nie dla psa kiełbasa.Nie zostaniesz uber jutuberem z kompem za 800zł - no chyba że masz super konwencje na tematykę i narrację filmików.

No co ty nie powiesz że drewniany komp. Ale brawo za stwierdzenie tego ;)

Nie chce robić filmików z gier z wielkimi wymganiami... mi wystarczą proste gry ;) Np. taki CS:GO jakoś śmiga i z niego mógłbym coś porobić. :P

A po co ci az Ultimate? Home Premium. 3GB ram tylko i win 7, teraz nagrywanie z gier... ekhm slabo to rowniez widze, doloz ram na pewno, procek i karta tez nie powala... no ale probuj, do odwaznych swiat nalezy! :D

Obojętne jaką wersje Windowsa wybierzesz, byle to był Windows 7. Różnicy pomiędzy Home, Premium, a Ultimate nie zauważysz.

A to, że powoli włącza Ci się system, nie jest winą Twojego komputera, mimo iż nowy to on nie jest. Pewno masz syf w rejestrze. Użyj programu CCleaner, przeskanuj rejestr i usuń wszystkie błędy jakie znajdzie.

Przy 3GB RAM nie dasz rady, wiem bo też przy tylu chciałem nagrywać i nagrywanie to ciągłe przycinanie się.

To wina dysku hdd. Wymien na hybryde lub ssd. Starosc nie radosc.

Piszesz do mnie?

Być może, że coś z podzespołów mam słabego (komp aż taki nie dobry):

• Procesor: Amd Phenom II X4 945 3.0 GHz cztery rdzenie
  • Grafika: Gigabyte HD 6670 1GB DDR3 na szynie 128bit

No i tak, dysk HDD oczywiście.

Obojętne jaką wersje Windowsa wybierzesz, byle to był Windows 7. Różnicy pomiędzy Home, Premium, a Ultimate nie zauważysz.A to, że powoli włącza Ci się system, nie jest winą Twojego komputera, mimo iż nowy to on nie jest. Pewno masz syf w rejestrze. Użyj programu CCleaner, przeskanuj rejestr i usuń wszystkie błędy jakie znajdzie.

CCleaner naprawia rejestr, lecz nadpisuje pliki, przez co z każdą naprawą więcej ważą i po pewnym czasie nadal będzie się miało z tym problem.

ojojo too dziwne ale ja nie mam ssd ani hybrydy a zwyklego mecha ....a 7 odpalam w parenascie sekund...

A wina nie jest dysk a zapewne syf ktory ma w komputerze zaczynajac od wirusow roznej masci oraz ze too zlomobil ktory wymaga konswerwacji ...

CCleaner naprawia rejestr,

Ta, usuwając błędne i nieużywane wpisy :D Kilkasz napraw, a on robi usuń. No może w 1 na 1000000 przypadkach naprawi jakiś wpis, ale osobiście przez jakieś 10 lat nie byłem świadkiem czegoś takiego, więc jest to dla mnie tak samo prawdziwe jak jednorożce, Yeti i Wielka Stopa. Wszyscy mówią, nikt nie widział.

Siemka. ;)

Już na początku mówię, że Windowsa będę chciał pobrać z internetu.

Chciałbym używać swojego komputera do tworzenia filmików z gier itp.

Mój sprzęt: Aktualnie Windows 7 Ultimate, 32- bity, 3 GB RAM, AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2,60 GHz, Geforce 8500 GT

Na początku w komputerze miałem Windows XP i 1 GB RAM, ale po tym zmienił mi kolega na Windows 7 Ultimate nadal mając to 1 GB. Tydzień temu dokupiłem 2 GB RAM (teraz mam ogólnie 3 GB) ale nadal system Windows 7 mi powoli się włącza.

Nie patrzę na system, bo tylko włączam komputer i albo internet, albo gry, czy tam jakieś programy (w systemie się nawet nie bawie). Z racji tego że za tydzień chcę zrobić formata komputera to potrzebuję inną wersję Windows 7.

Teraz mi najbardziej zależy na tym aby zmienić system na Windows 7 jednak z innej wersji pod to aby mi dobrze komputer chodził do nagrywania filmików.

I tu moje pytanie. Ja się za bardzo na tym nie znam więc jaką Wy wersję Windows 7 polecacię na mój komputer ??

Z góry dzięki. :D