Jakie Anime Polecicie :)?

Tak po 5 miesiącach znowu potrzebuje pomocy w znalezieniu Dobrego Anime.A Więc Poszukuje typowego Shounen'a najlepiej z nadprzyrodzonymi mocami NIENAWIDZE słodkich Wyłupiastych świecących Oczek Anime o dyscyplinach Sportowych i o życiu Codziennym/szkolnym.

Anime Jakie Obejrzałem/Bardzo lubie

Oczywiście moje 1 Anime Shaman King

Full Metal Alchemist/Brotherhood/Conqueror Of Shambala

D.Gray-Man

Deadman Wonderland

Soul Eater

Jak już (Chyba) Zauważyliście nie lubie Tasiemców Typu Naruto 220 odcinków -,- Czy One Piece +500 ._.

Najdłuższe anime jakie obejrzałem to D.Gray-Man 103 odcinki i dlatego miałem co jakiś czas "Pauzy".

Tak więc szukam Shounena Z nadprzyrodzonymi mocami najlepiej Typu Soul Eater'a czy D.Gray-Man'a.

I chciałbym Świetną Muzyke Typu Soul Eater Full Metal Alchemist czy D.Gray-Man.

To tyle Z Góry Dzięki i Pozdrawiam.

Ehh... Zapomniałem dodać Żeby anime nie było sztywne tylko była Dawka Humoru jak w wyżej wymienionych.

No to jedziemy...

Jeżeli masz czas,humor,nie jadasz przy pc/lapku podczas oglądania (bo się zakrztusić możesz) to bym polecał Gintama. Najlepsze anime jakie kiedykolwiek oglądałem (pomijając pierwsze 10-20epków bo to fillery i często przez nie ludzie dalej nie oglądają a to błąd!). Jest to komedia,shounen,dramat i wiele wiele rzeczy jeszcze w jednym.

Ponadto:

Hellsing/Hellsing Ultimate (zwłaszcza Ulti) - totalny klasyk.

Fairy tail (co prawda tasiemiec ale całkiem ok)

Ao no Exorcist (demony,komedia itp)

Beelzebub (komedia z shounen'em- dużo walk miłych dla oka)

Black Lagoon (świetna seria o najemnikach)

Basilisk (seria o 2 klanach ninja - krwawa, na jej podstawie film Shinobi)

Cowboy Bebop (klasyk)

FLCL, Furi-Kuri - krótkie, ciekawe, jak dla mnie kolejny klasyk.

Ga-Rei:zero (kolejne anime z demonami ale trochę inne- mniej komedii dużo walk ciekawa końcówka)

Pandora Heart's - jedno z nowszych w tym "zestawie"

Xam'd: Lost Memories - jedna z ciekawszych serii, świetne op,ed. Dobra kreska itd itd.

Ninja scroll- kolejne krwawe anime, klasyk!

Trigun- komedia, trochę niby dziki zachód ale jedna z najlepszych anime z jakimi się spotkałem- często wracam do tej serii.

Mógłbym tak Ci wypisać jeszcze jeszcze :P Ale tyle Ci chyba starczy na "parę dni" :)

To ja moze od siebie dodam pare...

WolfsRain z tego co pamiętam niecale 50 odc.

no i

Great Teacher Onizuka... tez cos kolo 40 - 50 odcinkow

sam obecnie jestem w trakcie cofania się do dziecinstwa

bo jakis czas temu zaczelem ogladac Dragon Ball'a xd

hmm...

to juz nie to co kiedys. ta fascynacja kazdym odcinkiem...

mmmmm...

Busou renkin

Ja akurat gustuję w Komedyjkach/romansach/ecchi xD.

Ale coś spróbuje znaleść dla ciebie np:

*NeedLess (anime może nie rewelka ale jednak shounen i walki dość fajnie wyglądają.)

*Hunter x Hunter (anime o powiada o Gonie młodym poszukiwaczu przyód, którzy chce zostać

łowcą by odnaleść ojca, który sam został łowcą i opuścił jego rodzine.Anime podejrze z 2001/2

roku lecz 3/4 miesiące temu na 10-lecie anime zostało wydane "hunter x hunter 2011".

*Fate/zero (o tym nie opowiem xd.)

*Gulity Crown (Akcja toczy się w "przyszłej" japoni, gdzie panuje tyrania rządu.[Jakoś tak nie

pamiętam dokładnie... Jak coś odwołuje się do ---Animetanuki---]

*Bakuman/Bakuman II (NIE MYL Z BAKUGANEM D:) (anime o dwóch przyjaciołach, którzy postanawiają

stworzyć mangę, która stanie się popularna i zostanie anime, by jeden z nich mógł się ożenic...

[Trochę wyrwane z historii :D] ogólnie Anime o tworzeniu mangi.

Jak coś to zapraszam na moją liste D:. http://myanimelist.net/animelist/Haser

Ja od siebie polecę

-Death Note

-Ao no Exorcist

-Kuroshitsuji I i II ;)

Kiedyś miałem podejście podobne do Twojego 12, 24, max 50 odc. i powiem tak: skreślenie z góry tasiemców Naruto, Bleach i One Piece a szczególnie tego ostatniego to jak STRZAŁ W KOLANO. Powiedzieć, że się lubi Shounen'y i nie oglądać OP to jak powiedzieć, że się lubi Nirvane znając tylko Smells Like Teen Spirit. Mówię Ci ! nie skreślaj tych gigantów, zleci nie wiadomo kiedy i jeszcze przyjdzie czas, w którym zaczniesz przeklinać bogów, że musisz znowu czekać tydzień. OP jakoś ostatnio wyrównałem i nie wiem czy walić głową w ścianę, że tak późno się za nie zabrałem czy podziękować sobie, że dopiero teraz. Coś ostatnio nie mogą się postarać i nic mi nie podchodzi. Zacznę pożerać Gintame.

By nie było OT polecę od siebie jakieś tytuły (od razu odnośniki na tanuki ^^):

Air Gear

Eureka Seven(mecha)

Toaru Majutsu no Index(wszystkie serie)

i jeszcze takie które trochę nie pasują do opisu ale według mnie istny majstersztyk:

Angel Beats! tu dam 11/10 pkt. :P

Katanagatari tu muszę dać 100/10

Bakemonogatari i tu również 100/10 XD

Ja polecam BLEACH świetne anime fabuła idealna tylko że długie jest bo narazie 366

Ja polecam BLEACH świetne anime fabuła idealna tylko że długie jest bo narazie 366

Pamietam kiedyś zacząłem oglądać Nedless Ale było tylko 13 odcinków i nie było nowych więc skończyłem.

Z Tego co mi poleciliście Myśle o Ao no Exorcist i bardzo bym prosił przy podawaniu Anime Link do Najlepszego AMV z tego anime tyle mi wystarczy żeby stwierdzić czy "to" Obejrzę.Co Do Bosou Renkin Długo się "meczyłem" z Zaczęciem Odpychal mnie Koleś w Różowej piżamce i Okularami-Motylkami -,- Jak już zacząłem wytrzymałem tylko 3 odcinki - Opening do d*py fabuła i kreska mi sie nie podobały.Ważne aby anime "jakieś" Dobre było fabuła to samo ;]

Z shounenów to ci mogę polecić:

D.gray-man AMV tutaj:

Soul Eater AMV: http://www.youtube.com/watch?v=HPbwQ_NQgeY&feature=fvst

Ao no Exorcist: http://www.youtube.com/watch?v=CsZhiP1hMuY

C-The money of soul and possibility control , amv ciekawego znaleźć nie umiałem ale anime genialne

Cóż, na razie tylko,imo ww serie są godne obejrzenia

saint seiya the lost canvas -

Tengen Toppa Guren Lagan -

Claymore -

Chrome Shelled Regios -

(nie ma do tego dobrych amv więc wybrałem takie w którym jest najmniej spoilerów)

history's strongest disciple kenichi -

osobiście poleciłbym ci przeczytać mangę

Z shounenów to ci mogę polecić:D.gray-man AMV tutaj: Soul Eater AMV: http://www.youtube.com/watch?v=HPbwQ_NQgeY&feature=fvstAo no Exorcist: http://www.youtube.com/watch?v=CsZhiP1hMuYC-The money of soul and possibility control , amv ciekawego znaleźć nie umiałem ale anime genialneCóż, na razie tylko,imo ww serie są godne obejrzenia

Bez Obrazy ale czy ty czytać umiesz :D ? Napisałem że ogladałem D.gray-Man i Soul Eatera a za Ao No Ecorist sie zabieram czytaj uważnie ;]

Tak po 5 miesiącach znowu potrzebuje pomocy w znalezieniu Dobrego Anime.A Więc Poszukuje typowego Shounen'a najlepiej z nadprzyrodzonymi mocami NIENAWIDZE słodkich Wyłupiastych świecących Oczek Anime o dyscyplinach Sportowych i o życiu Codziennym/szkolnym.

Anime Jakie Obejrzałem/Bardzo lubie

Oczywiście moje 1 Anime Shaman King

Full Metal Alchemist/Brotherhood/Conqueror Of Shambala

D.Gray-Man

Deadman Wonderland

Soul Eater

Jak już (Chyba) Zauważyliście nie lubie Tasiemców Typu Naruto 220 odcinków -,- Czy One Piece +500 ._.

Najdłuższe anime jakie obejrzałem to D.Gray-Man 103 odcinki i dlatego miałem co jakiś czas "Pauzy".

Tak więc szukam Shounena Z nadprzyrodzonymi mocami najlepiej Typu Soul Eater'a czy D.Gray-Man'a.

I chciałbym Świetną Muzyke Typu Soul Eater Full Metal Alchemist czy D.Gray-Man.

To tyle Z Góry Dzięki i Pozdrawiam.

Ehh... Zapomniałem dodać Żeby anime nie było sztywne tylko była Dawka Humoru jak w wyżej wymienionych.