Jakie Elo?

Gdybym miał 41/30 Rankedy. To jakie według was to bylo by elo ? :)

1400 max

niestety mam 1230 -.-

Przegrałeś 10 pierwszych, które są boostowane i tak się kończy. Z resztą skąd wiesz jakie masz elo? Tylko nie mów, że z lolkinga, bo to nie jest algorytm Riotu, tylko samego lolkinga, który jest zawyżany/zaniżany nawet o 200.

miałbyś 880 elo

Wlasnie nie. Pierwsze 10 meczy. 6 wygranych 4 przegrane. I W Bronze 3 Wylądowałem.

Btw. Mam teraz silver 4

Aby zobaczyc swoje elo wystarczy wejśc na stronę: Lolking.net i wpisac w wyszukiwaniu swoj nick ;)

To miałeś niezłego pecha, bo ja wygrałem 7, przegrałem 3 i mnie do Silver V wrzuciło.

Ja wygrałem 6, przegrałem 4 i Silver IV? Zdziwko? Liczyło się ELO z S2, bo nie było hard resetu, tylko soft reset. EOT.

ProGmR tu się mylisz, lolking prawidłowo podaje elo. Kiedyś podawali tabelę od ile jest np. złoto itd. Jak na razie się to sprawdza.

Poprzednicy mają ciut racji ale nie do końca.

Pierwsze 5 gier decyduje o lidze/dywizji ( kiedyś od elo )

Chodzi tu o winy jak i kille/dedy

Gdybyś ( w czasie kiedy było elo ) pierwsze 5 rankedów wygrał a potem 5 przegrał to byś miał jakoś 1200 elo. ( ja jak pierwsze 5 wygrałem jak było jeszcze elo zacząłem od ~1350

- II - pierwsze rankedów przegrał a potem 5 wygrał to byś miał ~1000 elo.

Widzisz różnicę?

Teraz z tymi ligami i dywizjami jest podobnie jak pierwsze 5 wygrasz startujesz w srebrze a jak przegrasz to brąz.

ProGmR tu się mylisz, lolking prawidłowo podaje elo. Kiedyś podawali tabelę od ile jest np. złoto itd. Jak na razie się to sprawdza.

Tak? Ja nie mówie, że podaje źle zawsze, tylko mają inny algorytm, który w 80% zaniża/zawyża elo. Ja się mylę.. Powiedz to dla Riotu, który takie info podał, że lolking nie ma dostępu do ich algorytmu.

Lolking złe elo podaje przykro mi, nieraz miałem picka wyżej od kogoś kto wg niego ma wyższe elo. Dobrze to on wam może co najwyżej podać dywizje.

Co do lolking'a to prawda, odkąd są dywizje to strona ta podaje lolking score a nie twoje elo. Co do gier to ja wygrałem 6 i przegrałem 4 i wylądowałem w 3 srebrze, więc na to wpływa wiele czynników.

Fakt z lolkingiem ale ogolnie ligi to moim zdaniem niewypal pamietam jak mialem wygranych jakies 130 rankedow i gralem z gosciem ktory gral 1 rankeda a jego kolega mial tylko 7 wygranych Rankow i ogolnie jakby wziac srednia mojej druzyny wyrzucajac mnie to by nie przekroczyla 15 winow no ale coz Riot naobiecywal ze bedzie super ekstra ze odziela mniej doswiadczonych graczy a jest gorzej jak bylo bo trzeba grac czasem z ludzmi ktorzy nie radza sobie nawet na normalach

Bo tu nie chodzi o to ile masz winow a o to w jakiej lidze sie znajdujesz, i jesli np siedzisz na takim np. silver5 i grasz rankedy to czesto bedziesz mial typow z 1wszymi rankedami ze wzgledu ze elo startowe to 1200 jesli nikt nie gral rankedow w poprzednim sezonie, czyli miesci sie jakos na poziomie silver5 czy tam 4 moge sie mylic o dokladna liczbe.

Ostatnio zaczalem boostowac sobie smurfa na west, wbilem 8/2 na nowym koncie czyli nie grane byly mecze w s2, i znalazlem sie w Silver1.

Mam pytanie, czy jeśli wygram 10/10 w tymczasowej lidze to mnie wyrzuci do Bronze V, czy gdzieś wyżej??

Ne rozumiem pytania.

Jesli wygrasz 10 meczy na 10, a w poprzednim sezonie nie rozgrywales rankedow, to wyladujesz maksymalnie w silver1

O to mi chodziło, dzięki.

Gdybym miał 41/30 Rankedy. To jakie według was to bylo by elo ? :)