Jakie powinny być gry survivalowe waszym zdaniem?

Witam postanowiłem założyć ten temat z powodu iż ostatnio zacząłem się zastanawiać nad ideom gier survivalowych i im podobnym gier z elementami gry survivalowej w sumie oba te gatunki jeżeli można to tak nazwać są połączone tym iż gracz oprócz wykonywania celów najczęściej postawionych przez siebie, niejednokrotnie musi zaspokajać potrzeby swojej postaci, dbać o bezpieczeństwo i utrzymywać (jeżeli jest taka możliwość) w dobrych warunkach miejsce swojego pobytu. Cóż nie będę ukrywał iż ostatnie early acces gry Hellion mnie zainspirowała do przemyśleń. Gdyż na słowo zombie kojarzy mi się następne h1z1 albo infestation the newz. Które często nie są dopracowane itd. oczywiście nie to żeby Hellion był jakiś niesamowity w tym momencie. No dobrze zacznę od prośby iż jeżeli znacie gry właśnie z elementami survivalowymi godne polecenia to napiszcie pod waszą wypowiedzią. W każdym razie interesuje mnie wasze zdanie na ten temat [temat tej dyskusji]. Osobiście grałem w dayz[arma2], this war of mine i kilka innych tytułów ale myślę że z tych wszystkich tylko te były warte mojej uwagi. Dlaczego, hmm myślę że dayz oparte na armie 2 było trudne ze względu iż walka z zombiakami była wyzwaniem, budynki nie jednokrotnie ratowały życie (tam poruszały się wolniej) a biegały szybciej od gracza. Często ginąłem z braku jedzenia, picia, albo z wykrwawienia, no ciężko było znaleźć podstawowe rzeczy potrzebne do przetrwania. Samochody zwykle były rozwalone i trzeba było je składać z znalezionych wcześniej części albo zabrać co było dobre i udać się w dalszą wędrówkę. To ten klimat gdzie człowiek wchodząc do miasta czuje się zaszczuty samą obecnością przeciwników. Wiedząc że gdzieś może jeszcze siedzieć inny gracz i czekać na swoją okazję do zabicia nas. Podobnie było w TWOM gdzie idąc szukać jedzenia, desek i innych elementów człowiek nie wiedział na co się natknie, wszystko było tak potrzebne a można było zabrać tylko niewielką cześć tego najdłużej przeżyłem bodajże 13 dni. Wcześniej wspomniałem o HELION wg. mnie gra mająca ogromny potencjał, lecz myślę że nie będzie w pełni wykorzystany. Lecz już w tym momencie gra mimo bardzo ograniczonych możliwości jest niesamowita. Ja tu pisze i pisze. Może wy się wypowiecie na ten temat?