Jakie są jeszcze straszne gry?

Witam, otóż od dłuższego czasu gram w straszne gry i bardzo lubie sie bać xD Lecz już nie mam w co grać o.O Jeżeli znacie jakąś gre to napiszcie

Gry bardzo dobre

-Amnesie - jak sie długo gra to gra przestaje być straszne

-Penumbre - przeszedłem

-Ao oni - przeszedłem

-SCP - wszystkie przeszedłem

-Paranormal Beta - Przeszedłem

-Nightmare House 2 - przeszedłem

-IB -przeszedłem

Gry które mi sie nie podobają

-Fear 1,2,3 - 80% strzelania 20% straszne

Znacie jeszcze jakieś ?

Slenderman :D

Doom3,ja się tam lekko bałem:)

Klasyk Silent Hill :)

Ghost master :P Ohh pamiętam te chwile kiedy miałem 10 lat i aż mnie skręcało na myśl że jedna scena jest w domku dziewczynek ;p A tak na prawdę z tego co wiem to kolega grał w Amnesia Mroczny obłęd i się tą grą jarał do spodu.

Ahh zapomniałem dopisać Doom 3, Ghost Master nie jest straszny na mój wiek xD Nie dziwie sie że Amnesia sie jarał iż jest dużo Custom map więc niby zabawa sie nie konczy : >

A Silent Hill , dużo słysze o tym, oglądałem film, ale nie wiem czy gra jest straszna ; o

Silent hill 2 i srasz po gaciach. Jedna z gier przy których się bałem.

Silent hill 2 i srasz bo gaciach. Jedna z gier przy których się bałem.

Tyle osób sie tym jara, ciekaw jestem czy grali czy tak wedle zasady że stare gry cacy a nowe to ch*jówka. Niestety, dwie pierwsze części Silenta nie są kompletnie straszne, trzymają klimat, ale co z tego? Deus Ex ma klimat a horrorem nie jest, jeżeli chodzi o straszenie to nie polecam tych produkcji, o wiele lepsze od nich są 3 pierwsze części Residenta, szczególnie trójka, ale też pozostawiają wiele do życzenia.

Co do Amnesii to jest całkiem fajne story Cry Oni, po tytule chyba wiadomo o co chodzi. Bloodline Uśpione Zło to dla mnie najlepszy horror ever (możliwe, że mówie tak bo grałem w to pare lat temu). Z indyków polecam Home, Hidden in the shadow, Anna i Slender

Slender. Sam w takie gry nie grałem, ale widziałem filmik u kumpla na fb, a że on w same horrory i wojenne grywa raczej...

Slender to gierka jak SCP. Krótka, ale wystraszy.

Slenderman nie należy do strasznych ;f Chodzisz po lesie a za tobą koleś potem obracasz sie i jest przy tobie i to wszystko ;f Kurde mój brat kiedyś grał w Silent Hill 1,2 i Residenty stare, ale wątpie że takie gry mi sie spodobają ;< ten styl grania mi sie nie podoba.

Znalazłem gre "Ju On The Grudge" bardzo podobne do Klątwy ale jest na Wii ;< Wiecie może czy jest Emulator tej gry na PC ?

Alien vs predator 3, ale tylko kampania marines trzyma klimat i może przestraszyć.

condemned criminal origins

Bloodline: Uśpione zło naprawdę mocne. Jak w Penumbrze, nie wiesz co za chwile się stanie.

Mario

warn_ico.png
Bezsensowny post. -Revolutio

@Up Mało smieszne,pozatym widać że nie masz się czym pocwalić jeśli chodzi o inteligencje:),ostatnio grałem w Dead Space 1,2 gra może nie jest jakaś mega straszna lecz trzyma w napięciu i jednak są momenty gdzie można się przestraszyć,jak monstrum wyskakuje z ściany:).Polecił bym równiez Resident Evil(tylko stare częśći)

Tyle osób sie tym jara, ciekaw jestem czy grali czy tak wedle zasady że stare gry cacy a nowe to ch*jówka. Niestety, dwie pierwsze części Silenta nie są kompletnie straszne, trzymają klimat, ale co z tego?

Well... gdy ja grałem w Silent Hill'e to nie były to jeszcze "stare" gry (a wręcz przeciwnie, wychodziła wtedy dopiero trzecia część bodaj), tak, jest to jedna z najstraszniejszych serii gier jeśli się lubi psychologiczne klimaty i jeśli gracz POTRAFI się wczuć w ten dziwny świat i doznania głównego bohatera, ale jeśli się oczekuje straszenia w stylu "zombie zaraz wyskoczy z szafy" to nie polecam grać :rolleyes:

OT:

http://img109.images.../7084/170ka.jpg

(EDIT: podałem link do obrazka by nie zaśmiecać forum)

Jak masz ochotę na coś nieobciążającego mózg to Killing Floor (L4D z niego ściągnęło rozgrywkę, ale z marnym efektem), ale to tylko na multi :) Poza tym Resident Evil, a jak masz w miarę aktualny PC żeby wuemulować PS2 to spróbuj ObsCure (nawet ciekawe zagadki, trochę mindfuckerskie)

Well... gdy ja grałem w Silent Hill'e to nie były to jeszcze "stare" gry (a wręcz przeciwnie, wychodziła wtedy dopiero trzecia część bodaj), tak, jest to jedna z najstraszniejszych serii gier jeśli się lubi psychologiczne klimaty i jeśli gracz POTRAFI się wczuć w ten dziwny świat i doznania głównego bohatera, ale jeśli się oczekuje straszenia w stylu "zombie zaraz wyskoczy z szafy" to nie polecam grać OT:http://img109.images.../7084/170ka.jpg(EDIT: podałem link do obrazka by nie zaśmiecać forum)

Sam jestem fanem horrorow, i wczuwam sie w gre ale to nie zmienia faktu ze silent hill jest po prostu cieniutki, straszy bardzo słabo, jest dziecinnie prosty. Ta gra jest po prostu słaba, do klimatu rodem z Condemneda jej baaaaardzo daleko. I w Condemneda polecam zagrać bo to świetny thriller

DeadSpace 2