Witajcie !
Piszę do was z zapytaniem, drodzy forumowicze, jakie polecacie mi słuchawki z mikrofonem pod port USB, które jakościowo wyglądają dosyć dobrze ? (chodzi głównie o jakość MIKROFONU)
Generalnie cena zestawu najlepiej do 100zł +/- 20zł. Wiem, że mikrofony w zestawach słuchawkowych, to raczej gówno, ale niestety nie posiadam dobrej karty dźwiękowej (zintegrowana), a zakup jakiejś porządnej wychodzi drogo, to samo tyczy się mikrofonu pod port USB, najtańsze oraz warte uwagi sięgają ceny 200zł.
Dlaczego szukam koniecznie sprzętu pod USB ? Dla tych, którzy nie są obeznani w temacie i chciałbym żeby się lepiej nie wypowiadali xD Produkty tego typu mają wbudowaną wewnętrzną kartę dźwiękową, dlatego też nie pobierają one dźwięku z kart wbudowanej w komputerze, co pozwala na uzyskanie ustalonej jakości przez producenta bez niepożądanych zniekształceń wynikających z pracy waszej komputerowej karty dźwiękowej, w wielu wypadkach, tak samo jak u mnie - zintegrowanej, TFU!
Próbkę mojego dźwięku możecie znaleźć w jednym z filmów na moim kanale YT (link w sygnaturze). Jest to mikrofon ze smartfona. Na jednym z filmów Henia - odnośnik - jest dźwięk z mojego nieszczęsnego mikrofonu TRACER Studio, który brzmi jak kosiarka i dlatego też, szukam jakiegoś sprzętu, który choć w pewnym stopniu, pomoże mi uzyskać jakość podobną do tej, którą daje mi mój mikrofon z telefonu.
Jeśli coś byłoby nie jasne, to wytłumaczę raz jeszcze
EDIT: Tak, tak, zauważyłem temat na ramach poradnika, nie mniej jednak chciałbym również uzyskać odpowiedzi dotyczące osobistych doświadczeń i opinii związanych z danym zestawem słuchawkowym,. a w samym temacie nie znalazłem tego co chciałem