Jakie słuchawki z dobrym mikrofonem w przystępnej cenie?

Witajcie !

Piszę do was z zapytaniem, drodzy forumowicze, jakie polecacie mi słuchawki z mikrofonem pod port USB, które jakościowo wyglądają dosyć dobrze ? (chodzi głównie o jakość MIKROFONU)

Generalnie cena zestawu najlepiej do 100zł +/- 20zł. Wiem, że mikrofony w zestawach słuchawkowych, to raczej gówno, ale niestety nie posiadam dobrej karty dźwiękowej (zintegrowana), a zakup jakiejś porządnej wychodzi drogo, to samo tyczy się mikrofonu pod port USB, najtańsze oraz warte uwagi sięgają ceny 200zł.

Dlaczego szukam koniecznie sprzętu pod USB ? Dla tych, którzy nie są obeznani w temacie i chciałbym żeby się lepiej nie wypowiadali xD Produkty tego typu mają wbudowaną wewnętrzną kartę dźwiękową, dlatego też nie pobierają one dźwięku z kart wbudowanej w komputerze, co pozwala na uzyskanie ustalonej jakości przez producenta bez niepożądanych zniekształceń wynikających z pracy waszej komputerowej karty dźwiękowej, w wielu wypadkach, tak samo jak u mnie - zintegrowanej, TFU! :)

Próbkę mojego dźwięku możecie znaleźć w jednym z filmów na moim kanale YT (link w sygnaturze). Jest to mikrofon ze smartfona. Na jednym z filmów Henia - odnośnik - jest dźwięk z mojego nieszczęsnego mikrofonu TRACER Studio, który brzmi jak kosiarka i dlatego też, szukam jakiegoś sprzętu, który choć w pewnym stopniu, pomoże mi uzyskać jakość podobną do tej, którą daje mi mój mikrofon z telefonu.

Jeśli coś byłoby nie jasne, to wytłumaczę raz jeszcze :D

EDIT: Tak, tak, zauważyłem temat na ramach poradnika, nie mniej jednak chciałbym również uzyskać odpowiedzi dotyczące osobistych doświadczeń i opinii związanych z danym zestawem słuchawkowym,. a w samym temacie nie znalazłem tego co chciałem :D

Polecam osobiście te -> http://genesis-zone.com/pl/product/hx55-sluchawki-dla-graczy/ miałem je jakieś 6lat b.dobre wykonanie i jakość dźwięku kilka osób też je kupiło po poleceniu z mej strony polecam. Tu masz temat od speca forumowego ->

Osobiście kupiłem te słuchawki do 50zł i b.fajne co polecił.

Polecam osobiście te -> http://genesis-zone.com/pl/product/hx55-sluchawki-dla-graczy/  miałem je jakieś 6lat b.dobre wykonanie i jakość dźwięku kilka osób też je kupiło po poleceniu z mej strony polecam.  Tu masz temat od speca forumowego -> 

Osobiście kupiłem te słuchawki do 50zł i b.fajne co polecił.

A jak, to wygląda z jakością mikrofonu ?

A jakiej jakości mikrofonu się spodziewasz w słuchawkach do około 100zl? Po prostu, on będzie ale jakość będzie na poziomie przystępności i tyle.

Somic G941 - bardzo dobry mikrofon jak za taką cenę (~ 140 zł) mają. Mogę Ci zrobić jego test jak chcesz.

A jakiej jakości mikrofonu się spodziewasz w słuchawkach do około 100zl? Po prostu, on będzie ale jakość będzie na poziomie przystępności i tyle.

Nie wiem jakiej jakości się spodziewać, dlatego się pytam, nie wiem co tutaj jest trudnego do zrozumienia, a może po prostu Ty masz z tym problemy ? :)

Somic G941 - bardzo dobry mikrofon jak za taką cenę (~ 140 zł) mają. Mogę Ci zrobić jego test jak chcesz. 

Wystarczyła by jakaś próbka dźwięku, jeśli to nie problem :)

A jak, to wygląda z jakością mikrofonu ? 

Jakość mikrofonu na pewno lepsza niż wbudowanego w lapka i takich tańszych mikrofonów usb koledzy na TS3 mówili że lepiej mnie słychać jak kupiłem te słuchawki

Nie wiem jakiej jakości się spodziewać, dlatego się pytam, nie wiem co tutaj jest trudnego do zrozumienia, a może po prostu Ty masz z tym problemy ? 

Wystarczyła by jakaś próbka dźwięku, jeśli to nie problem 

Ale ja ie mam żadnego problemu, to ty masz problem z wyborem słuchawek z dobrym mikrofonem :). Jeżeli zabrzmiało to obraźliwie to sorka :). Ale zadajesz pytania które ciężko odpowiedzieć. "Jaka jakość dźwięku będzie z tym mikrofonem"? Jak ktoś ma ci odpowiedzieć na to pytanie bez wysłania jakiegoś sampla? Sam musisz usłyszeć i tyle. Powiem tak do tej ceny ŻADEN mikrofon w słuchawkach nie będzie lepszy jak taki podczepiany pod kabel ZALMAN zM-MIC1. Może prościej będzie zapytać... w jakim celu będziesz wykorzystywać taki mikrofon? TS? Discord? Skype? Jak tak to w wszystkich przypadkach takowe wystarczą. Będziesz słyszany dobrze i nikt nie będzie miał problemu z zrozumieniem twojej wypowiedzi. Ewentualnie podbijesz sobie czułość mikrofonu.

Na nagraniu które dałeś są 2 głosy. jeden brzmi spoko drugi trochę szumi. Jak chcesz osiągnąć jakość tego co dobrze brzmi... żaden mikrofon wbudowany w słuchawki do trochę ponad 100zł nie da ci takiego efektu(nawet zbliżonego).

Ale ja ie mam żadnego problemu, to ty masz problem z wyborem słuchawek z dobrym mikrofonem :). Jeżeli zabrzmiało to obraźliwie to sorka :). Ale zadajesz pytania które ciężko odpowiedzieć. "Jaka jakość dźwięku będzie z tym mikrofonem"? Jak ktoś ma ci odpowiedzieć na to pytanie bez wysłania jakiegoś sampla? Sam musisz usłyszeć i tyle. Powiem tak do tej ceny ŻADEN mikrofon w słuchawkach nie będzie lepszy jak taki podczepiany pod kabel ZALMAN zM-MIC1. Może prościej będzie zapytać... w jakim celu będziesz wykorzystywać taki mikrofon? TS? Discord? Skype? Jak tak to w wszystkich przypadkach takowe wystarczą. Będziesz słyszany dobrze i nikt nie będzie miał problemu z zrozumieniem twojej wypowiedzi. Ewentualnie podbijesz sobie czułość mikrofonu.

Na nagraniu które dałeś są 2 głosy. jeden brzmi spoko drugi trochę szumi. Jak chcesz osiągnąć jakość tego co dobrze brzmi... żaden mikrofon wbudowany w słuchawki do trochę ponad 100zł nie da ci takiego efektu(nawet zbliżonego). 

ZALMAN to byłaby dobra opcja, gdyby nie był podpinany pod jacka, jak mówiłem wcześniej moja karta dźwiękowa, a raczej jej brak, zniszczy jakikolwiek potencjał tego mikrofonu. Również chodzi mi o nagrywanie materiałów. Na moim kanale, tym ze sygnatury, można znaleźć dźwięk, który chciałbym osiągnąć przynajmniej w pewnym stopniu, a u tego gostka Henia, ten skrzypiący, zniekształcony dźwięk jest mój z TRACERA. Generalnie, uzyskać dźwięku Henia nie będę w stanie, gdyż posiada on Novoxa, a jest to mikrofon raczej z tej, powiedzmy, przyzwoitej półki.

Co do zapytania o jakość dźwięku, to raczej po wstępnym przeanalizowaniu mojego postu i przesłuchaniu materiałów z moim dźwiękiem, osoba, która z doświadczenia poleca mi jakiś sprzęt powinna mniej lub więc orientować się jak, to wygląda z danym aspektem, a to czy coś brzmi ładnie czy nie, raczej powinien potrafić stwierdzić, skoro używa zestawu 6 lat :P

Tak dla wglądu materiał ze mną, taki dźwięk chciałbym uzyskać na nowym mikrofonie, materiał angrywany smartfonem ;) odnośnik

A to jest materiał w duecie ze mną, gdzie mój dźwięk w porównaniu do tego wyżej wypada dużo gorzej odnośnik

Zestaw słuchawkowy wychodzi dużo taniej niż jakiś mikrofon stacjonarny pod port USB, a uzyskanie czystego i dobrego dźwięku na miarę tego z pierwszego materiału lub tego z filmów Henia, równałoby się z zakupem minimum sprzętu za powyżej 250zł. Dlatego tez staram się zorientować, czy da radę znaleźć coś co będzie operowało jakąś przyzwoitą jakością, która przebiłaby kosiarkę zwaną również "tracer studio" i nie raziłaby nikogo w uszy podczas nagrywania materiałów.

PS: tak, zabrzmiało to trochę wrednie i mi się systemy obronne uruchomiły, nie powinienem, wybacz ;)

to jeszcze inaczej za troche ponad 100zl. ŻADNE słuchawki ns USB z wbudowaną kartą dźwiękową nie przebija nawet zintegrowanej karty dźwiękowej z płyta główna. Taka prosta analiza, miałem słuchawki na USB za 370zl z niby REAL 5.1 z mikrofonem i wbudowana karta dźwiękowa. Wszystko cacy pięknie :). Jakiś czas temu zainwestowałem w kartę dzwiekowa Xonar Asus D1 i słuchawki HyperX Cloud Core z doczepianym mikrofonem(czytając jego osiagi nie jest on jakiś super uber, wręcz przeciwnie). Wszedłem na TS... Siema siema, gadka szmatka i nagle tekst "a ty co mikrofon zmieniłeś bo brzmisz nad wyraz czystko." No to ja szybki test. Słuchawek na USB, XyperX Cloudy na Xonarze i na integrze(płyta główna MSI B150 MATE). W każdym przypadku mikrofon z słuchawek USB brzmiał najgorzej. Mówiłem ze słuchawki kosztowały 370zl? :)

Nie wiem jakiej jakości się spodziewać, dlatego się pytam, nie wiem co tutaj jest trudnego do zrozumienia, a może po prostu Ty masz z tym problemy ? 

Wystarczyła by jakaś próbka dźwięku, jeśli to nie problem 

OK, jutro się tym zajmę - wyślę Ci link na PW do testu w formacie mp3 albo wstawię na YT.

^ Jak coś mój poradnik jest outdated i za dane ceny są lepsze rzeczy

@Rosso - Tu masz test w formacie mp3: http://www.filedropper.com/testy_3 Dodam, że dźwięk nie był odszumiany, jakie nagrałem w Audacity takie wstawiłem. Ustawienia w Windows - Mikrofon: 95, Zwiększenie wydajności mikrofonu: 0,0 dB. W sterowniku Somic zaznaczona opcja "Noise Reduction". Pewnie dałoby się z niego wyciągnąć coś jeszcze dodatkowo, ale mi tyle wystarcza. Dobrze łapie dźwięk i nie buczy jak 30 innych mikrofonów które posiadałem ; )

Witajcie !

Piszę do was z zapytaniem, drodzy forumowicze, jakie polecacie mi słuchawki z mikrofonem pod port USB, które jakościowo wyglądają dosyć dobrze ? (chodzi głównie o jakość MIKROFONU)

Generalnie cena zestawu najlepiej do 100zł +/- 20zł. Wiem, że mikrofony w zestawach słuchawkowych, to raczej gówno, ale niestety nie posiadam dobrej karty dźwiękowej (zintegrowana), a zakup jakiejś porządnej wychodzi drogo, to samo tyczy się mikrofonu pod port USB, najtańsze oraz warte uwagi sięgają ceny 200zł.

Dlaczego szukam koniecznie sprzętu pod USB ? Dla tych, którzy nie są obeznani w temacie i chciałbym żeby się lepiej nie wypowiadali xD Produkty tego typu mają wbudowaną wewnętrzną kartę dźwiękową, dlatego też nie pobierają one dźwięku z kart wbudowanej w komputerze, co pozwala na uzyskanie ustalonej jakości przez producenta bez niepożądanych zniekształceń wynikających z pracy waszej komputerowej karty dźwiękowej, w wielu wypadkach, tak samo jak u mnie - zintegrowanej, TFU! :)

Próbkę mojego dźwięku możecie znaleźć w jednym z filmów na moim kanale YT (link w sygnaturze). Jest to mikrofon ze smartfona. Na jednym z filmów Henia - odnośnik - jest dźwięk z mojego nieszczęsnego mikrofonu TRACER Studio, który brzmi jak kosiarka i dlatego też, szukam jakiegoś sprzętu, który choć w pewnym stopniu, pomoże mi uzyskać jakość podobną do tej, którą daje mi mój mikrofon z telefonu.

Jeśli coś byłoby nie jasne, to wytłumaczę raz jeszcze :D

EDIT: Tak, tak, zauważyłem temat na ramach poradnika, nie mniej jednak chciałbym również uzyskać odpowiedzi dotyczące osobistych doświadczeń i opinii związanych z danym zestawem słuchawkowym,. a w samym temacie nie znalazłem tego co chciałem :D