Nie no szacun. Koledzy zaczynam się was bać ;D
Moja sztuka walki to japońska sztuka Uihatana Sukumura ;D ,a tak konkretnie raz w życiu się biłem i to z zapalonym graczem w Tekena ;D więc nie było łatwo. Jednak wole dyplomatycznie kończyć konflikty.
Nie no szacun. Koledzy zaczynam się was bać ;D
Moja sztuka walki to japońska sztuka Uihatana Sukumura ;D ,a tak konkretnie raz w życiu się biłem i to z zapalonym graczem w Tekena ;D więc nie było łatwo. Jednak wole dyplomatycznie kończyć konflikty.
Uffff..... Skończyłem trening. Capoeira to taniec tak? To czemu mam zdarty łokieć?? Cała koszulka pokrwawiona -.-
Uffff..... Skończyłem trening. Capoeira to taniec tak? To czemu mam zdarty łokieć?? Cała koszulka pokrwawiona
Albo się potknołeś bądź powalił Cię worek bokserski. To nieznaczy ,że ta sztuka walki jest tak niebezpieczna. Nawet ping pong jest brutalny ;D oczywiście w innym znaczeniu bo nogi nie złamiesz grając w poga
Ok jest to "jakaś" sztuka walki ,lecz prędzej zmyli przeciwnika niż go powalisz. Mój znajomy na to chodzi. Raz mi to pokazywał na kumplu i prędzej się zmęczył tym idiotycznym fruwaniem nóg niż samą walką. Dobre na jakiś muzyczny, latynoski festiwal niż na ring.
Zapasy trenue od 6 roku zycia az do dzis. od 19 dolaczylem do tego amatorski boks. Oczywiscie mam od tego trenerow.Muahahahahaha.... kuboszek wkrecalem cie na gg z miesiac temu to pisales, ze tylko 2 razy sie biles sciemniaczu... no ale szacuuuunnnnnnnnn.
Ty mnie wkręcałeś, Ty?! Nic takiego nie pisałem i nie musisz się tutaj "popisywać" nieprawdą...Zmień sygne.
Nie potknąłem się tylko dostałem z nogi bo nie uniknąłem
@Dixel
Dixel dla mnie to ty jesteś dzieciakiem nie Kuboszek.
@dolek12
To czemu mam zdarty łokieć?? Cała koszulka pokrwawiona -.-
Zdarty łokieć i koszulka jest pokrwawiona?! Próbowałeś pocałować łokieś ;D To nie na złość ,lecz wyszło trochę bez sensu.
Co to za moda na sztuki walki co? Era Bruca Lee dawno za nami ;P
Crracked, bo to ''gangsterka'' chłopie... : D
Każdy chce być '' fany i szylny''. ^^
Każdy chce być '' fany i szylny''. ^^
Lecz nie każdy może .
Niestety, ale ta moda rujnuje reputacje :<.>
Jeszcze raz mówie capoeira to taniec z elementami walki, a nie sztuka walki. Skoro już uprawiasz sport powinieneś coś o nim wiedzieć ;(.
Wie ktoś może jak to jest z tymi stylami w FMA?
Lecz nie każdy może .
A ja moge i się z tego powodu cieszę. Nikt nie ma takiego stajla jak ja
Niestety, ale ta moda rujnuje reputacje :Jaką reputacje? To, ze ktoś uprawia sztuki walki? Co w tym złego? Chyba dobrze, że nie jest leniwy, tylko robi coś pożytecznego.
Bo przez tą mode na treningi zaczynają chodzić frajerzy, pizdy, cipki itd. potem się chwali jaki to z niego super uber proo maker combosów, jeszcze mówi dla swoich koleżków by z nimi chodzili i sekcja zamienia się w plac zabaw .
Przynajmniej jest na kim się wyżyć podczas sparingów.
Trochę Aikido trnowałem i karate, teraz też moze zacznę coś trenować tylko nie wiem co .
ja aikido od 5 lat
ja aikido od 5 lat
Bardzo fajny filmik. Trochę pokazowe, ale i tak wygląda ciekawie.
Ja tam chodziłem na teakwondo ale moim skromnym zdaniem uważam że w życiu najbardziej przydaje się samoobrona.
Ja trenuje Brazylijskie ji-jitsu o kilku lat. Dla mnie copa, krav maga i aikido to sztuki, na których się zarabia i wpajają błędne wyobrażenia o swoje sile. Ja trenowałem 6 miesięcy i bez trudu pokonałem 2 czarne pasy aikido a krav magi na naszej sali uczyli wojskowi a i tak dostawali baty o 18 latków... Nie wymondżam się, że BJJ jest najlepsze ale jest bezwątpienia bardziej wartościowe niż wymienione sztuki walki.
Pozdrawiam
No właśnie mam zamiar zacząć chodzić na BJJ i mam takie pytanko, ile u ciebie na sekcji kosztuje miesiąc nauki?
Troche słyszałem o BJJ i mogę powiedzieć ,że to nawet interesujące
My jesteśmy chyba najtańszym klubem w Polsce u nast miech kosztuje 70 zł ale tylko dlatego, że nasz trener nie chce na tym zarabiać a z reguły dopłaca. W innych klubach np. szczecińskich trenowanie zaczyna się od 110 zł z tego co pamiętam. BJJ to najbardziej intresująca sztuka walki. Wymaga nie tylko świetnego przygotwania fizycznego i kondycyjnego. Do tej sztuki trzeba mieć łep! Musisz znać mase technik i myśleć bardzo szybko by je wykonać. Pączątki są bardzo trudne ale po 6-8 miesiącach jak załapiesze o co chodzi to się dopiero zacznie zabawa. Ale ostrzegam! Jak wytrzymasz na macie więcej niż rok to już nigdy z niej nie zejdziesz. Ten sport uzależnia! Ja leczyłem noge rok i 4 miesiące po kontuzji ale wróciłem i nie wyobrażam sobie życia bez tego sportu. U nas w Stargardzie w Berserkers Team wiecej jest takich przypadków jak ja! Polecam ten sport każdemu bo jest dla wszystkich tych co lubią sport w 120 % znaczenia tego słowa!
Tak jak w temacie.
Ja chodzę na treningi Capoeira Brasil
Filmik: