Jakie sztuki walki uprawiacie?

Tak jak w temacie.

Ja chodzę na treningi Capoeira Brasil

Filmik:

Hmm...Jak narazie to Street Fight.Zero zasad.

Ja od parunastu lat chodzę na karate , judo i Capoeire :D

Ja walcze na miecze swietlne. To sie liczy?

Podziwiam ludzi trenujacych sztuki walki. Sa wytrwali i robia to (w wiekszosci) dla samych siebie, a nie na pokaz, niczym ziomkowie z pakerni. Jestem tylko ciekaw, czy tez sztuki walki pomoga, gdy zaatakuje Cie ktos na ulicy? Taka Capoeira Brasil chyba sie na nic nie zda :F.

Ja walcze na miecze swietlne. To sie liczy?Podziwiam ludzi trenujacych sztuki walki. Sa wytrwali i robia to (w wiekszosci) dla samych siebie, a nie na pokaz, niczym ziomkowie z pakerni. Jestem tylko ciekaw, czy tez sztuki walki pomoga, gdy zaatakuje Cie ktos na ulicy? Taka Capoeira Brasil chyba sie na nic nie zda :F.

Nie liczy się :D

Capoeira się przyda :F Ktoś Cię zaatakuje a Ty mu z półobrotu jak Chuck Norris :D

@Hidaneks

Do jakiej sekcji Capoeiry chodzisz? Ja w Strzałkowie :D

I czy Wy macie płatne treningi? Jaką masz corde?

Muay thai(dosyć krótko) i od września zamierzam BJJ.

Capoeira nie jest to sztuka walki, dziękuje.

Hidaneks na jakie karate?

Kuboszek borutnik? Jakoś nie widzi mi się to w parze :D

Hmm...Długo i dużo trenuję Street Fight.Bardzo mnie denerwuję tekst "Twoja stara". Są to najczęstsze przypadki Fighta na moim osiedlu. Jak to nie idzie w parze?! :D

Jak można trenować sztukę której nie ma?

To, ze takiej sztuki nie widziales czy nie umiesz nie znaczy, ze nie istnieje :) Kuboszek polecam ja cwiczyc z potion of balsam pomorski. STR i DEX co prawda nie rosna w miare wypitych potek, ale zabawy jest co niemiara :)

Caporeira to nie jest sztuka walki. To jest bardziej spsób tanczenia. Ja mam swój Kozak Style i go używam, nie trenuje konkretnych sztuk walki. Ale wiem tyle, że mój kolega chodził 2 lata na Aikido i jak był słaby, tak jest dalej słaby. Także jak dla mnie wiele z tych sztuk walki to pic na wode.

Nie ma czegoś takiego jak sztuka uliczna... może być krav maga lub inne badziewia uczące samoobrony.

Istnieją sekcje nauczające rzekomej sztuki ulicznej, ale to zwykły kurs samoobrony z łychą smaczku dla naiwniaków.

Widzę że mamy gangsterów na forum. Tak, tak o tobie mówię Kuboszek ^^

Ja trenowałem swojego czasu kickboxing i combat56 :)

Mi się zdarzyło kilka razy wprowadzać w życie styl pijanego mistrza w knajpach, ale to się chyba nie liczy.

Kilka lat combat56

Mi się zdarzyło kilka razy wprowadzać w życie styl pijanego mistrza w knajpach, ale to się chyba nie liczy.

Jestesmy dyskryminowani :F.

Hmm...Długo i dużo trenuję Street Fight.Bardzo mnie denerwuję tekst "Twoja stara". Są to najczęstsze przypadki Fighta na moim osiedlu. Jak to nie idzie w parze?!

Chłopie masz 13 lat, a Tobie Street Fight w głowie... : P

Bez przesady....

Chłopie masz 13 lat, a Tobie Street Fight w głowie... : P Bez przesady....

I dlatego, nie masz co brać na poważnie tego gadania o Street Fight :)

@Topic

Są różne typy sztuk walki. Ale wg mnie najlepsze są sztuki samoobronny, ale takie na poważnie. Nie takie jak Aikido. Mają być twarde i ciężkie treningi, wyciskające z Ciebie resztki sił i silnej woli. To jest to, co może Ci się obronić w groźnych sytuacjach.

Aikido samo w sobie nie jest zle, tylko ze poziom jaki prezentuje wiekszosc polskich sekcji jest smieszny.

Zapasy trenue od 6 roku zycia az do dzis. od 19 dolaczylem do tego amatorski boks. Oczywiscie mam od tego trenerow.

Muahahahahaha.... kuboszek wkrecalem cie na gg z miesiac temu to pisales, ze tylko 2 razy sie biles sciemniaczu... no ale szacuuuunnnnnnnnn.