Jakie tytuły muszę nadrobić: Strategie i RPG

Witam was. Ostatni raz w takie gry ktore nie wymagaja internetu gralem ponad 5 lat temu jak nie wiecej. Jestem ciekaw czy w miedzy czasie powychodzily jakies super strategie lub rpg warte uwagi?

Pillars of Eternity, Divinity: Original Sin, Skyrim, Darkest Dungeon, Dragon Age: Początek, Dragon's Dogma: Dark Arisen, Wiedźmin 3, to tak jeśli chodzi o rpg, a jeśli idzie o strategie to sam chciałbym wiedzieć, bo oprócz Total War: Warhammer, to nie słyszałem o niczym ciekawym.

Z rpg na pewno polecam zainteresować sie takim tytulem jak Magicka - niby gra o magach, niby typowe fantasy... nic bardziej mylnego. Mamy tutaj wampira o typowym wampirzym imieniu ktory wcale nie jest wampirem jak sam to niejednokrotnie podkresla xD. Mamy tez czary. Co tu specjalnego? Ano to ze musisz je zapamiętać mlody padawanie - tutaj nie wybierasz czarow z listy ikonek, ale sam je tworzysz. Wybierasz 1 lub kilka z elementow (ogien, woda, ziemia, tarcza, zycie, smierc itd), a nastepnie sposób użycia : na siebie, na obszar, na kierunek. Co ciekawe... Mozna samemu sie zabic. Wiec rzucanie fireballa w swoim poblizu nie jest najmądrzejszym rozwiazaniem... No chyba ze masz tarcze ochrony przed ogniem. Do tego dodajmy jeszcze klasyczny coop na jednej sofie z padem w reku i mamy perełkę :D. A ile śmiechu przy okazji - probujesz wyczarowac pancerz z krysztalów... a zrzucasz na siebie kryształową kulę bo zapomniales o tarczy (w srodku walki wszystko szybko sie robi... i potem widac tego efekty) xd. I to proszenie "eeeej, wskrzes mnie" xD. Tym nie mniej samemu od biedy tez mozna. Albo przez internet z kims :). Dodatkowo po przejsciu kampanii mamy jeszcze wyzwania i potyczki - w wyzwaniach mamy specjalne areny na ktorych walczymy z hordami wrogów... Moja ulubiona dla przykladu ma... ściany z krysztalu. Spytasz co tu specjalnego? Ano to ze krysztal (jak lustro) odbija promienie. A co w tym strasznego? Wyobraz sobie ze strzelasz promieniem smierci, nie trafiasz... i ten się odbija tak dlugo az w koncu w cos nie trafi co trwa ulamek sekundy xD. A co sie stanie jak zabijesz tak kumpla obok? Bedzie #angry xD. A gra solo tez ma swoj urok - mniej zabawy, ale wiekszy poziom trudnosci bo jak zginiesz to kaplica - nikt cie nie wskrzesi. Wiec juz musisz grac rozwazniej :D

A z rtsow..starcraft 2, company of heroes 2, dawn of war 2... Cos duzo drugich części mamy :D. A tak czy jest cos co wywraca swiat do gory nogami? Nie :)

Witam was. Ostatni raz w takie gry ktore nie wymagaja internetu gralem ponad 5 lat temu jak nie wiecej. Jestem ciekaw czy w miedzy czasie powychodzily jakies super strategie lub rpg warte uwagi?