Jakie znacie gry karciane/kolekcjonerskie?

Witam ostatnio naszła mnie ochota pogrania w jakąś grę karcianą, kolekcjonerską, gdzie zdobywamy nowe karty, tworzymy talię.

Mam do was prośbę napiszcie proszę jakie polecacie, jakie znacie gry tego typu. Ja grałem narazie w Might and Magic duels of champions, w satre gry YugiOh i magic the gathering: duels of champions 2013, gry mogą być zarówno mmo, jak i tylko signgleplayer. Pozdrawiam

Ah... Stare YGO to były czasy :D

Ja obecnie casualowo z kilkoma znajomymi bawię się w WoWa TCG.

Całkiem przyjemne szybkie ( chodź nie zawsze ) rozgrywki, oparte na budowaniu talii pod daną postać.

Karty można kupić dosyć tanio, ostatnio wyszło parę decków klasowych w granicach 50 - 60 pln którymi można pograć ( choć polecam rozbudowę gdyż są raczej średnie :P )

Jak się ma już parę osób to można kupić raid deck ( ostatnio doszły też dungeony ) z którymi jest trochę więcej zabawy niż z klasycznym PvP.

Więc ode mnie WoW, ew. powrót do starego YGO ( synchro zniszczyły grę i tyle )

Ja ci polecę BattleForge bo to też taka karcianka gra miodzio może nie zupełnie pasuje do tego co mówisz ale karty to karty :)

No to ja ci polecę Urban Rivals ! Jest to karcianka w której nie wystarczą dobre karty ale trzeba też pomyśleć ;) .Jest kilka klanów ,można też zbierać karty kolekjonerskie.Jeśli lubisz anime i mange to sword girls

Carte i Magic and gathering duel champions (mam konto)

A znacie jakąś karcianke w wersji PL? Pykam w DotP D13 i przydałyby się opisy po polsku :P

szczerze nie wiem czy jest taka gra oparta na Duel Masters

zasady sa bardzo proste, a mozliwosci taktyczne sa ogromne

http://elementsthegame.com/

polecam

dziękuję, że odzew, MagarPL też mam w might and magic konto - dodałbym cię do znajomych w grze, ale na razie chyba nie można (kompletuję teraz drugą talię), mam jeszcze pytanie czy w tej grze Carte itemshop mocno wpływa na grę? I takie samo pytanie do gry Urban Rivals, jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.

Duelingnetwork.com -> YGO Online

Cockatrice -> MTG

Clash of the Dragons,

Elements,

Sword Girls,

Duel of Champions,

Pox Nora,

Battle Forge,

Pokemon TCG,

Triple Triad Advance,

Urban Rivals...

Imo, ciężko o taką grę, albo we wszystkich trzeba wydawać hajs aż miło, przy czym mam na myśli oficjalne gry MTG,YGO,Pokemon, albo i te mniej popularne, jeśli nie chcesz grać jak postrzelony.

Ja tam polecam Sword Girls. Bardzo rozbudowana gra, a opisy kart nie są tak skomplikowane i nawet jak ktoś miał bardzo małą styczność z j. angielskim to da se rade.

CARDFIGHT VANGUARD!!! Na beyondzie mam nadzieje ze szybko wyjda inne wersje bo juz kilka grup pracuje nad nimi ;p oraz karty sie pokaza w sklepach :D

w Cardfight vanguardzie lubie to ze nawet starter deckiem sa szanse na wygrane nie to co przy YGO ;p

jeszcze raz dzięki za odpowiedź spróbuję w battleforge chyba albo w poxnorę i może Carte.

Carte nie polecam zagrałem chwile i wszystko jest zbyt chaotyczne, poxnore kiedyś grałem ciekawa, ale bardzo trudna do ogarnięcia.

Witam ostatnio naszła mnie ochota pogrania w jakąś grę karcianą, kolekcjonerską, gdzie zdobywamy nowe karty, tworzymy talię.

Mam do was prośbę napiszcie proszę jakie polecacie, jakie znacie gry tego typu. Ja grałem narazie w Might and Magic duels of champions, w satre gry YugiOh i magic the gathering: duels of champions 2013, gry mogą być zarówno mmo, jak i tylko signgleplayer. Pozdrawiam