Jakiego bohatera kupić - c.d

@DeimonD, denerwuje mnie takie podejście, robicie kloce, które są tylko balastem bo co z tego jak przez chwile przyjmie na siebie focus, jak nie zrobi poza tym nic? Myślący wrogowie sobie Ciebie oleją, bo jesteś głazem, który gówno zrobi, ale dużo wytrzyma, czepi się apc/adc, a Ciebie sobie zostawi na deser, bo brakiem dmg gówno zrobisz.

Co do buildu na Jaxa, w ty momencie mi powiedz, co Ty samym botrkiem chcesz osiągnąć?? Jax to hypercarry, przez jakiś czas dostaje masakryczne wzmocnienie pod względem wytrzymałości, a gdy do tego dodasz dmg z przedmiotów to jesteś w stanie wycarryować grę. Może takim tankiem sobie poradzisz w bronze/ silver, ale wyżej, ludziom przyjdzie do głowy żeby kupić sobie na Ciebie trochę przebicia i będziesz jeszcze bardziej bezużyteczny niż jesteś. Każdy musi mieć choć odrobinę dmg, bo dajmy na to taunt shena trwa 1,5sek, potem oni Cię olewają i rzucają się na reszte, a Ty jesteś zadającym 80dmg pniakiem.

Tak to wszystko rozumiem. Ja nie napisałem iż na topa idą tylko tankowie. Wiadomo budujesz to co ma na sobie przeciwnik. Tak Quin nawet jest toperką to nawet ja wiem. Czasem na górną lane idzie nawet vayne (mój main adc). Takim tokiem myślenia możemy napisać iż może iść wszystko na górną aleję, tylko pytanie czy swoją rolę będzie spełniać.

A po co Jaxowi więcej niż jeden przedmiot ofensywny ?. On się prosi aby budować pod defa, aby mógł szybko dostać do wrogiego carry.

@UP

ale będąc pod defa to jak się już dostanie do adc to co mu zrobi? podrapie kijem po plecach?

No mając 3000-4000 hp.

Mając 400-500 pancerza

Mając 180-240 pancerza Magic resistance

To nie wiem czy stanie i go tylko podrapie po plecach :). Nie mówiąc już o runach.

Zapomniałem napisać iż ataki jaxa polegają na jego umiejętnościach.

Chodziło mi o to, że mając takie itemy nie zabije nikogo na tyle szybko na ile powinien. Możesz mieć nawet 7k hp i po 500 defa nic to nie zmieni bo będziesz biegał za adc podszczypując mu pięty, a on będzie się szybciej regenerował z lifesteala.

@2Up

Zapomniałeś dodać

Mając 3khp

Tyle armora to nie da się mieć nawet z ultem bo nie masz obrażeń.

240 mresa to chyba też nieosiągalna liczba jak ktoś chce mieć jeszcze 500 armora ^^

~!100 AD!~ no jakimś fartem ze 120

AP to pewnie 0 ._.

O kurka, i pasywke z "botorka"(botrka się piszę)

Na 100% zniszczy kery zanim tamten się ogarnie!

Taki viable build na jaxa imo to :

Doran's Blade + Trinity + Botrk + Sunfire + Omen/SV/Banshee + GA + Laczki oczywiście kupić wcześniej :D

Botrk owszem. Potem jadę w Omen, Frozen Hearts (przeczytał ktoś jego co ten przedmiot robi). Wcześniej oczywiście butki najczęściej ninja tabi albo te magic resists. Potem jakiś przedmiot w magiczną obronę (sry nie mogę zapamiętać angielskiej nazwy) czyli najczęściej Banshee lub GA. A ostatni by mógł być Warmog's Armor ale ja go nie lubię bo nic nie daje - znaczy daje regeneracje zdrowia temu co go nosi. Wolę w tym momencie Solari ma parę fajnych efektów trochę hp, trochę defa - ale pasyw który osłania sojuszników bez cenny podczas tf (no i darmowa bariera).

Jeszcze raz powtarzam iż nie buduje bulidu na pamięć tylko to co ma przeciwnik na sobie.

DeimonD z całym szacunkiem, ale jakbyś był championem w LoLu to na pewno tak byś się nie ubrał:) dałabyś sobie takie itemy, żebyś mógł zrobił rozpierduchę, a Solari zostawił dla lalusiowatych supportów. Szanujmy Jaxa, zasłużył na to;/

I jak Ty chcesz zdjąć adc, który healuje się po 100 dmg na strzał, gdy Ty zadajesz mu 90+200 (?) co trzeci atak, mając minimalną prędkość ataku zważywszy na to, że jest to tf, masa cc i adc jest pilnowany? Taki build jest bez sensu, marnujesz potencjał Jaxa i tyle. Fakt, może i wytrzymasz dużo, ale po co Ci tyle? Jax, braki w defie nadrabia genialnym DMG i ultem, którym można nieźle namieszać.

a "Solari zostawił dla lalusiowatych supportów." Nie wiem czy taki lalusiowaty przedmiot bo naprawdę ma ciekawe pasywy :) .

A czytałeś w ogóle co te przedmioty robią w defensywie ?. Proszę najpierw zapoznaj się z przedmiotami :).

A mój team idzie na grzyby czy do lasu, bo jest jeszcze 4 innych graczy.

Napewno nie na Toplane jest solari ;c Nigdy na TOPA

Jungler to buduje ew. support.

Dlatego Solari buduje ostatni bo naprawdę jest przydatny w tf. W połączeniu z ultem jaxa daje dobry efekt ( w połączeniu z barierą) i ze stunem jest niezłe combo.

I żeby nie było nie mam tylko jednego bulidu, tylko to co składam na jaxa.

a tutaj wrzucę z innego portalu cytat z how2win : " czasem przetrwanie w walce dłużej pozwoli nam na uczynienie przeciwnikom większych szkód, niż gdybyśmy skupiali się tylko na ofensywie.”

To wszystko odnośnie Jaxa, a jutro sprawdzę ile tego amora mogę wycisnąć.

@UP

ale żeby przetrwać dłużej wystarczy Ci SV, lub np omen. Po co Ci aż kilka takich itemków? ty nie chcesz przetrwać dłużej, Ty chcesz umrzeć ze starości na polu walki!;0

Zeszliśmy z kursu ale co tam odpowiem na pytanie iż sam omen na cary nie wystarczy. Bo jak już ktoś dobrze napisał carry to carry robi duży dmg. Więc głównej mierze trzeba zniwelować podstawowe ataki adc. Ninja tabi co odbija podstawowe ataki, Omen co po wrzuceniu klawisza spowalnia wszystkich wrogów, frozen Hearts spowalnia o 20 % przeciwników gdzie jax jest bardziej mobilną postacią z q, GA zawsze ratuje w trudnych sytuacjach tyłek. O Solari już pisałem. Ja nie umiem grać inaczej niż defensywnie no może już stary jestem ;p.

Więc co może nam zrobić carry jak jego podstawowe ataki zostaną zniwelowane wołać supporta ;p. (jedynie zakupi last whisper ale ten przedmiot ma zostać znerfiony). Jednak w tym czasie nasz adc nie śpi, i też robi jakiś dmg ;p.

A tak nawiasem mówiąc jax jest moją pierwszą postacią :).

DeimonD ucinasz potencjał Jaxa na solotopie nie budując wpierw tf a potem botrka, ale jak wolisz defensywną grę, to już twoja strata. Prawdę mówiąc jeżeli nieopatrznie przeciwko takiemu defensywnemu Jaxowi ktoś picknąłby Vayne, Quinn i Rengara chociażby, to będzie trzeba mocno babysitować linię przez junglera aby nie dostać w tyłek. Dodam tylko iż widziałem nieraz Jaxa na topie, który w 10 minucie miał 15 CS w rankedach bo nie dał rady nawet podejść. Fakt jest taki iż Jax powinien tradeować dmg z przeciwnikiem aby ten całkiem linii nie zdominował. BTW Czy Lissandra jest viable na mida czy bardziej na topa? Chcę ją kupić aby mieć więcej postaci pod carry ap, ale zastanawiam się jak z nią jest . Widuję ją tak rzadko, że ciężko coś powiedzieć a jej mechanika skilli podoba mi się na tyle aby fajno roamować z mida po innych liniach.

DeimonD grasz tak jak jest Tobie wygodnie. Jeśli lubisz defensywnie to w porządku, ja nie mam nic przeciwko, bo sama bawię się itemkami i rozglądam się za nowymi możliwościami, ale jeżeli chodzi o najefektywniejszy build dla Jaxa ( build taki który najlepiej wykorzystuje jego możliwości ) to ten nim nie jest.

Jeżeli chodiz o Lissandre to zawsze ją widuje na midzie.

Kumpel gra tą postacią i koksi strasznie.

DeimonD grasz tak jak jest Tobie wygodnie. Jeśli lubisz defensywnie to w porządku, ja nie mam nic przeciwko, bo sama bawię się itemkami i rozglądam się za nowymi możliwościami, ale jeżeli chodzi o najefektywniejszy build dla Jaxa ( build taki który najlepiej wykorzystuje jego możliwości ) to ten nim nie jest.

Tak bo ja nie umiem grać off tankami wolę bardziej tankowe postacie. Chociaż jaxa widziałem pod carry (to głupota totalna), pod hybydrę (ap i ad tutaj nie wiem jakby działało), no i pod ap chociaż pod ap też nie wiem. Napisałem iż zawsze patrzę kogo mam pod nosem bo nie zawsze stosuje ten sam bulid, wiadomo jak będzie jakiś ap zagra się inaczej.

Ja nie lubię mety (musisz grać tak bo ja tak gram) dota pod tym względem ma lepiej :).

Ja widziałem Liss na topie może raz dwa razy. No i dawała radę ale czy to działa nie wiem nigdy nią nie grałem, chociaż kenne'n daje radę to czemu nie ona ;).

Warto katarine kupić? powiem tyle, że kocham zabijać ! wparowywać w grubke wrogów wykorzustując ich nieogar i rozkładać ich na części pierwse nim się ogarną co się dzieje :P

Katarine? Warto ale wymaga ogarnięcia a i bardzo łatwo ją skontrować jednakże jak złapie lekki feed to już snowball i gg wp. 1 słowem postać dobra ale b. łatwa do skontrowania i ogólnie nie polecałbym na rankedy