Jakiego bohatera kupić - c.d

Darius to solidny char i tankowaty i z dmg po 6 lvl, fiora to fiora jeżeli chcesz zabijać w sekundę to bierz, ale wtedy musisz uważnie dobierać swoje cele, bo stun i dobry focus kompletnie eliminuje Ciebie z gry. A co do shyv postać fajna, ale preferuję nią grać w junglii.

Warto kupić karme jako support?

Nie, karma to toplane i midlane. Support według mnie z niej słaby.

no racja karma ma za dobry dmg ;>

na supporta się marnuje ;D

Witam ;)

Szukam bezpiecznego middera. Nie lubię grać agresywnie. Chwilowo bardzo dobrze spełnia się w tej roli Morgana. NIe można mnie praktycznie zgankować, tak aby coś mi zrobić, dzięki shieldowi. farmę ma boską nawet stojąc pod wieżą, a po 6 lvl combo Q + W + ult + ignite kończy się zazwyczaj killem i straconym flashem przeciwnika ;) Jeszcze chyba nigdy nie przegrałem nią linii. Dużym problemem są jednak postacie która doskakują, skaczą i dashują jak katarina, kha i właśnie gragas (na któego Chwilowo zbieram) Czy gragas może grać jako taki bezpieczny midder? Farmiąc sobie z beczuszki i wbić się dla kila raz na jakiś czas?

"Defensywny mid" to takie troszkę dziwne określenie :) Orianną można grać defensywnie biorąc kulkę jako swoistego straszaka na przeciwników. W sumie każdy mid może być użyty do walki defensywnej jak i ofensywnej- zależy przeciwko komu grasz ;]

Jeśli ci chodziło o podobne umiejętności to albo ryze albo Lux obydwoje mogą założyć klatkę, Lux też ma barierę nie którzy mylą to z leczeniem, no i skile które pozwalają grać na odległość dość dobre zasięgiem ult.

Powiem tak Lux ma dosyć podobny skill setup ale osobiście poleciłbym Veigara jeśli lubisz grać defensywnie i farmić bo nie dość że za każdego miniona zabitego z Q dostajesz dodatkowe AP to jeszcze masz aoe stuna , meteor który wyciąga naprawdę ładny dmg i ulti które jest zmorą dla wszystkich przeciwników AP bo skaluje się i z twoim AP i z AP przeciwnika i dodatkowo dostajesz ap za każde zabójstwo przeciwnika. A jeśli Veigar ci się nie podoba to spróbuj Swaina który odpowiednio zbudowany jest prawie nie do ubicia.

Jeśli chodzi o defensywną grę na midzie... Veigar. Ciężko mi powiedzieć czy coś innego. Veigar ma siedzieć i farmić aż do lategame, podczas gdy przy innych champach brak roamu z mida jest bardzo niepożądany.

Albo Morgana, która non stop farmi za pomocą plamki i ma tarcze na skile magiczne + ulepszona klatka z fajnym dmg i długim uwięzieniem a ulti ma przydatne w tf

przeciez napisal ze gra morgana...

Jak dla mnie bezpieczne granie Morganą to trochę dziwna sprawa. Może dlatego, że jeśli ktoś siedzi na midzie i tylko farmi, to marny z niego mid - o ile to nie Nasus, Veigar czy coś innego w tym stylu. A ult Morgany aż prosi się o używanie do gankowania.

Oczywiście, że jak tylko mogę to wpadam na inne linie. Może źle napisałem wcześniej. Inaczej mówiąc chodziło mi o coś czym można nieźle farmić nawet na zdominowanej przez przeciwnika linii i ma niezły mechanizm blokady przed gankami. Pytałem się również czy Gragas sprawdziłby się pod moje wymagania, chociaż i tak już go wczoraj kupiłem to dzisiaj wypróbuję czy mi pasuję ^^

Gragasa raczej ciężko całkowicie wyłączyć z gry, więc to może być niezły pomysł na mida dla ciebie. Tak jak pisałem wcześniej możesz pomyśleć o Veigu - tani champ, raczej bardzo podatny na bycie obijanym (i to mocno), ale z 0/5/1 early może spokojnie wyjść na 12/7/5 - dla niego najważniejsze jest farmienie i zwiększanie AP. Coś jak w przypadku Nasusa. Glass cannona Veigara lepiej unikać - potrafi zrobić 100-0 nawet tankowi.

kupic yoricka, akali, katarine, ezreala, kennena, gravesa,

Kogo z nich polecice i czemu

kupic yoricka, akali, katarine, ezreala, kennena, gravesa,Kogo z nich polecice i czemu

Kup sobie yoricka bo ma garba na plecach.Jeżeli nie napiszesz gdzie lubisz grać i w jakim stylu to ciężko ci będzie pomóc, a opisywać wszystkich tych postaci mi się nie chce.

warn_ico.png
Proszę uważać na x posty ~ NS

Graves - Na SoloQ możesz się podrapać nim po jajkach, na premade z dobrym suppem to najlepszy wybór obok Koga.

Akali - Dobra na Brązie i Srebrze, na Gold + useless ze względu na podatność na kontrowanie + trinkety dodane w ostatnim patchu

Kata - Tak samo jak Up, z tym że ma pograne już na Silverze

Ez - Jeden z lepszych ADC na Solo, bardzo często w Tier 1 w zestawieniach pro playerów, a to mówi samo za siebie. Bardzo bezpieczny i piekielnie łatwy w ogarze, zasysa nieco w late game, ale idzie nim grać nawet z gównianym suppem.

Kennen - Jego dominacja już raczej mineła, nadal jest viable pickiem, ale nic poza tym.

Yorick - Bardzo bezpieczny pick na Top'a, kontry można policzyć na palcach jednej ręki, a i z nimi na linii nie będzie miał tragicznie ze względu na piekielnie mocny harras i lifesteal. Niestety, bez średniego feeda na linii (przynajmniej jeden kill + 100 farmy do 12 minuty) oraz zbudowania dość potężnej ilości AD (250), będzie strasznie słaby w late. No i jest piekielnie łatwy w ogarze, 0 skillshotów, facerollowanie 24/7. Można nim grać.

Jeśli lubisz grać Solo Topa to yorick jest postacią jak najbardziej dla cb tylko ogarnij bld (jak kolega mówi powyżej) taki build będzie dobry dla początkującego jak i zaawansowanego gracza. Mój kumpel grając yorickiem dość szybko wybił się do silver I więc champa jak najbardziej polecam ;)

Graves nie grałem usze spróbować może kupie

Akali nie ogarniam NIE KUPIE

Kata up NIE KUPIE

Ez chyba kupie tego małego zgreda ;) KUPIE

Kennen ma fajny harras z Q is tun NIE KUPIE

Yorick nikt nie umie go kontrować HAHAH KUPIE

Graves - Na SoloQ możesz się podrapać nim po jajkach, na premade z dobrym suppem to najlepszy wybór obok Koga.

Czyli jest holernie łatwy?

Czyli jest holernie łatwy?

Czyli zasięg jego AA oraz to, że musi wpaść z E i burstować na linii sprawia, że bez stu procentowej synergii ze swoim supportem będziesz albo kampił towera, albo miał 0/5 do 10 minuty