Darius to solidny char i tankowaty i z dmg po 6 lvl, fiora to fiora jeżeli chcesz zabijać w sekundę to bierz, ale wtedy musisz uważnie dobierać swoje cele, bo stun i dobry focus kompletnie eliminuje Ciebie z gry. A co do shyv postać fajna, ale preferuję nią grać w junglii.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Warto kupić karme jako support?
Nie, karma to toplane i midlane. Support według mnie z niej słaby.
no racja karma ma za dobry dmg ;>
na supporta się marnuje ;D
Witam
Szukam bezpiecznego middera. Nie lubię grać agresywnie. Chwilowo bardzo dobrze spełnia się w tej roli Morgana. NIe można mnie praktycznie zgankować, tak aby coś mi zrobić, dzięki shieldowi. farmę ma boską nawet stojąc pod wieżą, a po 6 lvl combo Q + W + ult + ignite kończy się zazwyczaj killem i straconym flashem przeciwnika Jeszcze chyba nigdy nie przegrałem nią linii. Dużym problemem są jednak postacie która doskakują, skaczą i dashują jak katarina, kha i właśnie gragas (na któego Chwilowo zbieram) Czy gragas może grać jako taki bezpieczny midder? Farmiąc sobie z beczuszki i wbić się dla kila raz na jakiś czas?
"Defensywny mid" to takie troszkę dziwne określenie Orianną można grać defensywnie biorąc kulkę jako swoistego straszaka na przeciwników. W sumie każdy mid może być użyty do walki defensywnej jak i ofensywnej- zależy przeciwko komu grasz ;]
Jeśli ci chodziło o podobne umiejętności to albo ryze albo Lux obydwoje mogą założyć klatkę, Lux też ma barierę nie którzy mylą to z leczeniem, no i skile które pozwalają grać na odległość dość dobre zasięgiem ult.
Powiem tak Lux ma dosyć podobny skill setup ale osobiście poleciłbym Veigara jeśli lubisz grać defensywnie i farmić bo nie dość że za każdego miniona zabitego z Q dostajesz dodatkowe AP to jeszcze masz aoe stuna , meteor który wyciąga naprawdę ładny dmg i ulti które jest zmorą dla wszystkich przeciwników AP bo skaluje się i z twoim AP i z AP przeciwnika i dodatkowo dostajesz ap za każde zabójstwo przeciwnika. A jeśli Veigar ci się nie podoba to spróbuj Swaina który odpowiednio zbudowany jest prawie nie do ubicia.
Jeśli chodzi o defensywną grę na midzie... Veigar. Ciężko mi powiedzieć czy coś innego. Veigar ma siedzieć i farmić aż do lategame, podczas gdy przy innych champach brak roamu z mida jest bardzo niepożądany.
Albo Morgana, która non stop farmi za pomocą plamki i ma tarcze na skile magiczne + ulepszona klatka z fajnym dmg i długim uwięzieniem a ulti ma przydatne w tf
przeciez napisal ze gra morgana...
Jak dla mnie bezpieczne granie Morganą to trochę dziwna sprawa. Może dlatego, że jeśli ktoś siedzi na midzie i tylko farmi, to marny z niego mid - o ile to nie Nasus, Veigar czy coś innego w tym stylu. A ult Morgany aż prosi się o używanie do gankowania.
Oczywiście, że jak tylko mogę to wpadam na inne linie. Może źle napisałem wcześniej. Inaczej mówiąc chodziło mi o coś czym można nieźle farmić nawet na zdominowanej przez przeciwnika linii i ma niezły mechanizm blokady przed gankami. Pytałem się również czy Gragas sprawdziłby się pod moje wymagania, chociaż i tak już go wczoraj kupiłem to dzisiaj wypróbuję czy mi pasuję ^^
Gragasa raczej ciężko całkowicie wyłączyć z gry, więc to może być niezły pomysł na mida dla ciebie. Tak jak pisałem wcześniej możesz pomyśleć o Veigu - tani champ, raczej bardzo podatny na bycie obijanym (i to mocno), ale z 0/5/1 early może spokojnie wyjść na 12/7/5 - dla niego najważniejsze jest farmienie i zwiększanie AP. Coś jak w przypadku Nasusa. Glass cannona Veigara lepiej unikać - potrafi zrobić 100-0 nawet tankowi.
kupic yoricka, akali, katarine, ezreala, kennena, gravesa,
Kogo z nich polecice i czemu
kupic yoricka, akali, katarine, ezreala, kennena, gravesa,Kogo z nich polecice i czemu
Kup sobie yoricka bo ma garba na plecach.Jeżeli nie napiszesz gdzie lubisz grać i w jakim stylu to ciężko ci będzie pomóc, a opisywać wszystkich tych postaci mi się nie chce.

Graves - Na SoloQ możesz się podrapać nim po jajkach, na premade z dobrym suppem to najlepszy wybór obok Koga.
Akali - Dobra na Brązie i Srebrze, na Gold + useless ze względu na podatność na kontrowanie + trinkety dodane w ostatnim patchu
Kata - Tak samo jak Up, z tym że ma pograne już na Silverze
Ez - Jeden z lepszych ADC na Solo, bardzo często w Tier 1 w zestawieniach pro playerów, a to mówi samo za siebie. Bardzo bezpieczny i piekielnie łatwy w ogarze, zasysa nieco w late game, ale idzie nim grać nawet z gównianym suppem.
Kennen - Jego dominacja już raczej mineła, nadal jest viable pickiem, ale nic poza tym.
Yorick - Bardzo bezpieczny pick na Top'a, kontry można policzyć na palcach jednej ręki, a i z nimi na linii nie będzie miał tragicznie ze względu na piekielnie mocny harras i lifesteal. Niestety, bez średniego feeda na linii (przynajmniej jeden kill + 100 farmy do 12 minuty) oraz zbudowania dość potężnej ilości AD (250), będzie strasznie słaby w late. No i jest piekielnie łatwy w ogarze, 0 skillshotów, facerollowanie 24/7. Można nim grać.
Jeśli lubisz grać Solo Topa to yorick jest postacią jak najbardziej dla cb tylko ogarnij bld (jak kolega mówi powyżej) taki build będzie dobry dla początkującego jak i zaawansowanego gracza. Mój kumpel grając yorickiem dość szybko wybił się do silver I więc champa jak najbardziej polecam
Graves nie grałem usze spróbować może kupie
Akali nie ogarniam NIE KUPIE
Kata up NIE KUPIE
Ez chyba kupie tego małego zgreda KUPIE
Kennen ma fajny harras z Q is tun NIE KUPIE
Yorick nikt nie umie go kontrować HAHAH KUPIE
Graves - Na SoloQ możesz się podrapać nim po jajkach, na premade z dobrym suppem to najlepszy wybór obok Koga.
Czyli jest holernie łatwy?
Czyli jest holernie łatwy?
Czyli zasięg jego AA oraz to, że musi wpaść z E i burstować na linii sprawia, że bez stu procentowej synergii ze swoim supportem będziesz albo kampił towera, albo miał 0/5 do 10 minuty