Polecicie mi jakiegoś championa łatwego z fajnym stylem gry mid/top za 6300?
Jakiego bohatera kupić - c.d
Thegrik Kha zix jest spoczko.
Mid-Ahri a Top- Riven
Trochę złe pytanie zadałem >.< Powiem ci mniej więcej jacy są. Ezreal jest bardzo mobilny i jeśli jesteś celny (skillshots included) to jest to dobra postać dla ciebie. Corki też jest dobry. Po 6, jeśli umiesz wycelować, to masz piękny harass na dużą odległość. Oboje mają dość solidne ucieczki. Corki ma dodatkowo true dmg (10% całego ad jako dodatkowe true dmg). Oczywiście idą głównie na bota, lecz Corki i Ezreal są także dobrymi apc (ale w to nie radzę się bawić na początku). Za 6300 z fajnym stylem gry top/mid? Doradziłbym ci Zeda, ale jest dość trudny do ogarnięcia całkowitego (ach ten Faker ). Vi by uszła, ale jest chyba lepsza w jungli niż na topie, może też być ew. ad casterem na midzie. Riven jest za 4800, ale wydaje się spełniać wszystkie twoje wymagania. DeimonD, jeśli już to "stakujesz"
Ja mam teraz dylemat, kupić Zaca, czy Thresha. W Threshu się "zakochałem" po pierwszej grze na tej rotacji. Mało którym supportem mi się grało tak przyjemnie jak nim
Riven jest fajna, robi niezły dmg. Mało tego stikujesz czy nastukujesz jak w przypadku nasusa jej miecz, więc możesz zadać dodatkowy dmg. Króciutki dash, bariera co chcieć więcej ale ona kosztuje teraz 4800. Jeszcze jedno Ulti na wykończenie. Zapomniałem ma jeszcze stuna.
Na topa: Riven, Jayce, Darius, Kha'zix, Volibear
Na mida: Diana, Kha'zix, Ziggs
Na topa: Darius, Kha'zix, + Shyvana + Renekton + Jax + Mundo (w tym momencie Shyvana i Mundo tier god)Volibear(ten to won do lasu bo na topie jest słaby.)Na mida: Diana(słaba...), Kha'zix, Ziggs, Riven, Jayce, Fizz, Malphite i Quinn by była spoko
Troszku zmodyfikowałem i powinno już działać ;d
A czemu riven na mid ?. Ja myślę iż przydatna bardziej jest na topie bo jakby nie patrzeć musi wyfarmić swojego blade. A na mid ciężko jej będzie bo może zostać zgankowana z 2 stron. Prawda jest iż ona nie jest w tierze numer 1 na topa, ale też coś zdziała. Ja bym powiedział iż na topca kha ma ciężej to nie znaczy iż nie może.. Renek oczywiście na topa jak najbardziej nawet idąc w tanka robisz niesamowity dmg, i dłużej farmisz na lane z heala. Jax moja ulubiona postać na topa, jednak teraz w formie jestem pantheonem.
Tylko luźna uwaga czemu riven na mid ja nią lubię grać na topie (jest fajna), Ja dałbym ją jeszcze do jungli bo clera nie ma wolnego, ma niezłe ganki.
Więc czemu na mid a nie topa ?. Chociaż bym maił pierwszego midera ;p.
Polecicie jakiegoś prostego adc ze skillem który potrafi uratować z opresji? Coś jak W Tristany. Moje dotychczasowe adc: Varus/Jinx/Tristana/Sivir
Vayne ma ciekawy system ucieczek chociaż na q nie przeskoczysz ściany jak u tristiany. Jeśli opanujesz niewidkę na ulcie, stuna, i q będziesz mobilną postacią. Łatwiejszy Ezreal masz darmowego Flasha. Lucian tu stawię znak zapytania (bo niby ma system ucieczki jakby dasha na ile to działa nie wiem). Draven powinien mieć chociaż nim nie grałem. Corki doskok/doskok, Twich uciekasz na niewidce z q.
Z tych co wymieniłem to :
- Corki.
- Twich.
- Ezreal
- Draven
- Vayne jest ciut trudniejsza.
@UP
Przed "i" nie stawia się przecinka. ._.
@2UP
Ezreal
Corki
Caitlyn - ta jest najprostsza i chyba najłatwiej ją zdominować lane-a.
Dzisiaj całkiem całkiem ogarnąłem sobie Kayle i mogę ci ją z czystym sumieniem polecić. Jest generalnie prosta, musisz tylko self casty ogarnąć na W i R. Swego czasu mogła iść chyba na każdą jedną linię i pozycję włączywszy w to jungle i adc (chociaż to by była taka trochę hybryda i nie wiem, czy to by się nadal sprawdziło). Dzisiaj grałem nią na mid i supp. Na midzie w early masz przyzwoity poke i dmg, sustainu też prawdopodobnie całkowicie ci nie braknie, w late dmg jest kosmiczny niemal przez cały czas (z nash toothem na kolejne po sobie E czekasz ~ 1 sek), na supp bez pomocy swojego adc można poważnie nadtopić swoich przeciwników + heal z movement speedem i od 6 chyba 3 sek bezkarności dla twojego adc.
Polecicie jakiegoś prostego adc ze skillem który potrafi uratować z opresji? Coś jak W Tristany. Moje dotychczasowe adc: Varus/Jinx/Tristana/Sivir
Jeśli nie przeraża cię stałe atakowanie ze skillshotów śmiało bierz Eza, choć tutaj nieskomplikowanie może być różnie rozumiane. Ale o ile ogarniesz Q, Q+E i rzucanie ulta - nic nie powinno stać ci dalej na przeszkodzie, gdyż dalszej filozofii nie ma.
EDIT: Co do tego darmowego flasha na Ezie to się nie zgodzę w kontekście early game. Na pierwszych lvlach E może poważnie wyczerpywać zasoby many i może się okazać, że nie mamy już nawet na nasze Q i giniemy. Tego się trzeba strzec, bo bywa nieprzyjemnie.
czy zac jest dobry ? mówi się że to taki malaphite 2.0 ale samego zac'a rzadko widuje , już prędzej malpatajta na topie . czy zac nie odstaje w obecnej mecie? opłaca sie go kupić ?
Zak dostał miliard nerfów jednak wg. mnie w jungli wciąż jest taki sam. Na topie tam ma jakieś zależności, że jeśli przeciwnik jest blisko to te gluty z pasywa lecą w jego strone bla bla... gunwo. W jungli wciąż mocny polecam Piotr Fronczewski.
Malph korzysta z many oraz ma darmową tarczę. Zac korzysta z życia, a jego bloby lecą na top w stronę przeciwnika- co dostatecznie utrudnia zbieranie ich i leczenie siebie podczas gry. Zac prędzej by trafił na jungle, jest bardziej postacią która lubi farmić "bezpiecznie" oraz ma całkiem dobry mechanizm ganków- skok ma ogromny zasięg. Jego minus? Składasz go głównie pod HP, więc w starciu z czempionami którzy złożą Ostrze Zniszczonego Króla (czy jakoś tak) traci dużo na przydatności.
Ale w wypadku "Kupić Malpha czy Zaca" wybrałbym zdecydowanie Zaca. 2 podrzucenia (w tym jedno potrójne- ulti) + slow robi swoje w TF.
Że... że niby Zac przeciwko BotRK miałby być zły? Czemu, do diabła? Przecież jego można budować pod full tanka i nadal robić przyjemne obrażenia! W takim wypadku BotRK to naprawdę małe zmartwienie.
Toplane Zac to taka zabawna, która nawet zbyt wiele AA nie musi. Chodzi dookoła, bije ze skilli, zbiera gluty i farmi. Nie musi wskakiwać mega-agresywnie na wroga, bo i nie ma po co. Po prostu farmisz i farmisz, grając wystarczająco defensywnie żeby nie stracić linii i żeby przejść w fajny sposób do lategame. A wtedy zaczyna się zabawa - Zac jest genialnym inicjatorem impre... znaczy, teamfightów - E na potworny zasięg i ult, cały czas bijąc wroga i dając slowa. Przyznam że jego jungle to coś wspaniałego, zwłaszcza z gankami, ale top także miło sobie radzi... po prostu trzeba nim grać raczej defensywnie i farmić.
Ja sobię zbieram na Zaca, mam jak narazie 4500. Chyba żadna postać tak mi się podoba jak on. Na topie nie jest aż taki zły. W przypadku BotRK, to chyba należałoby się budować bardziej pod resisty niż hp. Poza tym, przynosi wiele korzyści dla drużyny, mało która postać ma tak świetne inicjacje jak on.
Kenen czy cassio ?
W obecnej mecie kenen.
A ja szukam fajnego topera i tu pytanie :
- Darius
- shyvana
- Fiora
@UP Shyvana, sama wygrywa grę, jeśli się nafarmisz ( co wcale takie trudne nie jest, wręcz banalne ), po kupieniu Sunfire i BotRK masz wystarczające survi, wystarczający DPS + survi z Ulta. Po prostu - buty, Sunfire i BotRK całkowicie wystarczają, a poźniej po dokupieniu itemów ( każdy wie, że zależy od przeciwnika ) jesteś w stanie wnieść bardzo dużo do teamu, oczywiście jeśli przeciwnicy nie są nafeedowani. z tej trójki preferuję właśnie Shyve, o Fiorze i Dariusie się nie wypowiem, bo po prostu nimi nie gram.