A Rengar odstaje bardzo?
Jakiego bohatera kupić - c.d
Rengara teraz nie widać, na jungli, myślę, że stracił ten potencjał co wcześniej, chodź mogę się mylić.
Fizz... też dobry mid i by mi pasował, ale po dzisiejszej grze zedem na normalu, rozniosłem przeciwników. Dlatego jak uzbieram to go kupię.
Rengar troszkę odstaje. Po serii nerfów dostał lekkiego buffa ale to jeszcze nie to
Vi jest nadal mocna i często grana, Eliska choć znerfiona to Jankos pokazał na LCS że można dalej spokojnie ugrywać, ale jednak Kha jest zdecydowanie najlepszy chyba
Nie wiem jak grać vayne, niby mam wysokie win rato. Jednak jak ją pikuje to nie wiem czy wygram lane (brakuje mi pewności nią - nie mam problemu z innymi adc). Wiem można ją odrzucić jednak jest to mój drugi carry, zaraz po ashe. Więc lubię nią grać no właśnie lubić a wygrywać 2 różne różnice. I jaki support jest dobry dla tego championa ?
No i pytanie kiedy będzie skin dostępny SKT T1 Vayne ? (czy przespałem już ?).
Vayne jest hyper-carry,co oznacza ze potrzebuje bardzo defensywnego supporta,takiego jak Alistar,Thresh czy Leona. Nigdy nie 1st pickuj jej,gdyz Vayne nie ma comebackow ze wzgledu na brak m.in. poke
Jako Vayne skup się na tym, aby w laning phase nie zdechnąć głupio, rób jak najwięcej farmy. O ile to możliwe nie wchodzi zbytnio w walkę na linii bo early masz raczej liche. Staraj się być gotowy na wbitkę ze swoim supportem jeśli przeciwnik zaczyna głupio się pozycjonować, a szczególnie, gdy jest blisko ściany. No i wyczekuj ganków, Vayne jest w stanie je dobrze wykorzystać. Jeśli o teamfighty chodzi to sam muszę to dopracować, tu się nie wypowiem. Na pewno jak najdalej od ścierw takich jak Vi, bo narobią ci kłopotów, jeśli zatrzymają cię na dość długo.
Dla Vayne dobry jest Blitzcrank, ale potrzebne jest zgranie. Blitz pukluje wroga przy ścianie, a ty wtedy go od razu odrzucasz w ścianę, żeby dostał stuna. Gdy to się uda kill gwarantowany.
Witam, ja natomiast potrzebuję postac do expienia. Za 6300 IP, chcę taką postać, zebym nią łatwą killował i wygrywał gry. Myślałem o Zedzie/Heacarimie czy Fizzem. Preferuję MID/TOP
Fizz i Zed jak najbardziej powinni się nadać, są to assasiny, czyli eliminujesz enemy carrych. Heca to raczej jungle. Poza tym z własnego doświadczenia polecę ci Kayle o ile 6k nie jest głównym wyznacznikiem. Pomimo nerfów na jej Q i lich bane. Postać na mid top, na support i jungle jak się uprzesz. Za 6k zobacz jeszcze Ahri. Charm + dfg pozwala wyciągnąć niekiedy niebotyczne obrażenia.
Potrzebuję taką postać, dzięki której nie przegram meczu, a Fizz i Zed takie mi się wydają. Chcę, aby była to postac za 6k ;d A jakie jeszcze propozycje z twojej str.?
Nie masz gwarantuje, że daną postacią nie wtopisz meczu. Zobacz jeszcze ziggsa, Lulu, yasuo. Obecnie grono bohaterów za 6k jest trzymane w podobnej liczebności i ciężko coś znaleźć.
Czemu tylko 6k? Tańsze postacie nie są wcale gorsze. Koszt postaci zależy od daty wydania. Im dalej tym taniej.
Szukasz postaci która jest w stanie wygrać grę. Już tam wspomnieli o Fizzie i zedzie. Sam mid ma myślę najprostszą ścieżkę do carryowania gier. Taka orianna np. która ma niebotyczny dmg i niskie cd.
myśle, że dzięki jakiemuś bohaterowi nie wygrasz każdej gry. Zawsze nie które gry się przegrywa i taka kolej rzeczy, a co do postaci carry game... Zed się nada fizz jak najbardziej, yasuo to trzeba dużo wprawy, grałem nim już dużo i dalej nie mogę go do końca ogarnąć. Vayne ceeruje gry, ostatnio nią grałem i jest dla mnie niesamowita xd nie wiem czemu ale kiedyś jej nie lubiłem. A wracając do tematu, może fiora? "podobno" królowa bronzu chodź rzadko ją widać na niskiej dywizji. hmm hmm... co jeszcze... może ziggs oraz diana.
A i tak dla Twojej wiadomości... Postacie nie są wycenione proporcjonalnie do potęgi tej postaci, każdą trzeba ogarniać i dzięki tylko wyskillowania do perfekcji danej postaci możesz przestać przegrywać.
Pozdrawiam
Fizz jest strasznie dziwny, nie raz widywałem tego champa nafeedowanego jak cholera (powiedzmy 25/5) z full buildem 2 razy wcześniej niż reszta graczy a i tak jego drużyna CZĘSTO przegrywała gre.
Podaj coś więcej. Jesteś dobrym asasynem, magiem, bruiserem, adc? Lubisz skillshoty, czy wolisz carry opartego na autoattackach? Jak grasz? Linia to nieco za mało na to żeby coś doradzić z sensem
@up: Fizz jest mocny i jeśli na początku walki wejdzie w cel który trzeba szybko zabić, to po prostu go zje. Mimo to potrzebuje jeszcze reszty teamu która to wykorzysta.
Jestem zdecydowany na Zeda Dzięki wam za odpowiedzi, myślę, ze jak najbardziej sprawdzi się on w Carrowaniu gry.
A ktoś mi powie jak wygląda obecna lista adc ?
Czy coś się ostatnio pozmieniało czy nadal króluje lucian, jinx ?
Po ostatnich obserwacjach stwierdzam Królem został twich
nie chodzi tylko o to że wile osób wróciło do niego po reworku
od samego początku był to bardzo dobry czampion ale zapomniany
Jeśli chodzi o ADC, to do grupy rządzących dołączył Twitch, reszta bez zmian.