Siemanko. Chcialbym sie was spytac kogo kupic za 4800? Niewazne jaka linia byle by mial jakis burst
Jakiego bohatera kupić - c.d
Pierwszą postacią jaką polece to Swain i chyba nie musze pisać dlaczemu.
Orianna ma całkiem niezły burst, ale może być trochę trudna do opanowania. Talon ma ładny burst po szóstym, poza tym jest kontrą na wielu apc. Z postaci na topa to zdecydowanie Riven (dostała nerfy, ale chyba wciąż jest spoko), Jarvan ma dobry dmg z E→Q→aa→R, no i może Renekton.
Dodałbym AP Ezreala i wpasuje się tu Xerath jeśli jest w stanie dobrze trzasnąć z W. Do tego Graves i Brand.
Nie ma to jak wymienić wszystkie postacie a może jakieś wymagania bardziejsze? bo trudno tak doradzic.
Tzn chodzi zeby robila rozwalke w teamfightach najlepiej
To z wymienionych Ori, Brand, caterzy, Talon jako assasin i Riven w roli fightera IMO
A jak renekton?
Ale co masz na myśli mówiąc "żeby robiła rozwałkę"? APC zrobi ci rozwałkę, ADC zrobi ci rozwałkę, dobry top też zrobi ci rozwałkę. Podaj linię, podaj styl gry, podaj coś konkretnego - będzie łatwiej pomóc.
Cześć zastanawiam sie nad Rumblem albo Wukongiem na top. Preferuję grę agresywną jeśli to coś zmienia.
Słyszałem że Rumble jakiś znerfiony czy coś dlatego sie waham
Wukong jest bezpiecznym wyborem. Wukong potrafi zdominować przeciwnika na lini.. Ma całkiem fajny escape, piękną umiejętność specjalna + do tego jest łatwy do ogarnięcia.
Z Rumblem to więcej zabawy w ogarnięciu co i jak. Rumble jest bardziej skomplikowany.. a jego "niski dmg" może CIę zniechęcić
Moim zdaniem dobrym i bezpiecznym wyborem byłby WUKONG.
Wukong na topie nie jest grany juz od bardzo dlugiego czasu ze wzgledu na mete bruiserow takich jak Rene,Shyv czy Ire ktorzy nie potrzebuje itemow zeby zadawac dmg.
Rumble teraz dostal buffa,i jest jeszcze bardziej grozny niz wtedy. @up Rumble ma o wiele wiecej damagow od wukonga.
Rumble ma bardzo dobre DoT, trzeba tylko wiedzieć jak z niego skorzystać żeby wyciągnąć najwyższe możliwe obrażenia.
Yo, a co polecacie na agresywnego mida? Myślałem nad zedem i dianą. A wy co polecacie?
Midy które już posiadam: Ahri,Akali,Katarina,Gragas,Lux,Niddale,Viktor No chyba tyle
Talon jest dobry. Doskok z silentem, slow. Do tego ulti, które jest w miarę niezłym escapem lub, żeby kogoś dopaść.
Talon jest naprawdę fajną postacią ale nie wiem dlaczego Rito chce go poddać reworkowi.
pomyślę, talonem szczerze może raz zagrałem. Mam jak na razie 2k ip a trzeba uzbierać na podwójny runepage w promocji, więc na razie się tylko zastanawiam, Grałem teraz ziggsem i strasznie mi się on spodobał. A co Wy o nim sadźicie ?
Ziggy nie wiem, czy tak faktycznie jest agresywny. To postać do poku. Po prostu. Poza tym posiada dobre AoE, dobrego ulta i jakiś escape mechanism. A jeśli chcesz agresywnego mida koniecznie zainteresuje się Fizzem. Assasin, który grany z głową spełni doskonale swoją funkcję.
Coś na jungle mi trzeba
Udyrem gram i jest kozak, ale brakuje mi tutaj czegoś jak już wbiłem na srebro to nie mogę się nim odnaleźć.
Xin jest kozak i ostanio na 11 meczy przegrałem nim tylko 2 ale coś mi w nim nie gra... to już chyba nie to co kiedyś.
No i tyle innymi nie grałem na jungli, a jungla to moja ulubiona pozycja i chciał bym odnaleźć tą jedyną
Dzięki z góry jakieś plusy, minusy itd się przydadzą.
Obecnie Xin i Yi i może Noct dzięki flarze no i nadal Kha'zix. To co teraz robi Yi w jungli jest lekkim przegięciem według mnie Pewnie niedługo dostanie nerfa albo on albo ten ich nowy śmieszny przedmiocik. Yi ma szybki clear, dobre ganki, duele jednak jest podatny na cc. Jak go nikt nie zbanuje i jest wolny odrazu go pickuje bez zastanowienia. Trzeba korzystać póki jest. Xin ma doskonaly doskok z niskim cd, nie da się od niego uciec jak już doleci do wroga, Noct ma super ulti, które świetnie działa z Shenem, Twisted Fatem lub po prostu z topem z teleportem. A Kha... obecnie moja ulubiona postać w S4. Mimo próbie nerfa z E nadal jest OP. Gram nim i na topie, midzie ale przede wszystkim w jungle. Potrójne R z 2 sec camo, passywka, low cd Q i odskok z refreshem na asyste lub killa - bezcenne