Po reworku, zależy chodź po zmianach nim nie grałem, ale teraz jego push został osłabiony i jego niesamowite niszczenie wież więc... musisz zdecydować sam, ale jak dla mnie, nie ta meta.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Rengar jest w dobrym miejscu. Ma jasno określone silne strony (ult i inicjacja za jego pomocą) i te słabe (laning przeciwko bruiserom? Dramat...). Może nie jest top-tier, ale nadal dobrze grając potrafi wygrać mecz dla teamu (R->skok na ADC potrafi wygrać walkę zanim się na dobre zacznie)...
Ale to rengar też robił przed zmianami, odpalając ulta, ładując furie i mordując przeciwnego adc a team tylko dobija resztę, ale mówie, jak dla mnie stracił ten potencjał niszczenia wież. Ale też racja, że w dobrych rękach może wygrać gre.
Lubie Rengara, choć nim nie gram ale zapytam. Bardziej opłaca się iść nim na topa czy w junglę? Przed zmianami pamiętam iż i tutaj i tutaj bywał bardzo dobry. Widzę, że Vel'koz jest niezbyt popularnym pickiem, choć potrafi mocno burstować. Czy obecnie można nim coś ugrać i warto zainwestować ip w jego kupno do rankedów?
Czy rengarem da się jeszcze grać ? Gdzie nim niby pójść ? Bo jak patrze na ten tego "rework" to mi sie smutno robi ... Q ma zerowy dmg no i nie można już nim pushować , czyli zabrali wizytówkę rengara , zabrali mu obijanie na linii i nast hity na odległość, mówie oczywiście o E , a inicjacja za pomocą ulta, czy próba zabicia wrogiego carry jest niemożliwa przez ten cholerny wykrzyknik nad głową rywali ... Jak dla mnie jest on out of meta . A co wy sądzicie ? Bo po reworku nie widziałem jeszcze DOBREGO rengara .
ja po reworku grałem chyuba tylko z 1 rengarem przeciwko sobie i był niesamowicie słaby...
Cóż ja sam nie gram Rengarem ale widziałem parę osób którzy to robili, wnioski są następujące:
większość osób nie potrafi już nim grać
nieliczne osoby dają rade wyciągać z niego co tylko się da co potrafi odwrócić losy meczu
No na renagar'a zawsze narzekają a ja bym nim sobie z chęcią pograł. To taki cichy zabójca który nie wchodzi na kamikadze w tf, tylko wyczekuje moment wejścia i wyjścia. Ja może parę razy widziałem dobrego R - jednak team nie był w stanie pomóc mu wygrać meczu. Ja go widzę w jungli bardziej niż na topie (a czemu ?), możliwość gankowania z ulta, skok, slow. Może nie być silny w tf (jeśli zrobi swoje jak każda postać) to jest w stanie ugrać mecz.
Bo jego laning jest nieco ciulaty po zmianach. Jego solotop polegało na strasznym pushowaniu, obecnie to nie jest aż tak widoczne. Obecność na całej mapie > obecność na jednej linii, zwłaszcza że na top można go łatwo ograć, a na całej mapie łatwiej o stacki na BTT.
Velkoz w moim odczuciu potrzebuje CC od teamu, by całkowicie wykorzystać potencjał swojego W (łatwiej uniknąć niż Q Anivii), Q nie jest takie proste do trafienia w wielu sytuacjach (minionz op) E da się uniknąć też w sumie dość prosto, jego ult to jest już coś, ale tylko się źle spozycjonuj. Osobiście nie polecam, żaden Velkoz nie sprawił mi problemu, a jeśli masz mobilnych przeciwników możesz cierpieć, bo jesteś niemobilny i papierowy. RIOT z pewnymi championami nie miał chyba dobrego pomysłu, Velkoza za takiego uważam, szukałbym czegoś innego. Brand, Lux, może Malzahar czy Syndra jeśli szukasz castera z dmg, niekoniecznie mobilnego.
Dobra. Za bardzo mnie do Rengara nie przekonaliście. Co myślicie o Viktorze ? Bo zagrałem nim i mi się spodobał.
Jeszcze jedno pytanko do Viktora. Jego skin Kreator Viktor może być na wyprzedaży ?
Może, może. Inna sprawa że nie wiadomo kiedy się trafi.
Jeśli chodzi o samego Viktora... jest mocny. Ludzie go nie doceniają ze względu na lategame i permanentnie zajęty jeden slot przez item, którego bardziej ulepszyć się nie da, ale jako że w większości meczów nie gramy z full buildem to nie powinien być problem. Obrażenia ma spore, podczas laningu sobie radzi, a W jest wbrew pozorom mocnym skillem i pozwala nam na zone'owanie jeśli dobrze wyjdzie...
Szukam "ADC" bardzo spodobała/ minus a , mi się Jinx i Draven myśle nad luckiem zaoferujecie mi coś ??
lucian bardzo silny pick zawsze grany na turniejach przez jego dobry poke w early a takze dobre ult. jesli chodzi o solo q to ciezko czasami jest grac adc bez zadnego escape mechanizmu typu draven jinx na ogarnietego supporta typu leona thresh sprobuj cait jej zasieg czesto dominuje linie oraz spokojnie mozesz csowac.
Ja bym polecił Vayne co prawda jest dosyć ciężka do ogarnięcia ale robi masakryczny dmg w mid late game dodatkowo jej Q i ulti potrafią uratować tyłek w przypadku złego pozycjonowania, no i jej Q pozwala ci uniknąć większości skillshotów (Q blitza, thresha, eza, cait etc...) aczkolwiek ma dosyć ciężko na lini jeśli nie masz ogarniętego supporta który da radę harasować przeciwników pozwalając tobie na spokojną farmę bądź zdobycie jakiegoś killa.
ja jak na razie gram tylko vayne jak ide na adc, jak dla mnie niesamowity dmg i zarąbiście mi sie ją gra, a lucian, hmm... myślę, że na duo bota z threshem byłby idealny, ale jeśli grasz soloQ polecałbym bardziej caitlyn czy właśnie jinx
Ja już opanowałem vayne , i jak mam team nie warzywa idę do przodu jak przecinak. Polecam tobie nią i nie znudzi ci się szybko. Chociaż do trenowania tej roli najlepsza jest mf.
Dobra kupuje Vayne zacznę nią grać potem kupie ez albo cait ale to potem was się za pytam dziękuje za odp.
Po Vayne raczej celuj w Caitlyn, Ez ma często taki problem, że nie za bardzo można nim zrobić damage w teamfighcie, z panią szeryf nie powinno być takich problemów, zwłaszcza, że masz solidny grunt pod to, by nafarmić kasy.
Potrzebuję AD midera, bowiem mam tam Kayle, Ahri, Anivię , Fizza... Obecnie dostrzegam taką konieczność, by się zaopatrzyć w coś, co dobrze będzie się sprawować z AD miderów. Raczej bym się powstrzymał o ile to możliwe przed braniem Zeda, bo zbyt skillowy jak dla mnie i Yasuo, bo mnie szlag trafia jak go widzę. No i sposób w jaki działa jego Q bardzo by mi przeszkadzał w grze. Ten drugi pan na pewno nie
Kha zix lub Talon.