Rumble. Yorick jest overnerfed i nie ma sensu nim grać, o ile naprawdę bardzo dobrze nie ogarniasz tej postaci. Rumble jest za to i mocnym lanerem (shield + harass), i teamfighterem (EQUALIZER).
Jakiego bohatera kupić - c.d
Jakiego supporta warto kupić ? Mam tylko leo, a wyszło tego ostatnio sporo (Brand, Rybka).
tak z tych bardziej popularnych
thresh - uniwersalny, ma wszystko czego potrzebujesz w supporcie, (no moze oprocz heala)
leona - hard cc bardzo przydatne w niektorych momentach
nami - juz mniej tankowata aczkolwiek jej utility jest boskie w polaczeniu z niektorymi adc
alistar - obecnie jest ''w mecie'' aczkolwiek sadze ze zawsze byl dobrym supportem, jego ulti pozwala ci w late przytankowac wszystko, doslownie. dosc odczuwalny heal w early + swietne cc. dobry peel dla adc.
ps. chodzi Ci chyba o barda nie branda brand to magus.
Ze suppów polecam ci barum janna oraz lulu
tak z tych bardziej popularnychthresh - uniwersalny, ma wszystko czego potrzebujesz w supporcie, (no moze oprocz heala)leona - hard cc bardzo przydatne w niektorych momentachnami - juz mniej tankowata aczkolwiek jej utility jest boskie w polaczeniu z niektorymi adcalistar - obecnie jest ''w mecie'' aczkolwiek sadze ze zawsze byl dobrym supportem, jego ulti pozwala ci w late przytankowac wszystko, doslownie. dosc odczuwalny heal w early + swietne cc. dobry peel dla adc.ps. chodzi Ci chyba o barda nie branda brand to magus.
Leo już mam, jak dla mnie nie jest zła. Jednak potrzebuję 2 supcia, jak zakoszą mi obrończynię. Myślałem nad Tresh, Braum, Bard, albo ta nowa rybka. Wolę coś twardego, niż w sumie papierowego.
w takim razie thresh i braum beda najlepszym wyborem. o rybce sie nie wypowiem bo sama jeszcze nim nie gralam ale jakos czesto go nie widze w grach i tak, wiec pewnie szalu nie robi
Bard wymaga dobrego zgrania z adc i nie jest dość często pickowany, dodatkowo nie jest wytrzymały jak reszta tank suppów. Można nim robić cuda(steal smoka z dobrym użyciem ulta, steal buffów z portalem, różne pułapki itd.) Żaba/ryba jak kto woli, nie grałem, ale wydawała się bardzo dobrym pickiem. Tankowaty jest, potrafi ochronić adc, więc ogólnie kupowałbym go, lub barda o ile grasz w premade z adc, a najlepiej całym teamem.
Jakiego supporta polecacie na start ? Nigdy suppem nie gralem
Kogo kupić? przeważnie w 98% gram garenem od 1 lvla do 25 prawie tylko garen chyba że ktoś szybciej go wybierze
bardzo podoba mi się styl gry hituje przeciwnika do odpowiedniego momentu i nagle Ult pah i typa nie ma, ult wiele razy ratował mi tyłek
dobrze zbudowany offtank garen potrafi cuda zrobić jedynie czego mi brak to stuna wtedy już dosłownie kosiara..
więc szukam postaci podobnej do garena, nie chce maga ma być adc/offtank mieć w miare sensowne umiejętności i kozacki ult
drugą postacią to nasus którą gram, piękne uczucie jak wpadam w typa gdzie nastakowany jestem na 700+
Darius jest równie prosty i noobowski co garen, stackujesz pasywke 5 razy i gościa nie ma, a żeby było lepiej, po zabiciu ultem kolejnych gościu stackujesz od razu i na 5 i ult, ult, ult, ult i koniec gry
Ja to bym jayce polecił bo obecnie miażdży, gram nim jedynie na midzie, ale na topie też powinien się spisać.
Jak chcesz coś prostego na topa to malphite (Fajna postać na początek - a cena nie jest duża). Garen nie dostanie żadnego cc, bo ma silence (uciszenie). Do tego nadchodzi buf (co mnie martwi, bo moja postać będzie grana). illaoi też jest fajna (niezły kloc) - jednak trudno trafić z ulta w 5 przeciwników. Jak chcesz z adc na topa to : Graves albo Quinn (obydwoje coś zrobią, chociaż ostatnio Graves jest widziany w lesie) no i jeszcze jest teemo jako strzelec (jedni go kochają, drudzy uważają za gówno). Jak ludzie opanują zreworkowanych zabójców, wejdzie znowu era tanków.
Jak chcesz rakowe postacie to : Riven, Tryndamere .
Twórz gildie/klany, zapraszaj znajomych, umawiaj się na rozgrywki i korzystaj z dodatkowych funkcji. Dołącz do nas na www.needparty.eu
Wygląda na to, że poprzedni temat dobił do limitu wyświetlanych postów (chyba że to coś u mnie na kompie się pierdzieli), więc proponuję kontynuować zadawanie pytań tutaj, przynajmniej na czas jakiś (póki ktoś nie powie co jest grane).