Jakiego bohatera kupić - c.d

Siemka. Kto bedzie dobrym wyborem na mida? Azir, Yasuo, Ekko czy Lulu? Jestem w Silver I tak wiec zeby juz cos podpasowac pod golda ;P. Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.

W silverze na mid wszystko będzie dobre. Jeśli wiesz że wygrasz mid to bierz mejala i wtedy wyccarujesz gre ale podałeś przykłady midowców którymi nie gram więc nie powiem który najlepszy ale silver 1 spokojnie opuścisz wszystkim ale Ekko op

Mam taki mały dylemat już od kilku dni, gdyż mam już prawie 6k i chce kupić sobie jedną z tych postaci:

-Rek'Sai

-Gnar

I nie wiem kogo wybrać gdyż lubie i jungle i topa.Wiem, obie postacie są trudne, ale to nic bo to dobrze a na dodatek u mnie w silverze nie banują ich tak jak np. Yasuo.Mógłbym mi ktoś opisać swoje przeżycia z tymi postaciami.Dodam że nie grałem ani razu żadną z nich.

Gnar jest o wiele trudniejszy, osobiście jestem junglerem (d5) i gra mi się reksai bardzo przyjemnie, mobilna, CC, duży DMG, no i oczywiście ult.. bardzo dobrze do robienia presji na całej mapie. Gnar wymaga bardzo dobrego timingu jak i z twojej strony, jak i z strony reszty teamu, wiec ja polecam rek'saike

Bierz gnara jest dużo przyjemniejszy niż reksio i o wiele bardziej użyteczny w late. Cholernie op early + cholernie op ulty w early/mid pozwalają na wygranie każdej lini i nie ma jakiejś super kontry na gnara więc jest to bardzo safe pick.

Gnar jest o wiele trudniejszy, osobiście jestem junglerem (d5) i gra mi się reksai bardzo przyjemnie, mobilna, CC, duży DMG, no i oczywiście ult.. bardzo dobrze do robienia presji na całej mapie. Gnar wymaga bardzo dobrego timingu jak i z twojej strony, jak i z strony reszty teamu, wiec ja polecam rek'saike

No właśnie to wszystko ok.Tylko jak jest z nią w late, bo te skile jakoś tak wiele jak dla mnie nie będą robić a Gnar już tak.

Jest ktoś jeszcze kto może się wypowiedzieć?

warn_ico.png
DP ~ NS

Że niby gnar op? Jakoś jeszcze nigdy nie przegrałem topa na gnara, różnymi pickami. Nawet xinem wczoraj go zamiotłem.

Że niby gnar op? Jakoś jeszcze nigdy nie przegrałem topa na gnara, różnymi pickami. Nawet xinem wczoraj go zamiotłem.

Cóż ja nigdy nie przegrałem topa na Riven i czy to czyni z Riven słaby pick? A grałeś Ty chociaż na skilowego gnara?

No właśnie to wszystko ok.Tylko jak jest z nią w late, bo te skile jakoś tak wiele jak dla mnie nie będą robić a Gnar już tak.

Średniawo się sprawdza w late nie zrobisz nim teamfightu ale jako peeler jest jednym z najlepszych picków.

Xinem go zmieciesz jak jest w postaci gumisia, wtedy jak się wbijesz nim na combo gnar pada. Jednak już dużego stwora, nie tak łatwo załatwić. Kluczem do opanowania potwora, jest jego przemiana z gumisia w dużego gnara.

Xin też jest średni w late, musi wbić się na combo w jedną jednostkę.

Nie wie ktoś czy można użyć ulta Rek'Sai poprzez kliknięcie na minimape w ikonke tunelu(te fioletowe kółka na minimapie)?

A co jesli bym kupił Aatroxa bo i mógłbym na jungle i na topa.Tak mnie jakoś naszło na niego bo wczoraj gram normala z kolegą i Aatrox sięwrypał na jungle(instalockował), myślałem że umrze w tej jungli w chwile ale jednak nie.Tak sobie radził jak nikt, nawet lepiej chyba niż Rek'Sai a jego ganki to wręcz poezja.

A co jesli bym kupił Aatroxa bo i mógłbym na jungle i na topa.Tak mnie jakoś naszło na niego bo wczoraj gram normala z kolegą i Aatrox sięwrypał na jungle(instalockował), myślałem że umrze w tej jungli w chwile ale jednak nie.Tak sobie radził jak nikt, nawet lepiej chyba niż Rek'Sai a jego ganki to wręcz poezja.

Bardzo przyjemna postać i na niskie ELO jest bardzo fajnym wyborem szczególnie, że ludzie nie wiedzą jak na to grać i dużo błędów popełniają.

Bardzo przyjemna postać i na niskie ELO jest bardzo fajnym wyborem szczególnie, że ludzie nie wiedzą jak na to grać i dużo błędów popełniają.

No i znowu dylemat.A już maiłem kupować Rek'Sai.Kto z nich będzie lepszy?Na jungle bo topa to Aatrox ale jungle to nwm.

Rek'Sai jeśli chodzi o jungle. Czemu, jeśli dobrze postawisz. Jesteś mobilną bestią, nie ma jak szybsze przemieszczanie z topa na bota.

No i znowu dylemat.A już maiłem kupować Rek'Sai.Kto z nich będzie lepszy?Na jungle bo topa to Aatrox ale jungle to nwm.

Bierz reksia jest to safe pick bardzo mobilny i bardzo łatwy do ogarnięcia, dżungle czyści okrutnie szybko a i w enemy dżungli potrafi sporo zamieszania zrobić swoją mobilnością.

Hehh dzisiaj wypowiadałem się w newsie o lolu że nie spotykałem żadnego flame'u w grach, do dzisiaj. Podałby ktoś linka do stronki gdzie mogę wysłać screeny aby gościa zbanowali?

Mistyczny czerwony wykrzykniczek w lobby po grze, obok nicku typiarza.

Ale te słowa które zadecydowały o tym że go z reportuje napisał po grze na chacie. Aż się przestraszyłem że gra mogła kogoś zdenerwować do takiego stopnia że wypowiedział parę na prawdę mocnych słów.

I co z tego? Reporty lecą z automatu, więc po x reportach typo i tak dostaje muty, nieważne czy coś pisał czy nie.

Ale mi nie zależy aby ktoś otrzymał bana po 50 niesprawiedliwych reportach tylko 1 konkretnym screenshocie w lobby, bo gm widzą tylko chat w grze...

Ostatnio super mi się gra na TOpce, oraz jungli. Mam szybkie pytanko : Rumble czy Yorick ? Wolałbym postać, co robi coś w late game.