Jakiego bohatera kupić - c.d

Tanki AP: Alistar, Galio, Singed, Rumble, Maokai, Nautilus, Malphite też się nadaje no i Zac.

Przy zdominowanym lane gank junglera na Renektona może skończyć się double killem dla krokodylka, zwłaszcza jeśli jest post-6. Rene w takich wypadkach już nie potrzebuje dobrego escape (chociaż trzeba przyznać, że wyczekanie momentu kiedy użyje dasha jest w praktyce równe z wymuszeniem walki z nim - CD jest tak ogromny, że albo ucieknie na nogach, albo będzie zmuszony do walki z dwoma-trzema champami naraz). Zaznaczam - lane musi być zdominowany, a Rene musi mieć przewagę poziomu nad przeciwnikiem (albo zbić go przed walką do niskiego poziomu), inaczej gank jest bardzo dużym zagrożeniem. Rene przy włączonym ulcie jest w stanie spokojnie zapanować nad dwoma przeciwnikami - pasywna furia, aoe dmg wokół siebie i bonusowe hp to coś strasznego Tank pod AP... pierwsze co mam w głowie to Shen. Co prawda to jest głównie tank, a nie AP, ale jakoś pod AD go nie widuję (raczej tankowe itemy, czasami coś w stylu wit's end budowano swego czasu). Poza tym - oczywiście Singed.

Shena miałem, na starym koncie, ale tylko pod zwykłego tanka uważam go jednego z njlepszych , wiem iż jeszcze jest malp, nunu to bardziej chyba sup niż tank, wiem iż można siona zbudować pod ap, ale bardziej wtedy ssie, chociaż zdania tutaj na innym forum są podzielone. Singed jest dobry ?. Bo go rzadko na razie widuję, a tego champ nie znam zbyt dobrze. Problemó nie mam z adc (MF, Tristiana, Kogow), i zwykłymi ap (annie, brand, zig). Tylko gubię się w tankach ap, tankach zwykłych chociaż tanka już od off tanka umiem rozróżnić.

Singed jest bardzo dobry, jego się buduje podobnie jak cho gata. Po 120 na sekunde adc z trutki i ok. 300 z przerzutu, a jego ult to już ogólnie masakra. Fajny, ale może być dla niektórych zbyt trudny, lub nudny,

Mordekaiser to nie tank, ani tym bardziej offtank :/ On jest APC, tankowatym, ale czystym APC. Imo najlepszy teraz AP/tank to Zac. ~10% max hp co 4 sec i 4k hp + armor i resy? (sorry, jak masz cdr to co 3 sek) RLY? Jeszcze możesz sobie tym spamić podczas ulta. Do tego największy dash w grze. 10% max hp przy 100 ap? Wystarczy Rylai, Spirit Visage, Warmog i już robisz rzeź. Dodajemy jeszcze Bulwarka i nie wiadomo czy to focusować, czy zostawić żeby srał w nas chorym dmg przy tankowatości Shena, czy innego Amumu.

@Down

Tak też przeczytałem, nerf zasłużony w 100%, tylko mogliby mu zwiększyć cd na W o 1 sek chociaż i byłoby git.

@up

ale zack już sobie rzezi nie zrobi. w opisie patcha wyczytałem że dostanie solidnego nerfa :/ to samo zed i diana

Czy Hecarim to postać warta kupienia ? Bardzo się napaliłem, aby kupić jakiegoś dobrego junglera, jakie jest Wasze zdanie na jego temat ?

Jeden z najlepszych junglerów obecnie (przynajmniej tak mówią, ja go nie widuję :S).

Tak, tak i jeszcze raz tak. Hecarim to obecnie mój ulubiony jungler. Dzisiaj nawet wygrałem nim rankeda 13/1 :D

Czy Hecarim to postać warta kupienia ? Bardzo się napaliłem, aby kupić jakiegoś dobrego junglera, jakie jest Wasze zdanie na jego temat ?

Ostatnio często go banują i ja też jak mam okazję to banuję.Jest w jungli OP bo ma 3 z 4 skilli AoE i jednym nawala co 2 sekundy drugim wykrada życie w jungli dzięki czemu ma lepszą farmę nad przeciwnym junglerem no i te ulti które sprawia że w 75% masz szanse zabić na gang'u.Skill który nie jest AoE też jest silny dzięki temu że się przemieszcza bardzo szybko po mapie+lekki knockback na swoim celu np.z gangu lub próby zabicia wrogiego junglera w jego terytorium.Jeśli on ci za bardzo nie odpowiada to polecam też Vi do jungli albo solo topa.

Witam wszystkich, mam pytanie na temat talona. Słyszałem że po ostatnich patcha jest beznadziejny. Co o nim sądzicie? Da się z niego coś jeszcze wykrzesać? Koledzy mi odradzają ale mnie coś ciągnie do talona :D

Wbrew temu co ludzie mówią jest bardzo dobry. Na midzie niszczy większość AP, jeśli nie wszystkich, przez to, że silent z doskokiem. Biorąc pod uwagę jeszcze wysoki burst to łatwo nim mida wygrać. Myślę, że nie powinno się o nim zapominać. I nie słuchaj tego co kumple gadają, że ktoś jest czy beznadziejny. KAŻDA postać jest dobra. Tylko trzeba ogarniać.

Dokładnie, strasznie silny pick na mida i dosłownie miażdży wielu APków. Nie polecam go jednak na topa.

A od kiedy Talon w jakikolwiek spoosob mial isc na topa o_O ?

Talon w tym sezonie sie nie sprawdza i tyle. Nim sie gralo gdy nie bylo zeda ani khazixa. Aktualnie obie te postacie sa o niebo lepsze od talona. Nigdy mnie do tej postaci nie ciagnelo i chyba nigdy sie nie skusze. Jezeli juz chcesz tak bardzo ad na midzi, to bierz Kha lub Zeda. Jeszcze chyba nigdy w tym sezonie nie widzialem talona w grze (rankedy oczywiscie) na poziomie diament/platyna.

Tak weź kha na mida ja wezmę yi, kassadina lub elise i już przegrałeś linie a talonem miałem na midzie tylko problemy z orianna i czasem z lux jak była naprawdę ogarnięta.

Niby jak Kass bije Kha Zixa? Pre 6 będzie dla Kha, bo coś bije, a Kass ma tylko Q. Post 6 Kha Zix pushuje jednym skillem i idzie roamować, bo kto by nim siedział na midzie? On jest roamerem. Push>top>mid>push>bot, a Kass niech siedzi pod towerem bo nie może tak pushować.

Niby jak Kass bije Kha Zixa? Pre 6 będzie dla Kha, bo coś bije, a Kass ma tylko Q.

Kass na Q, slowa na sporym obszarze i boost do autoattacków. Nie wiem czemu robisz z niego tak bezbronnego champa.

Kha przed 6 nie bije dużo więcej od Kassadina. Wystarczy porównać liczby, Kha maksuje W które jest skill shotem i zadaje 155 na 3 levelu skilla z 8 sekundowym cd. Kass maksuje Q zadając bezpośrednio 180 dmg z cd 9 sekund plus silence. Czarno na białym widać że w tym aspekcie Kassadin jest zwycięzcą gdyż skill shot zdecydowanie gorzej wypada niż skill bezpośredni.

Teoretycznie Kha dzięki wysokiemu AD powinien zniszczyć Kassadina na autoattacki, jednak w praktyce Kassadin używając W dorównuje obrażeniom Kha'Zix'owi. A więc ogarnięty Kassadin trzymający się w miarę za minionami, walczący tylko gdy ma W bezproblemowo wygra z Kha'Zixem

Co do starcia po levelu 6 to już w ogóle żeś z Kassadina zrobił kogoś niepełnosprawnego. Po pierwsze zapomniałeś chyba o E Kassadina którym równie dobrze wyczyści fale. Po drugie kassadin jest świetnym roamerem, wystarczy lekki map awarness aby z łatwością counter gankować Kha'Zixa, lub po prostu gankować inne linie.

Ja nie robię z Kass usless'a, tylko ogarnięty kha>ogarnięty kass.

@UP

Teraz to ty zrobiłeś z Kha niepełnosprawnego, bo ma on jeszcze Q co 3 sek i E, które też bije dmg + passywka po ulcie. W dodatku Kha nie bije m dmg, więc Kass ma usless passywkę. Tak więc, Kass ma Q, Kha ma W, Kass ma E, a Kha ma Q (z większym dmg outputem).

Kass Q=W Kha

Kass E>E Kha

Kass W

Kass R

Dla mnie czarno na białym widać, że Kass ma problemy. Nie mówię, że sobie nie radzi, czy coś w tym stylu, wiem też, że tak to wygląda w teorii, a w praktyce zawsze jest inaczej, ale mimo to trzymam się swojego zdania :)

Diana czy Fizz na mida?