Dobra wielkie dzieki za odpowiedz ; ) w takim razie wezme cassio na mida i hecarima do jungle
Jakiego bohatera kupić - c.d
Brand i cassio są słabie w dzisiejszej "mecie" (chyba dobrze odmieniłem D:)
Źle odmieniłeś. I nie , nie są. Cassio ma ulta potrafiącego zmieniać team fighty. To jest już coś. No a Brand ma op burst i survi. Chyba nawet nie wiesz jaka jest aktualnie meta.
A ja mam inny problem, mianowice zacząłem junglować w tej grze, i na początek nunu. I mój problem polega jak składać junglera, czy normalnie pod ap, czy pod tanka. Na mobafire, niektóre na jungle bulidy są normalne pod zwykłego ap. Nie pytam jak junglować bo w I jungli miałem staty 2 2 18. Na drugiej po korekcie czy mam dawać killa sojusznikowi, miałem 12 4 12. Tylko problem leży w bulidzie.
@UP
Trzymaj http://www.mobafire....em-ganks-244418
Trzymaj sie w miare tego buildu ewentualnie mozesz cos zmieniac zaleznie od sytuacji.
No ale co podałeś to jest zwykłe ap. A bulida pod ap mam swojego, tylko mam rozumieć jak jungle pod ap, składać pod ap, tylko pierwszy item jaki posiadam to pod zabicie miniona.
RoA, Warmog, Abyssal etc, wszytko co daje HP/AP/Mana, czy resisty jest dla Nunu dobre. Rabadonem też nie pogardzi jak masz dobrego tanka w teamie.
Jakich specjalizacji uzywac pod Hecarima i dlaczego?
Chyba 0/21/9. Masz manę, dłuższe buffy i MS, więc po co rozdawać więcej? Na 0/9/21 nie pochasasz w jungli zbyt komfortowo.
A z ADC kto będzie lepszy, Vayne czy Caitlyn ? Słyszałem, że Vayne ma bardzo dobry late game, ale Caitlyn ma bardzo duży zasięg auto ataków na początku gry.
Jej ult nie traci na dmg, ale musisz wiedzieć kiedy go użyć bo może zostać zablokowany.
@UP
GZ!!! 1000 postów:D
Hmm wg. mnie lepsza jest vayne, bo ma true dmg co zawsze się przyda, ale za to cait w early jest na prawdę wkurzająca ulti jest dobre ale można zasłonić.
Moje pytanie potrzebuje jakiegoś fajnego ap suporta, ale też żeby miał jakiś dmg i tu mam 2 propozycje :
Blitz - rączka ale trzeba umieć trafić, dobre ulti i bariera - można iść zarówno pod 100% supp jak i niezły ap
Nidale- op włócznia ale trzeba trafić i sporo skili off
@UP
Ja tu widzę 2 propozycje Ja polecam Tresha, jak dla mnie lepsza wersja blitza.
Jako support blitz, nidalka moim skromnym zdanem nie nadaje się na supporta wgl, ale jako apc to jest potęga...
Suport do 3200 tyle mam ;p
Jeżeli ma to być dobry support to polecam blitza albo tarica.
Blitz>Nida jako supporty, ja bym radził się wysilić i za 4800 kupić Leonę, dużo lepsza od tych 2
A właśnie a ja szukam jakieś postaci pod ap za 3150 IP, i skłaniam Akali albo Lux. Akali wymiata po ult, przed ultem musi farmić. Lux nie wiem nigdy nie grałem, ale widziałem, iż może zdziałać cuda, i ma hela przydatnego dla drużyny. No, i jej ult co może ciąć kilka championów.
Lux nie ma heal'a tylko shield'a , a jej ulti to taki promień ( laser) o ograniczonym zasięgu , który zadaje takie same obrażenia dla każdego napotkanego przeciwnika (lub neutralne stwory , miniony ) .
Btw. Akali jest typowym assasinem , a lux ap carrym . Bardziej polecam ci Lux , ponieważ jest łatwiejsza do ogarnięcia .
A to sry, nigdy nie grałem lux. Myślałem iż te ult jedzie prze całą mapkę xd. Akali kiedyś grałem, jak była darmowa, umiałem ogarnąć. Tylko mam złożonego typowego seta pod ap, więc chyba wpisuje, w ten klimat lux. No, i myślałem, że ma hela. Bo kiedyś koleś krzyczał jak też była darmowa lux hel xd.