Jednak, Akali vs Lux... Akali niestety wygra. Lux nie ma nic co by jej w bliskim kontakcie pomogło, a to jest siła akali. Dopóki Lux będzie się trzymać z boku będzie ok, ale gdy będzie za blisko.. amenT!.
Jakiego bohatera kupić - c.d
A lux nie podchodzi pod suportową klasę wtedy ?. Bo jeśli tak, to na mid-a wolę akali, bo nie chcę być uzależniony od drugiej osoby. Wolę samemu walczyć niż wysługiwać drugą osóbką .
Lux ma cholernie duży zasięg skilli, przez co potrafi wyeliminować dużą część wrogów. Z taką Akali ma z kolei problem, bo ta potrafi wskoczyć w krótki dystans i zrobić wielkiego bursta za pomocą ulta.
Lux może spokojnie trzymać się z tyłu. Duże zasięgi na skillach pozwalają jej na to. Ma podwójnego shielda, snare i dwa skille z dużym dmg robi z niej bardzo dobrego ap carry. Z blue, niebieską potka i itemem na 10% cdr ma 24s cd na ulcie.
Błąd !! Lux jest jednym z lepszych counterów na Akali na mida. Niewidka Akali gówno jej da za przeproszeniem bo Lux ma same skill shoty + całkiem dobry shield. A gdy Akali zbliża się w naszą stronę - stun i po sprawie, przed 6 lvlem Lux robi z Akali co chce ( jak zresztą wszyscy ) ale po 6 Lux ma problem ze swoim pasywem przeciwko Akali, ale tak czy siak ja ZAWSZE biorę Lux na counter picka na Akali no ewentualnie LB albo Veigar. Ale to moje zdanie.
Bierzesz lux kupujesz pink warde i nawet po 6 lvl akali Ci nie straszna
Z tych dwóch postaci to zdecydowanie według mnie lepsza i przydatniejsza jest Lux. Akali jak każdy assasin wpada, zabija i ucieka. problem się zaczyna gdy przeciwnicy mają pinka lub skończą Ci się stacki na ult. Lux dzięki dalekiemu zasięgowi może poke'ować, a jeden snare wystarczy aby zburstować przeciwnika. Dobry dmg z snarem, slowem i tarczą robią z niej naprawdę dobrego AP Carry.
Właśnie szkoda, iż w rotacji nie ma darmowej lux, bo niegdy nią nie grałem tak szczerze. Chociaż seta mam już pod typowego ap. braknie mi jednej tiery nie pamiętam nazwy takiej runki Qu coś tam taka długa nazwa. Bo nie chcę zmarnować tych 3150 IP. Jak mówicie, iż lux, to lux. Chociaż akali jest słaba przed ultem, to potem jest mocnawa, i dobra w gankach. To mam pytanko, możecie mi podać seta pod AP Carry. Bo pierwszy raz bym ją składał. I najlepiej aby itemki były po ang. Bo gram na west .
@UP
Szczerze to nic nie zrozumiałem. Pod kogo seta? Pod każdego AP jest inny (prawie), tylko chodzi ci o lux, czy akali? Bo już nie wiem.
Lux jest trudna tzn trudno się przeciwko niej gra w early, bo ma spory zasięg z jej skili i do tego fajne ulti, które pomimo,że stoisz obok to zawsze cię musi trafić ^^ Akali dopóki nie ma ulti to trudno nią zrobić akcję, oczywiście można zaryzykować i wejść w otwartą walkę, jednak ja spokojnie czekam do 6 i potem daje popis ;p Co do buildu tych 2 postaci lux nie grałem, więc się nie wypowiem, ale do do akali to dobrze byłoby ( pomimo jej pasywki) zrobić pistolecik na wampiryzm zaklęć+ wykradanie co sporo daje bo nie trzeba za często się cofać... potem jakieś survi w postaci zyoni ? Akali nie ma skili, które pokrywają się z obecnym stanem jej ap dlatego trzeba dobrze zbalansować itemki pod ap+ jakieś survi.
TF - warto nim grać na bocie jako adc ? Czy lepiej sprawdza się jako ap na midzie ?
TF - warto nim grać na bocie jako adc ? Czy lepiej sprawdza się jako ap na midzie ?
Tylko i wyłącznie ap mid.
TF nadaje się pod ADC. Zwłaszcza jak mu poprawili pasywkę. Przecież kiedyś jak ktoś Tfem pod AP to mu bluzgali, że jest trollem. Więc "tylko i wyłącznie ap mid" jest złą radą.
A jaką miał kiedyś pasywkę tf ? Kiedyś widywałem często tfa na adc teraz to rzadkość. Dla mnie ta pasywka to taka średnia jest
Kiedys TF byl bardzo dobry do pushowania i backdooringu. Teraz juz tak nie jest, przez co stracil. Niby nadal mozna nim grac pod ad, ale imo ap mid lepszy.
Ap mid tf to miazga. Genialne ganki z masą dmg. Świetny harras. Dobra farma. Ad tf to nieporozumienie. Zero dmg z Q. Bazowanie jedynie na W i E. Może i dostał buffa ostatnio ale mało mu to daje. A wiem co mówię bo tf gram całkiem sporo i to nie tylko klasycznie. Ba nawet czasem złożyło się go pod tanka.
Przed sezonem drugim tf budowało się na AD i bardzo dobrze się sprawdzał. Potem dostał chyba jakiegoś nerfa czy tam buffa i najlepiej teraz go robić pod AP.
Czy mógłby mi ktoś opisać Rengar'a (skilli nie trzeba ) . Chodzi mi ogólnie , gdzie najlepiej nim chodzić , dobry build na S3 (bo na S2 miałem własny ale po nerfach to sam nie wiem co budować :/ ), i co o nim sądzicie .
Kupiłem Lux, i pierwszy meczyk na normalu nie znając championa 13 5 14 . A najlepsze iż jechałem od masterków ad
. Ult ma świetne, w grupie enimes szedł, wrzuciłem e,w,q i potem ulta ściąłem 2 naraz. Bo zapomniałem przestawić na ap xd. A tak po za tym jakiś dobry bulid, by się przydał, i co znaczy pojęcie AP Carry ?. Znaczy to jest hybydra z adc, z ap ?.
Siema. Mam zamiar kupić Quinn lecz się jeszcze zastanawiam. Powedzcie mi proszę jakie są jej + i - . Dziękuję .
Imo ap carry mówi się na midderów ? ... Misiael skoro jesteś już doświadczonym graczem jako tf możesz mi coś doradzić ? Otóż gram tfem i moje staty wyglądają zazwyczaj tak 5/5 8/8 /10/10 czyli są średnie ani to nie jestem skokszony, ani to słaby...tfem gra mi się świetnie fajna postać, ale chyba coś robię źle tzn build... bo pomimo, że wejde zrobie dmg potem chwila cd i robią mnie jak chcą i w międzyczasie jak jest cd na skilach to nic więcej nie mogę zrobić.
Mój build - buty maga- zmora licz - objęcie ognia- klepsydra zhyoni - rabadon coś takiego robię...zhyonie robię ze względu na surwi ale to i tak nie daje za dużo. Jak dobrze korzystać z ulti ^^ ?