Jak obecnie sprawdza się Rengar na solo/jungl ? strasznie podoba mi się mechanika gry tą postacią ale podobno jest niezłe znerfiona.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Rengar ? Ma świetne ganki z jeszcze lepszym dmg, ale niestety na strasznie trudną junglę aktualnie, lecz na topie radzi sobie nawet całkiem dobrze, łatwo nim zrobić fb .
Jak obecnie sprawdza się Rengar na solo/jungl ? strasznie podoba mi się mechanika gry tą postacią ale podobno jest niezłe znerfiona.
Dawno go nie widziałem, a szkoda bo to w sumie wypasny ganker i jungler (był?). Banowało się go praktycznie co grę, ale gdy go było jeszcze widać w terenie, to czasami zastanawiałem się dlaczego go nie nerfią. Chociaż też zdarzali się tacy, którzy sądzili, że champ będzie grał za nich- w sumie większość sobie nim średnio radziła.
Nawet jeżeli owa świetność to już przeszłość, to i tak przymierzam się do gry tym zwierzem, a gdy jeszcze Kha będzie w przeciwnym teamie, to będzie okazja do zagrania "oko za oko".
A ja go widuję na normalach, no i w jungli. Tylko nie wiem jak tam trzyma, bo nim nie grałem. Raczejbym nie powiedizał iż żadka spotykana postać.
A ja go widuję na normalach, no i w jungli. Tylko nie wiem jak tam trzyma, bo nim nie grałem. Raczejbym nie powiedizał iż żadka spotykana postać.
Tak tylko twoje rady są naprawde mało wartę bo nawet jeżeli go widujesz na normalach to dodaj iż nie masz 30 lvla.
Tak tylko twoje rady są naprawde mało wartę bo nawet jeżeli go widujesz na normalach to dodaj iż nie masz 30 lvla.
Już dawno mam 30 lvl , I widać go dzisiaj 3 razy był, i junglował ale w przeciwnym teamie.
i jak im szlo ?
Znaczy team poległ . Bo ja junglowałem masterem yi i miałem lepsze ganki niż on, tylko napisałem 2 posty wyżej iż go nie oceniam w jungli bo nim nie grałem, chociaż ktoś doczytać nie umie
. A oto dowód jak mi szło w jungli, a ostatni meczyk to support :
Ja wczoraj trafiłem na jednego top Rengara na ranku. Jeden gank, spokojnie zrobił killa i sobie radził mimo mojej nieobecności na lane i dość kłopotliwego przeciwnika (zabijcie, nie pamiętam kto to był). Obecność w TFach zaznaczył stosunkowo późno, w zamian pokazując siłę pushowania przy nieuwadze wroga (Rengar jest jednym ze skuteczniejszych pusherów na chwilę obecną, zwłaszcza przy podwójnym Q). Ogólnie jest mu o wiele trudniej niż dawniej, gdy ciężko go było zatrzymać, ale nadal jest viable i przy odpowiednim teamie potrafi pokazać pazury.
Rengar jest nadal bardzo dobry, na topie gra się nim świetnie, jungle też ma bardzo dobrą. Jedyny jego problem jest taki, że ma "złą" sławę jako OP, mimo nerfów. Jest strasznie pokrzywdzony przez RIOTA, na dzień dzisiejszy, jednak przy dobrym buildzie kasuje wszystkich. Wystarczy ładnie kombinować z furią.
Niestety ale Kha przy dobrym buildzie robi z Rengara kolejną ewolucje. Takie są fakty. Ogarnięty Kha zawsze dostanie nagrodę z questa jeśli walczy na ogarniętego Rengara. Kiedyś robił zamęt ale po nerfach ulta, leczenia i masy innych rzeczy stał się mało popularny, Nie nazwę go useless bo on ma po prostu nieodkryty potencjał.
Akurat, z tym się nie zgodze. Rengarem, sobie radze z kha zixem i ogólnie wydaje mi się że jest lepszy od Kha zixa, przeciwko dobrym przeciwnikom jest bardziej mobilny.
Może to dlatego że Kha zix, z Jaxem zaliczają sie do tych postaciami, którymi gra mi się przeciętnie, wychodzę zazwyczaj na zero, a to nie jest ich rola i dmg kolosalnych nie robie.
Może i fakt że Kha ma lepsze skille jeśli chodzi o walke 1 na 1, jednak jeśli się dobrze zgra z furią rengara, to sobie spokojnie poradzi.
Bo rengar jest dobry tylko w odpowienich rękach i tak jak napisałem ma problemy z junglą na low lvl.
Co wg was jest lepsze Sejuani Czy Maokai? Bo nie wiem czy po reworku seju nie jest mocniejsza i dlatego się poważnie nad nią zastanawiam
Na twoim miejscu brałbym Maokaia. Według mnie jest o wiele lepszy niż Sejuani.
Maokai średnio viable na 5v5 atm, na 3jkach wciąż świetny, ale co do 5v5 to Sejuani>Maokai oczywiście. Wielkie CC ze strony Sejuani, po nerfie Amumu, Sejuani stała się jego lepszą wersją, dobrze rzucone ulti wygrywa teamfighty, a dodatkowo można utrzymać w CC enemy bruisera i nie pozwolić mu zająć się naszym ADC
Jaki powinien być build do AD yi na jngle ? Tradycyjny tj. latarnia,phantomek jakiś, krwiopijca i nieskończoności ? Bo próbuje swoich sił yi którego uważam za bardzo dobrą i przyjemną postać zwłaszcza ad na atk speed z criticalem ^^
Sejuani na ten moment podchodzi pod Tier God Junglerów, late ma świetne, wystarczy budować hp i bić z W po 500/s non stop. Co do Rengara. Po prostu trzeba wykorzystać jego potencjał do robienia FB na 2 lvl i wysnowball'ować się na enemy topie. Max R>E>W>Q. Na drugim lvl przy stackach 3/5 wbijamy w krzaki >E>Q>Q>ignite i mamy FB. Mało kto jest w stanie przeżyć taki burst (Garen, Pantheon). Przeciwnik po powrocie ma 2 lvl, gdy my mamy już 4. Warto zaznaczyć że trzeba zacząć z wardem, red potem i hp potem. On nie jest zły, jego potencjał jest niewykorzystany przez QQ nooby, które po płaczach o nerf przestały nim grać. Na 2 lvl ma chyba największy burst w grze, co pozwala (no niestety trzeba mieć tego FB, żeby wyrobić przewagę na topie) na łatwy snowball. Zapytacie pewnie czemu maksujemy E. A no dlatego, że mamy harass ograniczony tylko przez CD. Nikt na dłuższą metę tego nie wytrzyma (chyba, że Garen z 2 doran shieldami, tabkami i giant's beltem ). Potem maxujemy W dla sustainu na linii, a na końcu Q, które przydaje się na ściąganie już bardziej uzbrojonych carrych.
Ja tam dziwię się, że tak mało osób docenia Zac'a, nie dość, że ganki mają zasięg poza wardy, jest tanky, świetny ulti to jeszcze leczy się jak głup po złożeniu spirit visage, według mnie też można śmiało go wrzucić do God Tieru w jungli :]
A shen utrzyma topa, czy bardziej supportowa klasa ?.