Jakiego bohatera kupić - c.d

Hmmm... a co powiecie o Morganie ? Bo nie wiem kogo kupić czy veigara czy morgane .. z tego co mówicie veigar jest łatwy, ale można go łatwo skontrować a co z morganą?

Veigar nie jest zbyt łatwy, bo tak jak wyżej była mowa, trzeba skupić się dobrze na wykoxaniu Q, gdzie przeciwnik dobrze o tym wie i np. robią babysit na mida (inaczej kiepsko na mid game będzie). Lepiej już wybrać morganę. Flash + ulti + klepsydra i pozamiatane. Stun też dość łatwo wchodzi, bo nie jest jakiś specjalnie wolny, więc i trafić nim nie tak trudno.

a jak tam master yi ?. Nadal grywalna postać, bo dzisiaj ostatni meczyk w lolu, i statystyki miałem 11 3 4. Nie wiem tylko na jaką pozycję go wysłać, ostatnią grę junglowałem nim. Bo też trzeba umieć . Jest to jedna z moich ulubionych postaci, ale znowu "noobowski champion" można by tak brzydko nazwać, czy raczej nie ?.

a jak tam master yi ?. Nadal grywalna postać, bo dzisiaj ostatni meczyk w lolu, i statystyki miałem 11 3 4. Nie wiem tylko na jaką pozycję go wysłać, ostatnią grę junglowałem nim. Bo też trzeba umieć . Jest to jedna z moich ulubionych postaci, ale znowu "noobowski champion" można by tak brzydko nazwać, czy raczej nie ?.

Brat, który nie ma chyba nawet 10 lvl, też mówi, że to jego ulubiona postać.

Na poważniejszą grę Yi jest orientalny, a ogólnie bezużyteczny dla teamu, bo nie ma skilli "dla teamu", gra sam dla siebie (gorzej jak akali, bo ona przynajmniej trochę ze-slowuje albo szybko i spraawnie zdejmie kogoś). Z nim jest tak, że albo będzie OP od początku rundy, albo będzie tylko przeszkadzał (steal'e, niepotrzebne wychodzenie do przodu itp.).

W sumie zależy jeszcze jaki Yi, ap to tak jak wyżej. AD, to może przecież sam pchać linie gdy mu gra nie wyjdzie na ealry i mid, i na siłę (przy małym farcie i zgraniu teamu) wygrać na szybkość rundę.

Yi na rankedach nie widziałem może z dobrych parę miesięcy (i bardzo dobrze)...

Wiem brak stunu, brak slow, brak amora. Chociaż zawsze jak nim zaczynam na lini mam first blooda, bo przeciwnik jak myśli iż gram masterem yi to noobs. To moja 1 postać z 16 kupionych więc mam jakiś tam sentyment na rankedy wezmę na 100% co innego to pewne. Chociaż ja lubię postacie które są nie doceniane przez innych (nasus,sion,tristiana,try).

Chociaż jak gram na starcie, to wolę farmić niż wdawać w konfrontację z wrogiem. I tak sobie farmię do 6-7 lvlu, w między czasie nękam przeciwnika, jak uda mi kilnąć to si, jak nie to nie nic na siłę. W początkowej fazie trzymam się blisko własnej wieży, żeby nie być zkontrowanym przez wrogiego junglera. Jak jest możliwość, to to trzymam przecinika na dystans (mowa tu o wszystkich liniach mid,top and bot). No i kupuję przynajmniej 2 wardy, chyba iż jestem na bocie, i dobrze suportuje support.

A co do mastera, lubię nim grywać, i wkurzać przeciników :).

Tristana niedoceniana? Proszę ogarnij trochę temat zanim zaczniesz pisać. Ogarnięta robi masakrę. Chyba jedna z najlepszych kontr aktualnie na tych topowych carry.

Na normalach nie widać jej często na mecze jakie rozegrałem, a na rankedach nie wiem bo jeszcze nie grałem. Nie mówię iż jest zła, bo dla mnie jest najlepszym adc jak do tej pory, jej jakby pod pasyw zwiększający dystans ataku bez cenny. Chociaż nie widać jej jak inne "popularne" postacie.

A taka ciekawostka, to jej w ten skok z w miarę zdobywania lvlea wydłuża się, i można skakać dalej.

Inna ciekawostka, twoja ciekawostka jest zakłamana. Tylko Zac dostaje zasięg skoku i Kha.

Ja wczoraj zagralem Tris pod AP. Powiem wam, ze Zed nie mogl nic zrobic. Poke'owalem DoTem, a na koncu DoT + Ignite + Ult. Jumpa nie uzywalem, zostawialem na ganki zeby uciec.

AP ? (w sumie nie znam się na trist/hybrydach, ale po chrześciańsku, adc to adc, a nie trochę ap i trochę adc, tym bardziej full ap)

I jaki Zed ?! Skąd on, gdzie, co, jak ??! Ignite dla adc ?!?!?!?!!11

A sorry, to ap -_- I chyba skok "na ganki", żeby Gankować, a nie sp***dalać. Od tego masz tyle ap aby "wskakiwać".

Nie znam się widocznie.

Za dużo wrażeń jak na pojedyńczego posta. Nie odpowiadaj na moją prowokację- rozumiem, że na normalach poniżej 30 lvl albo ranked Bronze, dzieją się różne włochate cuda. Nie zdziwiłbym się gdyby tam Teemo szczekał d*pą, a Baron dla zmuły junglował po dwóch stronach :blink:

Inna ciekawostka, twoja ciekawostka jest zakłamana. Tylko Zac dostaje zasięg skoku i Kha.

Wydawało się iż skacze dalej chociaż może takie jedynie złudzenie, albo źle użyłem w ;).

AP ? (w sumie nie znam się na trist/hybrydach, ale po chrześciańsku, adc to adc, a nie trochę ap i trochę adc, tym bardziej full ap)I jaki Zed ?! Skąd on, gdzie, co, jak ??! Ignite dla adc ?!?!?!?!!11A sorry, to ap I chyba skok "na ganki", żeby Gankować, a nie sp***dalać. Od tego masz tyle ap aby "wskakiwać".Nie znam się widocznie.Za dużo wrażeń jak na pojedyńczego posta. Nie odpowiadaj na moją prowokację- rozumiem, że na normalach poniżej 30 lvl albo ranked Bronze, dzieją się różne włochate cuda. Nie zdziwiłbym się gdyby tam Teemo szczekał d*pą, a Baron dla zmuły junglował po dwóch stronach

Taki pr0, a nigdy nie widział AP Trist? Dziwne... To wcale nie jest taki głupi pick jak ci się wydaje. Autoattack zasięgowy, splash przy zabiciu miniona z dmg 50-150+25%AP, 110-270+100%AP przy strzale z 16 sek. cd (dodatkowo z redukcją heala przez 5 sek) jako DoT, jump z 70-250+80%AP i slowem (i refreshem cd przy killu/asyscie) i ult z 1min cd i dmg 300-500+150% AP (i knockbackiem). To spokojnie może zadziałać przy odpowiednim buildzie (zwłaszcza przeciwko zedowi, który musi podchodzić do minionów żeby farmić, co powoduje że oberwie i z AA, i z eksplozji jednego z minionów stojących obok niego. Ale co my biedne bronzy możemy wiedzieć.

A Yi zwyczajnie nienawidzę, zwłaszcza AP. AD można znieść, bo jakoś musi umieć grać (mimo że jest mega prosty), ale AP jest strasznie denerwujący. Harassujesz go? I co z tego, odejdzie pod wieżę, włączy medi i już nie ma problemu. Alpha strike i Meditation, Alpha strike i Meditation, i tak w koło macieju. To już nawet Teemo nie jest tak wkurzającym champem.

O, masz racje - ap yi jest straaaaasznie denerwujący... Jednak grając Lux (~120 rankedów rozegranych nią) wiele razy wygrałem mida przeciwko niemu.

@2UP

To nie znaczy, że nie da się na niego wygrać, tylko strasznie denerwuje i trzeba się trochę wysilić grając na niego. Z resztą Lux akurat ma shielda, który jako tako jej pomaga.

Taki pr0, a nigdy nie widział AP Trist? Dziwne... To wcale nie jest taki głupi pick jak ci się wydaje. Autoattack zasięgowy, splash przy zabiciu miniona z dmg 50-150+25%AP, 110-270+100%AP przy strzale z 16 sek. cd (dodatkowo z redukcją heala przez 5 sek) jako DoT, jump z 70-250+80%AP i slowem (i refreshem cd przy killu/asyscie) i ult z 1min cd i dmg 300-500+150% AP (i knockbackiem). To spokojnie może zadziałać przy odpowiednim buildzie (zwłaszcza przeciwko zedowi, który musi podchodzić do minionów żeby farmić, co powoduje że oberwie i z AA, i z eksplozji jednego z minionów stojących obok niego. Ale co my biedne bronzy możemy wiedzieć.A Yi zwyczajnie nienawidzę, zwłaszcza AP. AD można znieść, bo jakoś musi umieć grać (mimo że jest mega prosty), ale AP jest strasznie denerwujący. Harassujesz go? I co z tego, odejdzie pod wieżę, włączy medi i już nie ma problemu. Alpha strike i Meditation, Alpha strike i Meditation, i tak w koło macieju. To już nawet Teemo nie jest tak wkurzającym champem.

Jeżeli chcecie się pchać z Trist AP do randomowej gry, to nie zapomnijcie powiedzieć o tym teamowi w trakcie pockowania. Mówicie tak łatwo o tym AP trist jakby wam szło nią grać z łatwością. A potem narzekanie na mid game, że nie ma life steala i nie możecie długo,ablo w ogóle przytrzymać TFów...

Ale to ma być ap caster. Po co Ap casterowi Life steal? Podaj mi jednego ap z dobrym harrasem lub combo który się płynnie leczy (no może Swain). Ona ma zadać dmg a nie stać w tf i dmgowac z AA

Ale to ma być ap caster. Po co Ap casterowi Life steal? Podaj mi jednego ap z dobrym harrasem lub combo który się płynnie leczy (no może Swain). Ona ma zadać dmg a nie stać w tf i dmgowac z AA

Chodzi oto, że wolę Trist jako adc z jej zwiększonym attack speedem (Q?) i niech idzie na tego bota. Z Ap ten Q się marnunje strasznie.

Nie przeczę, że była by dobra na takim midzie w full ap, ale są lepsi do tej roli/na tą linię.

EDIT

No i mamy jej passive przecież- to już w ogóle herezja robić ją na ap...

@vilczy może i masz rację, ale musisz liczyć się z tym, że tristana jako adc rozkręca się dopiero w mid game.Może i ma dobrego passyva i jej att speed na adc, ale jako apc też sprawia się bardo dobrze, zwłaszczą na 6 lvlu, kiedy to jako jedna z nielicznych postaci jest w stanie ściągnąć na 1 combo.

Mówienie o Trsit, że na AP marnuje się pasyw i Q, to tak samo jak mówienie, że robienie Trist na AD to marnowanie jej b. dobrych przeliczników. Mamy W, które w TF użyjemy nawet 5 razy, E w lane phase, które ładnie bije i ult z 30 s CD i 1k dmg. Więc nie, AP Trist nie jest herezją, bo równie dobrze Riot mógł ją wypuścić jako APC, ale gracze przypisali jej rolę ADC. Tak samo jak Soraka, Janna, czy Leona nie były tworzone na supproty (Riot nie planował takiej roli w drużynie, gracze ją stworzyli), tak Tristana mogła być tworzona na APC (jakby ktoś nie wiedział, Riot niedawno zaczął informować jaką rolę będzie pełnił dany champ. Leona np. miała być top champem).

AP Trist boli. Bardzo. Ma całkiem porządny nuke (DFG + W + E + R nawet tanka zaboli), darmowe ignite (ohai Swain, siema Mundo. Czy wasze ulty nie powinny przypadkiem leczyć?), escape i względnie krótkie cooldowny. Zasadnicza słabość - wystarczy źle użyć ulti, a to podstawa siły obalającej Trist, i - cytując klasyka - cały misterny plan w pizdu.

Nie dwa razy widziałem sytuacje, kiedy ult zamiast dobić odrzuca ledwo żywego przeciwnika do bezpieczeństwa, przy okazji zgarniając jego kumpli i generując chaos, który nie zawsze pomaga akurat twojej drużynie. No i pełnię możliwości okazuje dopiero z W - które umieszcza ją w samym środku akcji, a warto nadmienić, że jest papierowa. Stun/silence - bye bye beautiful.

Chodzi oto, że wolę Trist jako adc z jej zwiększonym attack speedem (Q?) i niech idzie na tego bota. Z Ap ten Q się marnunje strasznie.Nie przeczę, że była by dobra na takim midzie w full ap, ale są lepsi do tej roli/na tą linię.EDITNo i mamy jej passive przecież- to już w ogóle herezja robić ją na ap...

Oczywiście że są lepsze i gorsze picki. Rzecz w tym że picki których się nie spodziewasz mogą okazać się nadzwyczaj kłopotliwe, bo mimo że każdą postać znasz to tak naprawdę nie masz pojęcia w jaki sposób, przykładowo, mógłby ci zagrozić Udyr na topie czy Lee Sin na midzie (pierwszy podaję z doświadczenia - przeciwnicy nadzwyczaj często nie doceniają jego mid, zwłaszcza jeśli prowadzą w early, a to prowadzi do wielkich rozczarowań; drugi podaję także z doświadczenia, ale od drugiej strony - miałem nieprzyjemność na takiego trafić, zbagatelizowałem zagrożenie i o mało co nie przegraliśmy przez to meczu). Poza tym pasywka się nie marnuje - możesz lasthitować i harassować z bezpiecznej odległości, nawet jeśli nie zadajesz takich dużych obrażeń z AA.

Mówienie o Trsit, że na AP marnuje się pasyw i Q, to tak samo jak mówienie, że robienie Trist na AD to marnowanie jej b. dobrych przeliczników. Mamy W, które w TF użyjemy nawet 5 razy, E w lane phase, które ładnie bije i ult z 30 s CD i 1k dmg. Więc nie, AP Trist nie jest herezją, bo równie dobrze Riot mógł ją wypuścić jako APC, ale gracze przypisali jej rolę ADC. Tak samo jak Soraka, Janna, czy Leona nie były tworzone na supproty (Riot nie planował takiej roli w drużynie, gracze ją stworzyli), tak Tristana mogła być tworzona na APC (jakby ktoś nie wiedział, Riot niedawno zaczął informować jaką rolę będzie pełnił dany champ. Leona np. miała być top champem).

Dokładnie. Przypisanie postaci do roli na stałe, bo "tak powinno się nią grać" nie jest niczym dobrym, chyba że postać naprawdę gdzieś się nie nadaje. Leona przez długi czas była bagatelizowana i olewana jako słaby champ, aż w końcu ktoś postanowił grać nią na supporcie. I z biegiem czasu okazało się że jest jednym z solidniejszych supportów. AP Trist może być cholernie viable, ponieważ ma wysokie przeliczniki i ulta z niskim CD (i sporym dmg).