Jakiego bohatera kupić - c.d

Lee wciąż jest świetny do jungle jak na moje. Często się go widuje tam. Na midzie prawie nigdy. To było przypadkowo sprawione, bo ktoś wymiótł i nagle się wszyscy rzucili. Oczywiście grać można też na midzie. Każdym można grać gdzie się chce. Ale tylko jak grasz z kumplami, bo inaczej bluzgać będą.

Darius to postać dla początkujących- nie trzeba się starać, załapać kilka fragów i mieć ze 3 dobre itemy. Ult nadrabia wszystko jak ładnie wyczujesz moment to zrobisz pente albo CO NAJMNIEJ 2-3 kille+ asysty.

Volimiś, znacznie trudniejszy top jeśli masz dystansowca na przeciwnika, jeśli nie wyczujesz momentu do podejścia możesz albo zmarnować pasywe albo w najgorszym przypadku padnąć. ma masakrycznego bursta w early i mid game w W, jeśli masz wystarczająco HP (u Voliego to podstawa). Jest przydatny w "tim fajtach" może być solo topem, PRO junglerem lub ofensywnym supportem (fear i przerzut)- ciężko supportować ale z ogarniętym ADC, MIAZGA. Ja osobiście gram nim w 90% na jungli i w 10% na topie. HP, pancerz i m res, szybkość ataku i ew. coś na wartość ataku (lodowy młot najlepiej, a jeśli Ci się zamarzy więcej ataku to tasak)

Jeśli mieliby ze sobą walczyć to ogarnięty Volibear go powinien zabić, nawet z ultem darka.

Według mnie jeżeli chodzi o top'a to zdecydowanie lepszym wyborem jest Darius który na tą linie jest przeznaczony. Ogarnąć go nie jest trudno a przyjemnie się nim gra, jedynie musze ostrzec przed syndromem Dariusa który po nerfie już nie występuje tak często jednak trzeba uwarzać aby nie przecholować z ulti zabijając wszystko co się rusza, gdyż nie grasz sam a dodatkowy kill dla twojego adc czy apc ułatwi wam wygraną. Co do Volibear'a to według mnie jest on średni na top za to świetny w jungli. Na topie oprócz całkiem dobrego burstu z W nie jest w stanie zagroźić przeciwnikowi, jeżeli twój jungler nie wpadnie jesteś skazany na gre pasywną która czasami jest niemożliwa przez np. agresywnego bruisera czy ranged champa.

kogo kupic postac na dystans lub w melee ( do 1300 pz)

A co dokładniej chcesz od takiej postaci? Bo póki co twój opis pasuje do wszystkich championów kosztujących 450 albo 1350.

atak ;)

no to rowniez nie zaweza kregu poszukiwan :)

Kupujac ktora z postaci za 450 - garen, master yi, ryze, ashe, annie - bedziesz mogl robic niezly dmg, i sa w miare proste do ogarniecia

master drzwi mam jest koks ryze do d*py zaryzykuje z reszta

a ten nieumarły wojownik taki brzydki na s ? za 1300 pz ? XD

A co z rankedami Darius jest banowany na nich???

chciałbym kupić bohatera z dobrym escape. uwielbiam grać assasinami bo cel jest prosty: wbić,zabić,wybić . często gram zedem lub kha zixem (żeby wybić trzeba ewoluować skrzydła :/). kogo mi polecicie , tekiego typowego assasina , żeby zabić adc a potem przeżyć team fight (czyli uciec :P)

@UP

Może Talon? Wbijasz z E (doskok + silence), walisz combo, dobijasz ultem i podczas jego trwania uciekasz. Z AP assassynów to może Fizz? Ult>W>Q i uciekasz z E.

Jeśli ktoś zbanuje Dariusa to mu zlubgają, że troll ban, bo Darius jest naprawdę łatwy do skontrowania i sam nie ma dobrego escape.

a ten nieumarły wojownik taki brzydki na s ? za 1300 pz ? XD

Na chwilę obecną chyba nie polecałbym nikomu początkującemu Siona, jest dość tricky postacią gdy nie ma ulta. Nie no srsly, napisz jaki styl gry preferujesz poza tym że nastawiasz się na zadawanie sporej liczby obrażeń. Póki co można tylko się domyślić że preferujesz postacie z podejściem "jeden, maks dwa skille RIGHT CLICK FUR DA WIN" (a wnioskuję to po tym, że uważasz maga z takim combo jak Ryze za słabego).

@blaumro: bo Darius to taki Tryndamere obecnych czasów :) pamięta ktoś czasy sprzed około roku, gdy wiele osób na niskim poziomie uważało Tryndę za OP champa, podczas gdy żaden z lepszych graczy (powiedzmy, platyna+) nigdy by nim nie zagrał bo dało się go bardzo łatwo skontrować? Właśnie.

Z assassinów z dobrą ucieczką - Fizz jest całkiem solidnym wyborem, spory burst z dobrym buildem, a w dodatku odskok chroniący cię przed 95% skilli (poza już rzuconymi na ciebie DoT) :)

Nie wiem jak tam inne DoT'a skille, ale używając E Fizz'em unikniemy 1 tick ignite'a.

Ja tam dalej lubię Tryndę. On ma strasznie słabe early. Jest bezużyteczny. Jednak jak się wyfarmi i kupi odpowiedni sprzęt to jest ciężko. Można grać beznadziejnie, ale jeśli dojdziesz do late game Tryndą to jesteś praktycznie nie do zatrzymania.

A fizz daje sobie radę w late? Bo w early to jeden najlepszych picków.

Jak większość assasynów (jak nie każdy) w late słabnie, ale nie tak mocno by nazwać go uslessem. Wiadomo, jak się nafarmisz w najlepszej dla assasyna fazie gry (mid game), to i w late pociągniesz. Zburstujesz enemy carry i gracie 5v4.

Siema :D Ja znowu z zapytaniem - kogo kupić ? Elise / Talon / Kha Zix - chodzi mi o kogoś na mida :) Nie ukrywam , że preferuje postacie AP i najbardziej przypadła mi do gustu elise lecz muszę powiedzieć , że Talonem i Kha Zixem też fajnie mi się gra :) Lubię jak postać zadaje dość spore DMG i ma jakiś doskok , poradzicie coś ?:)

Siema Ja znowu z zapytaniem - kogo kupić ? Elise / Talon / Kha Zix - chodzi mi o kogoś na mida Nie ukrywam , że preferuje postacie AP i najbardziej przypadła mi do gustu elise lecz muszę powiedzieć , że Talonem i Kha Zixem też fajnie mi się gra Lubię jak postać zadaje dość spore DMG i ma jakiś doskok , poradzicie coś ?

Moim zdaniem z tej całej 3 najlepszym wyborem na mida będzie kha zix.Elise to raczej postać którą się gra na topie lub w jungli.Na midzie moim zdaniem się nią trudniej gra, zaś kha zixem harassujesz z w, a jak koleś zostanie na 1/3hp wbijasz i zabijasz, escape w razie czego też ma dobrego.