Jakiego bohatera kupić - c.d

@UP hahaha :D i rzuca się na prawo i lewo :P

@topic ma jedną z najlepszych pasywek z grze i ten jej ult w TF :D

Moim zdaniem najlepsza z tych "tanich" postaci, w TFach robisz taką siekę, że to się w głowie nie mieści - ulti na supporta i jesteś nietykalny ;p 0 CC, nic ^^

Stun z "E" jeśli wbijesz przeciwnika w ścianę, "Q" ma chory DMG z Sheenem/Trinity i jej "W" - MS, Armor, MR oraz aktywuje wszystkie ładunki w pasywie, moim zdaniem OP. ^^

@edit tak jak przeczytałem wyżej, ktoś napisał, że Renektonem używa się ulta jak się ma mało HP... I po ..uj ?! Armor, MR, Max HP, DMG AoE za Max HP przeciwnika, więc nie wiem po co większość Renektonów i w tym Nasusów używa swego Ulti jako heala !!! ( WTF ?!). Tak więc nie stosuj się do rady, że "ult jak masz mało HPa" bo będziesz mial g..no, a nie DMG, dltego ktoś Ci napisał, że jest słaby w late, a jego Armor i Resisty + HP i super DMG ze skilli to co ? TYLKO NA ULTI W TFACH.

Pozdrawiam. ^^

Btw. Nie, nie gram Renektonm, ale ogarniam w miarę postacie moich i kumpli oraz te, które często są pickowane. ;)

Poppy jest całkiem silna, ale ma słae early. Jeśli się nią nie wyfarmisz to nic później nie zrobisz. A tak to ulti, które sprawia, że temu na kim użyjesz zadajesz chyba max 40% więcej obrażeń plus jesteś całkowicie nietykalny. Tylko osoba na której ulti użyłeś może ciebie bić. Nawet turrety tobie nic nie zrobią. Szarża ze stunem, do tego Q z ogromnym dmg.

Ulti Renektona przydaje się w tfach i przy ucieczkach też. No bo jak zwiewasz i dostajesz nagle 600 hp to jednak coś to robi.

Takie pytanie :

Skarner czy Hecarim co się bardziej przyda w tf i czym bardziej mam szansę wycarrować team w jungli? no i kto ma bardziej efektowne ganki

Ja osobiście wolę Skarnera. Masz perma slowa, duży dmg w early, ganki po 6 lvl to insta kill/flash waste. Inicjację mają podobną. Wbijają z taką samą prędkością, przy czym Skar ultuje adc, ew. apc i jest 4v5.

Skarner może i ma genialne ganki ale tylko dzięki ultowi.Bez ulta i red buffa ganki jego są słabe.Ulti przydatne w tf jeżeli złapiesz wrogiego carry.Według mnie Hecarim jest lepszym wyborem.Potężny ult do teamfightów, duży dmg + fear.E daje mu movement speeda i "odrzuca" postać do tyłu.Dobre jeżeli ktoś chce uciec, włączasz e wyprzedzasz typka i go "cofasz".Leczenie z W dość duże na championach + spamowanie autoattackiem i Q.Hec ma spory AOE dmg, dzięki czemu jest według mnie lepszy do jungli, bardziej przydatny dla teamu.

Witam poszukuję postaci która nie jest papierowa i może zadać jakiś DMG dla przeciwnika, rozmyślałem nad dariusem ale chciałbym poznać kilka oponi o nim. ( Od razu jakieś szczegóły tej postaci + i - , styl gry) Odpada od razu Irelia.

Flakq ale sprecyzowane pytanie.. każda postać nie będzie papierowa jak ją zrobisz pod tanka proste.. darius jest dobry jak w early dostanie pare fragow a jak nie wyfeeduje sie na poczatku to useless jak dla mnie to jest 50 lepszych postaci na topa

Moim zdaniem Skarner jest lepszym wyborem na jungle. Jego ganki są mocne nawet bez żadnych buffów - ma przecież permaslowa z Q. Do tego bardzo wytrzymały i mobilny. Na W ma bardzo przydatną tarczę, pomaga ona w czyszczeniu campów, ale też jako steroid na movement speed, który posiada. E w sumie nieprzydatne. Ult, jego umiejętność firmowa, nieziemsko przydatny przy gankach i TF'ach.

A mógłby mi ktoś porównać: Gangplanka, LeBlanc, Pantheona, Branda, Vładka i Lee Sina? Lane obojętny. Najlepiej duże dmg i w miarę dobry w TF'ach. Zależy mi na tym aby postać miała doskok/stuna/spowolnienie/przyciąganie aby moża było sprawnie dobić przeciwnika. Mogła by być dobra w early jak i late game. Teraz się napaliłem na Lee Sina bo ma taniego skina :) Liczę na szybką odpowiedź. PozdrAVIam,

Avi

Skarner w S3 nie jest już tak dobry jak w S2 na jungle. Obecnie Hecarim jest duuuużo lepszym wyborem. Głównie przez nerfa R skarnera.

Taki offtop. Czego ten nerf dotyczył? Bo ile nim gram, tak nic nie odczułem.

Powiedzmy ze myślę nad Dariusem lub Volibergiem mógłby ktoś porównać dla mnie te 2 postacie

Skarner czy Hecarim co się bardziej przyda w tf i czym bardziej mam szansę wycarrować team w jungli? no i kto ma bardziej efektowne ganki

Powiem tak: skarnera od czasu pojawienia się S3 nie widziałem ani razu, natomiast Hecarim jest pickowany bardzo ale to bardzo często (przynajmniej jezeli chodzi o poziom diament+). Skarner bez ulta nic nie zrobi, natomiast jak heca się rozpędzi to nawet nie widać kiedy mi wbije na botlane przez jego 700 MS, pozatym ulta skarnera łatwo skontrować więc jak dla mnie niema się nad czym zastanawiać. Hecarim lepszy, przynajmniej w aktualnej mecie.

@PROGMR

Wczesniej gdy używał ulta skarner to nie było bata od niego uciec. Teraz gdy dobrze się wyczuje to możesz się flashnąć w tym momencie co on go w ciebie ''wbija''

Mógłby mi ktoś dopasować championa do moich wymagań? Moje wymagania:

-stun/spowolnienie/doskok/przyciąganie

-postać ma być Carry lub Junglerem

-cena wynosi do 4800IP

-efektywne uciekanie(może, nie musi być)

-przydatna w TF'ach

Zastanawiałem się nad Lee Sinem lub Brandem. Co powiecie? Liczę na szybką odpowiedź. PozdrAVIam.

@UP

Lee sin pasuje jak ulał.

Ja polecam Lee Sina ponieważ spełnia 4/4 warunki, gdzie Brand spełnia 3/4 ( brak efektywnego uciekania ) ^^

Możecie mi porównać Dariusa z Volibergiem mając na uwagę górną linie gry (topa)

jeszcze takie jedno pytanie, sina już zakupiłem, tylko ze nie wiem, czy lepiej iść na jungle czy na lane:P

Na obecną mete lee chodzi się na topa i mida. W jungli jest też dobry ale nie tak jak kiedyś.