Jakiego bohatera kupić - c.d

Z takich rzeczy to może Xin Zhao? Moja pierwsza zakupiona postać w League Of Legends od razu jak wyszedł.

Skupia się na przeciwnym adc lub na apc i spada. Posiada dash na E tylko do wroga, zadaje w pobliżu lądowania obrażenia i spowalnia przeciwników, pod Q obrażenia spore na 3 ataki z czego ostatni podrzuca przeciwnika.Ponad to przy używaniu redukuje czas odnowienia wszystkich umiejętności. W daje nam pasywnie leczenie co 3 atak a aktywnie dostajemy sporo atack speedu. Ultimate to zadanie wszystkim w około przeciwników obrażeń i odrzuceniem ich oraz dostanie boosta na 6 sekund w postaci armora i magic resistów. Pasywnie zmniejsza celowi, którego atakuje armor na parę sekund.

Jest to czempion na topa jak i na jungle (osobiście gram nim często na midzie). Zbudowanie odpowiednich itemów robi z niego offtanka doskonałego. Dobrze wyfarmiony i po zdobyciu paru killi jest bardzo mocny.

Ja bym proponowała Elise. Jungla nią nie należy do łatwych, ale ADC przeciwnika będzie miał z nią spory kłopot. Do tego zbudowana pod ap/hp jest tankowa i robi spory dmg.

Zależy na jakim ELO gra. W wyższych sferach Elise jest często banowana, nawet w srebrze.

Mając 99 pkt rankingowych (chyba tak to sie nazywa) wygram mecz to zaliczy on sie do 3 z 5 do awansu?

Jak polecacie składać się sonną?

Masz 99 punktów czyli musisz dobić do 100 czyli wygrać jeden mecz by brać udział w seriach.

Da radę nim łaaatwo junglować, ale dużo lepszy jest na topie ma ogromny potencjał, który jest niedoceniany.

Bo teraz postanowiłem brać za jungling, i top'a. Więc nim na topa, a junglera mam już wybranego. Wiem iż pod krytyki go budować nawet dla niego jest taki mieczyk Divine chyba, co q daje niezłego krytyki do ataku.

Xin - nie mój styl gry, zaś co do Elise - może widziałem ze 2/3 bany w tym sezonie (Silver I 400 rankedów zagranych). Jak będzie na najbliższej rotacji wypróbuje. Można prosić jakiś build? Rylai, Rabadon, Nashor, Liandry's, Abbysal, Zhonya są viable?

Jeżeli Elise nie będzie zbanowana to powinien być Twój pick pod dżunglę. Mobilność, cc, sustain, single target burst, aoe (do czyszczenia campów), 2 procentówki, jakoby tego było mało, jedna z %max hp, druga %missing aka execute. Mało tego, jak koleżanka wyżej wspomniała, budowana pod tanka (ap tanky rylai/maska i świat jest Twój) wyciąga totalnie bzdurny dmg:)

Build: Spirit of the Spectral Wrath->buty(sytuacyjnie)->Liandry->rylai->sytuacyjnie: zhonya/omen/ abyss w zależności od przeciwnego teamu.

Fizz czy Ahri? Mam już 7,3k na zakup run i nieco później postaci. Zależy mi na dobrym dmg, mobility i przydatności dla teamu. I by była w miarę prosta. Fizzem grałem kiedyś nieco meczy na botach, Ahri zdarzyło się raz, może dwa. Preferowałbym Ahri ze względu na to, że jest ranged, jednak chciałbym poznać wasze opinie.

Fizz czy Ahri? Mam już 7,3k na zakup run i nieco później postaci. Zależy mi na dobrym dmg, mobility i przydatności dla teamu. I by była w miarę prosta. Fizzem grałem kiedyś nieco meczy na botach, Ahri zdarzyło się raz, może dwa. Preferowałbym Ahri ze względu na to, że jest ranged, jednak chciałbym poznać wasze opinie.

Bierz Ahri zdecydowanie. Z tego co nią grałem to jest trochę trudna do prowadzenia- chodzi o umiejętne żonglowanie wszystkimi skillami. Szczególnie jeżeli chodzi o skuteczność w ucieczkach czy chasowaniu, to to jest jej główna zaleta i dlatego warto ją brać. To także z tego co Z NIĄ grałem to dla samej siebie jest bardzo dobry killerem i w TFach potrafi wymieść. Jednak potrzebuje ona sporego kopa. Fizz wydaje się być łatwiejszy ale już ciężej u niego z 1v1, ale za to nadrabia (lepiej niż w przypadku Ahri) w TFach.

Jak wykoxasz Ahri to będzie o wiele lepsza niż Fizz, jak byle by pograć trochę ap midem, to lepiej będzie ten Fizz.

Na Ahri nie za bardzo się znam, ale Fizz za to jest świetny do szybkiego ściągania ad carry:) i te jego skoki często pozwalają uniknąć niepotrzebnych obrażeń:P

@Kajoj

Dziwię się, że nikt nie zaproponował Ci Nautiliusa. Dużo cc (pasyw+R), podbijasz z Q, shield na W, slow na E o ile dobrze wszystko pamiętam. Miło i szybko się nim jungluje, ma piękne ganki. Przydaje się w teamie ze względu na swoje ulti. Brać nie czekać:).

Potrzebuję jak najłatwiejszej postaci w grze.Chodzi o to, że kumpel zaczął grać w lola dosyć niedawno i miernie mu to idzie, póki co grał garenem ale średnio mu to idzie.Kim najłatwiej mu będzie zacząć ?

@UP

Master, Tryn, Ashe, WW.

Moi wszyscy koledzy jak zaczynali grali Master Yi/Teemo/Ashe. Vilczy fizz jest słaby 1vs1:D? To chyba najlepszy Ap caster do 1vs1. Jak trafisz z rybki i masz kilka killi i trochę farmy to na 100% zabijesz:D Wydaje mi się, że to Fizz słabnie w teamfightach, ponieważ tylko rybka ma AoE no i Skok na trójząb, ale kto wskoczy w środek teamfightu, żeby zadać ~500 dmg?

A może nunu na start, ma z q hela tak jakby, albo postać która ma w sobie hela typu master yi, try gorszego ale ma, sion, cho.

@UPMaster, Tryn, Ashe, WW.

xD

Moi wszyscy koledzy jak zaczynali grali Master Yi/Teemo/Ashe. Vilczy fizz jest słaby 1vs1:D? To chyba najlepszy Ap caster do 1vs1. Jak trafisz z rybki i masz kilka killi i trochę farmy to na 100% zabijesz:D Wydaje mi się, że to Fizz słabnie w teamfightach, ponieważ tylko rybka ma AoE no i Skok na trójząb, ale kto wskoczy w środek teamfightu, żeby zadać ~500 dmg?

Ale tu chodzi o porównanie do Ahri. Tak czy siak lepsze jest jego ulti do TF niż cały spam Ahri na takim samym poziomie dmg.

A może nunu na start, ma z q hela tak jakby, albo postać która ma w sobie hela typu master yi, try gorszego ale ma, sion, cho.

To już chyba bym polecił Yoricka albo Annie na sam początek. Nunu za bardzo musi się wystawiać z tym swoim heal i ulti, żeby powiedzieć, że łatwo jest nim zaczynać. Jeszcze zależy na jakiej linii tamten kolega chce grać w przyszłości, bo tak to jeszcze dorzuciłbym Cait albo niech lepiej zacznie jakimś supportem (Taric albo Alistar).

Co myślicie na temat Udyr'a? Wciąż opłacalny jungler?

Nunu za bardzo musi się wystawiać z tym swoim heal u ulti, żeby powiedzieć, że łatwo jest nim zaczynać. Jeszcze zależy na jakiejs linii tamten kolega chce grać w przyszłości, bo tak to jeszcze dorzuciłbym Cait albo niech lepiej zacznie jakimś supportem (Taric albo Alistar).

Low lvle, mają swoje prawa i nunu by był nawet ok. Alistar chyba jest troszeczkę trudniejszym supportem więc taric.

Udyr oplacalny i nadal bardzo mocny. Maksujac fenixa czysci jungle bardzo (BARDZO) szybko. Robiac go pod tanka nadal ma spory dmg z fenixa i tygrysa. Oczywiscie zeby nim grac musisz miec dobre runy pod jungle, a mianowicie : quinty po ms , czerwone pod as/dmg , zolte armor, niebieskie mr.

Udyr staje sie maszyna jezeli wiesz w ktorym momencie uzyc najbardziej oplacalnego "trybu".

IGN : magnum22 - mozesz sprawdzic na lolkingu moje runy pod nazwa JUNGLE, sa to swietne runy zrobione pod jungle. Sprawdzaja sie na kazda postac, bo as i ms w jungli to podstawa.