Jakiego bohatera kupić - c.d

Karthus ;) obczaj go sobie w grze i gwarantuje ci super zabawe bo jest to maszynka do wkurzania i zabijania

http://pentakill.pl/poradnik/karthus

Weź Vi - maszyna do zabijania. % dmg z W. AoE masz z Q i E. Ulti goni i podrzuca przeciwnika. Odpowiada wszystkim wymaganiom. Wg. mnie jest super :D Najlepiej by było gdybyś napisał na jaką linię ma być ten bohater :)

43/20/12 teraz wynik mĂłj taki karthusem ;) meczyk 5 na 5 trwał godzine dobrą , a 20 dedĂłw załapałem tylko na tym ze wszyscy pierw bili we mnie :P ale gdy już miałem full seta ze tak powiem mega power xD to zdejmowałem wrogĂłw na 2/3 strzały z q :P a z ulta zabierałem wszystkim pĂłł zycia wiec w dobrym momencie jak się uruchomiło to miazga była na całej mapce.

Lubię takie gry i co raz bardziej karthusa ktĂłry nawet po śmierci zabiera ze sobą z dwĂłch/trzech śmiałkĂłw ;)

warn_ico.png
A tyle bylo prosb... Ten temat ma sluzyc poradom jakiego bohatera kupic. Jest inny temat ogolny, wiec tam prosze z takimi rzeczami. W skrocie - za offtop mimo prosb. - Az

za co ten warn? przecież wyżej zaproponowałem postać, a tutaj podałem przykład co można z nią zrobić.

Proste zareklamowanie postaci więc warn bezpodstawny...

Gorsze rzeczy były a upomnieni nie było więc nie rozumiem :P

mod_ico.png
To offtop i tyle. Rekomendacja bym tego nie nazwal. Juz byly uwagi, zeby skonczyc ten balagan i nic, wiec moze warn zadziala. Po prostu takie rzeczy pisz w innych tematach ;) - Az

Sejuani ?. Nie napisałeś na jaką lane ma być ta postać ;).

Potrzebuje bohateraatak AoE (Renekton)Dobry dmg (Sivir, Ashe)HP i Mana nie grają roliZawalisty 5 skill do dedania a nie jakiś buff (Renekton, Asus)

może darius

@UP Darek z Aoe ma przyciągnięcie, które ma mały zasięg i ten obrót(nie wiem jaki czar jest pod jakim klawiszem, bo nim nie grałem :o). To wszystko. Nie pasuje mi on. Pasuje też Zed - 3 sekundy i koleś nie żyje. Możemy mu złożyć troche HP, a do tego cały czas ma fajny DMG. Więc tak:

AoE - jest. Q i E z cieniem robią niezłą masakre, a jak dodamy cień z ulta, hohoho.

Dymydź ma, w koncu to assassin.

Jak już pisałem - można mu kupić Frozen Malleta. Daje rade! Many nie ma, za to posiada energie.

Ostatni punkt troche dziwny. Q - szuriken, przecina wszytko na swojej drodze. W - procentowy buff do AD. po aktywacji tworzy cień, który dubluje nasze umiejętności(w teamfightach, albo 1v1 robi masakrę), E - obrót miejscu, którym czyści się farme w 3 sekundy. Dodatkowo daje slowa. R - tworzy dodatkowy cień za przeciwnikiem, który też kopiuje nasze umiejętności(jeszcze większa masakra!) Dodatkowo naznacza przeciwnika, który wybucha po trzech sekundach. Damage z ulta jest jakoś tam ustalony, ale dodatkowo dostaje on obrażenia równe(chyba)30% otrzymanych przez czas działania ulti obrażeń magicznych i fizycznych.

POLECAM :)

@UP

nie ma pasować tobie tylko iFuuq7. Co do Zeda jest niezły, ale trzeba ostro iść w dmg, bo inaczej będziesz gówno robił i do tego jeszcze szybko spływał. Dariusem można iść w HP i nie dość że mocno tankowy to dmg i tak wymiata.

Ja mam bardzo trudny dylemat do podjęcia ... pierwszy raz od dłuższego czasu nie wiem co mam kupić.. mam kilka propozycji po czym prosiłbym Was o pomoc w dobraniu chara, bo lada moment 6300 wskoczy mi na konto :

- Aatrox - nie wiem nadal czy to jest midder,czy to jungla czy to solo top heh ale sądzę, że coś między solo a jungle. Ogólnie ciekawi mnie bardzo ze względu na to, że kocham postacie, które mają szybki attk speed(umiejętność) wraz z fajnym dmg jak np. stary poczciwy Xin. Po za tym z tego co widziałem aatrox robi niezłe spustoszenie w early i nie wiem czy to prawda ale w late jest bardzo słaby?..i być może jest szykowany na niego jakiś nerf więc tym bardziej nie wiem

- Nautilius dżungla oczywiście mnie nim interesuje z tego widziałem ten tytan z głębin specialnie jakiegoś dmg nie zadaje i jest trochę powolny ale robi ładne ganki, ale nie wiem czy jego dżunglownie będzie mi pasować, bo jak nie trafi się z kotwicy wroga to gank pada.

-Thresh zacząłem się nim interesować podglądując go na rankedach jest dosyć częstym pickiem a na normalach nie raz widziałem jak go robili pod AD ( a to chyba jakiś ap ? ) to taki blitz 2.0 coś jakby jego graba, rzuca jakąś osłonkę, i bardzo fajne ulti które może uratować d*pę nie jednemu adc albo utrudnić ucieczkę. Jego minusem wg. mnie jest to, że rzuca tylko osłonkę na sojusznika bez możliwości leczenia czy coś.

Która z tych postaci wg. Was jest najłatwiejsza w opanowaniu, która jest najbardziej przydatna do Tf

Ja mam bardzo trudny dylemat do podjęcia ... pierwszy raz od dłuższego czasu nie wiem co mam kupić.. mam kilka propozycji po czym prosiłbym Was o pomoc w dobraniu chara, bo lada moment 6300 wskoczy mi na konto :

- Aatrox - nie wiem nadal czy to jest midder,czy to jungla czy to solo top heh ale sądzę, że coś między solo a jungle. Ogólnie ciekawi mnie bardzo ze względu na to, że kocham postacie, które mają szybki attk speed(umiejętność) wraz z fajnym dmg jak np. stary poczciwy Xin. Po za tym z tego co widziałem aatrox robi niezłe spustoszenie w early i nie wiem czy to prawda ale w late jest bardzo słaby?..i być może jest szykowany na niego jakiś nerf więc tym bardziej nie wiem

- Nautilius dżungla oczywiście mnie nim interesuje z tego widziałem ten tytan z głębin specialnie jakiegoś dmg nie zadaje i jest trochę powolny ale robi ładne ganki, ale nie wiem czy jego dżunglownie będzie mi pasować, bo jak nie trafi się z kotwicy wroga to gank pada.

-Thresh zacząłem się nim interesować podglądując go na rankedach jest dosyć częstym pickiem a na normalach nie raz widziałem jak go robili pod AD ( a to chyba jakiś ap ? ) to taki blitz 2.0 coś jakby jego graba, rzuca jakąś osłonkę, i bardzo fajne ulti które może uratować d*pę nie jednemu adc albo utrudnić ucieczkę. Jego minusem wg. mnie jest to, że rzuca tylko osłonkę na sojusznika bez możliwości leczenia czy coś.

Która z tych postaci wg. Was jest najłatwiejsza w opanowaniu, która jest najbardziej przydatna do Tf

moim zdaniem Tresh, jak go się jeszcze połączy z Dravenem to wymiatają na bocie. Aatrox jest jakiś taki nijaki, a nautilius jest niezły ale są lepsze picki do jungli.

Zależy też na jakiej pozycji chcesz grać.

Aatrox jest najłatwiejszy, ale jeśli dostanie troche CC, jest bezużyteczny.

Nautilus ma bardzo dobre CC i jest przydatny w Tf'ach, podobnie jak Tresh.

aatrox dostanie nerfa :*

aatrox dostanie nerfa :*

thank-you-captain-obvious.jpg

A gdzie takiemu gp najlepiej na solo top ?. Bo kupiłem go, ale nie wiem gdzie iść, myślałem czy nie spróbować nim jungli, ale wypadło mi to z głowy pod to chyba carry ?.

Gp to typowy top, choć early ma troche ciężkie to potem rośnie w siłę jak cholera. Bardzo fajna postać, robi się go pod kryty, dmg i troche survi.

A gdzie takiemu gp najlepiej na solo top ?. Bo kupiłem go, ale nie wiem gdzie iść, myślałem czy nie spróbować nim jungli, ale wypadło mi to z głowy pod to chyba carry ?.

Da radę nim łaaatwo junglować, ale dużo lepszy jest na topie ma ogromny potencjał, który jest niedoceniany.

Jak budować Udyra? Wiem, że może być ad, ap, a nawet tankiem. Pytaniem zatem brzmi co jest najbardziej opłacalne? Jak na razie zagrałem 2 mecze: pierwszy pod ad, maxowalem Q i first item botrk, a drugi pod ap, maxowalem R i budowałem rylai/nashor. W obydwu meczach miałem dobre staty, więc trudno mi porównać obydwa buildy.

Udyr pod ap? on ma wtedy trochę więcej shielda i feniks zadaje więcej ale to wszystko...nie rób go pod ap tak się grać nie da..Udyr to na obecną chwile atack speed/hp

Na chwile obecna udyr jest najlepszy pod tanka.

W jungli jakies mobilitki , runic, omen , wits end , spirit visage i oczywiscie ten item do jungli.

W sumie nie mozna powiedziec jednego od tak sobie buildu. Buildy najczesciej sa sytuacyjne, bo przeciez jezeli masz w przeciwnym teamie 4 ad champy i supporta to oczywiste ze wtedy zrezygnujesz z np spiryta i wtedy mozna pojsc np frozen heart. Roznie to bywa.

Jeśli chodzi o Udyra AP nie jest to głupi pomysł. Co prawda pozbawiamy go olbrzymiego przelicznika z Q, lecz przeciwnik może się czuć "delikatnie" skołowany, gdy mimo posiadania 200 armora taki Udyr zgarnia go na kilka strzałów. Ten rework Nashora i Wit's Enda buffnął wiele postaci w Mid/Late game, choćby taki AP Jax (który niedługo stanie się takim noobchampem jak AP Yi) czy "nasza ulubiona i przez wszystkich bardzo lubiana wiewiórka" (aka. *słownik wulgaryzmów*). Co prawda jest to build sytuacyjny bo Udyr pod AP nie jest wcale mocniejszy od AS/Tanka lecz jeżeli przeciwnik myśli w sposób podobny do ameby Udyr=Armor (co robi 90% graczy tej gry) to może się srogo zawieść, gdy w 30 minucie spojrzy na Twoje przedmioty.

To teraz moja prośba - poszukuję junglera z:

-Mocnym AoE bądź Nuke na jeden cel (czasami da się te obie rzeczy połączyć :)) = jakiś caster (AP czy AD bez różnicy), bruiserem który robi mokrą plamę z ADC w ciągu kilku sekundę także nie pogardzę :P (co zobaczycie także niżej)

-Tankowaty

-Mocny late

-Najlepiej (warunek nieobowiązkowy) by posiadał jakiś szybki dash + CC dystansowy jak Seju, VI czy JIV, ostatecznie flash + CC dystansowy jak u Jaxa.

Junglerzy jakich posiadam:

-Lee Sin

-Sejuani

-Udyr

-Amumu

-Volibear

-Mundo

-Alistar

-Cho'gath

-Jax

-Kayle

-Shyvana