Jakiego bohatera kupić - c.d

@up

szczerze to grając akali rzadko spotykam na tyle ogarniętych ludzi by kupili pink warda czy oralce :D a nawet jeśli to swoje i tak zrobi zanim ją zabiją (rozniesie adc w kilka sekund :3)

Często jest tak, że w early po prostu szkoda nam pieniędzy na to, ale to nie zawsze trzeba kupić,aby ją pokonać. OStatnio grałem lux i malzem i ją pokonałem bez pomocy wardów.Jednak,gdy nie dajemy radę to może warto ją zaskoczyć i postawić pink'a tak aby nie widziała i podczas,gdy wykona swój ruch i spróbuje zniknąć to się może zdziwić czemu ją bijemy,gdy się schowała :D Ale akali po za tym można rozbroić postacią z uciszeniem oraz jakimś stunem.

Lux jest bardzo dobra postacią na contrę akali, może utrzymać ją z dystansu, ale musi być bardzo dobrze skupiona :).

Nie, nie jest. Jeden zły krok i Lux staje się tylko i wyłącznie kolejnym killem. Puści klatkę? Żaden problem! Można zrobić unik. Tarcza to kwestia jednego Q.

Jeżeli chodzi o Akali to wystarczy Lee Sin, Karthus lub Fizz na midzie i już nie jest groźna.

Nie, nie jest. Jeden zły krok i Lux staje się tylko i wyłącznie kolejnym killem. Puści klatkę? Żaden problem! Można zrobić unik. Tarcza to kwestia jednego Q.
Jeżeli chodzi o Akali to wystarczy Lee Sin, Karthus lub Fizz na midzie i już nie jest groźna.

Counter pick lekko ułatwia grę vs dany champ, ale wszystko i tak zależy od gracza. Widziałam za***iste sony na mid i treshy na top. Jeżeli jesteś dobrym graczem dasz radę wszystkim na wszystko :)

Ludzie, po pierwsze: skąd tu nagle rozmowa o Akali? W odpowiedzi na pytanie zadane w złym dziale tydzień temu? Kuffa, nie róbcie tu burdelu, jak ktoś się pyta o coś w złym dziale to go ignorujcie. To jest temat do pytania o to kogo ktoś ma sobie kupić, a nie jak grać jakimś champem.

Myślę czyby nie kupić Luciana jak wyjdzie. Ale mam ochotę grać nim na midzie. Co sądzicie?

Counter pick lekko ułatwia grę vs dany champ, ale wszystko i tak zależy od gracza. Widziałam za***iste sony na mid i treshy na top. Jeżeli jesteś dobrym graczem dasz radę wszystkim na wszystko

Powiedziałaś koleżanko coś takiego "kupuj kogo chcesz, wymasterój i będziesz nim mógł iść wszędzie, a ten temat jest niepotrzebny i do zamknięcia".

Po raz kolejny zwracam uwagę, że trzeba zakladać granie przeciwko normalnie ogarniętemu teamowi. Szukamy (raczej w temacie "buildy itp." chociaż widocznie ten i tamten to to samo- trzeba to zmieniać jw) tutaj najlepszego rozwiązania zakładając najtrudniejsze przeciwności. Tylko dzięki temu poradniki mogą być w miarę skuteczne, bo jak wiadomo, nigdy nie będą takie w 100%. Oczywistą oczywistością jest, że jak ktoś ma skilla to sobie poradzi, ale jest wiele aspektów, które mu na to nie pozwolą blablablabla (podstawy gry drużynowej / w LoLa).

So c'mon, leave it.

Powiedziałaś koleżanko coś takiego "kupuj kogo chcesz, wymasterój i będziesz nim mógł iść wszędzie, a ten temat jest niepotrzebny i do zamknięcia".

Wolę moją delikatną wersję :D ale oczywiście nie uważam tematu za niepotrzebny, jeżeli ktoś ma określony styl gry i zastanawia się jakiego champa dobrać to tutaj może znaleźć odpowiedź :)

Myślę czyby nie kupić Luciana jak wyjdzie. Ale mam ochotę grać nim na midzie. Co sądzicie?

też mnie to ciekawi, ale muszę zobaczyć przeliczniki, bo nie mam dostępu do bety:( chociaż ostatnio na mida zdaje się wszystko pasować :)

Narazie Lucek jest wyłączony, zdążyłem go tylko kupić, ale jak tylko go włączą to wam wypisze przeliczniki itp.

0.6/0.75/0.9/1.05/1.2% AD na Q

0.9 AP i 0.9 AD na W

0.4 AP i 0.33 AD na R

Skalowania Lucka.

EDIT: Zapomniałem dodać, ale jeśli CD też są na dość przyzwoitym poziomie to może z niego być ciekawy AD caster.

Napisałem wtedy lux musi być skupiona, ale postawi warda z tym okiem totem widzenia chyba zapomniałem nazwy xd. Najpierw rzuca się slowa e, potem można trafić klatką, szybko wykona swoje combo, ciśnie r, znowu e, i akali pada. Tylko musi przeciwnika trzymać na dystans, bo jak akali podejdzie to faktycznie może paść, bo nie ma tak naprawdę dobrego escape. No i musi Lux kontrolować swoje skille bo jak wszystkie wyczerpie, to wtedy jest bezbronna. Więc jest w stanie utrzymać akali na dystans, ale nie wiem ja nie gram pod ap xd.

Nidale czy gp ?

Gp - fajna postać na solo top, niezłe ulti oraz możliwość szybkiego zebrania kasy

Nidale - wszechstronność bo można ( chyba ) ją robić ad/ap niezła dzida, ale trzeba mieć skila by nią trafić, ale czy miejsce na bocie to tylko jako suport ? ;/ Ktoś nią gra w ogóle mida?

Nidale jako support, to chyb średnio wychodzi, są lepsi od supportu. Mhm ją bym dał na mid, jeśli w team nie ma ap castera, albo na topa. Obie postacie robią niesamowity dmg, skłaniałbym się ku gp, bo ma świetne ult obszarowe co może utrudnić życie przeciwnikowi. No i z q jak założysz divinie taki mieczyk chyba ma same krytyki z q.

Nidalee? Słabe wsparcie? Hah! Moim zdaniem jest ona wszechstronna.. AD/AP/HYBRYDA.. Nidalee sprawdza się na każdej linii dobrze prócz adc i junglera. Tak to jest ona okey. Porządna i ogarnięta AP nidalee carruje gry ze swojej włóczni. Nidalee pod ad.. jest mocniejsza pod względem życia, lecz ap pod względem obrażeń. Takie jest moje zdanie na temat tej postaci.

GP, nie grywam zbyt często.. ale się wypowiem. Otóż jest to postać która błyskawicznie może zdobyć złoto. Gankplank i jego Q..+ crit robi furorę .. haaha! Jeszcze jego smaczny heal [W] który zdejmuje z niego ogłuszenia czy efekty które spowalniają prędkość ruchu!

Nidalka. Może byś suppem, może być topem, może być midem, a za każdym razem wnosi do drużyny więcej niż statystyczny GP będzie w stanie.

Dla mnie jako nidelka jest średnim supportem, ale nie słabym nie użyłem tego słowa. Są lepsi suporci typu leona, taric, blitz etc. Chociaż pod ad, ap robi niezły dmg, no i trudno przed nią uciec w postaci nie wiem tygrys ?., albo sama ma dobrego ucieczkę. A w jungli dała by radę ?. Jeśli chcesz wszechstronego championa bierz nidlę, jeśli nudnego offtanka gp. Ja bym brał off tanka, może dlatego, iż gram top/jungle.

A tak po za tym w złym dziale napisałem :

To ja sobie wrócę do tematu jakiego junglera kupić za 4800 IP=Pz. Chcę aby szybciutko czyśćił jungle, miał dobre ganki bo to podstawa.

Dla mnie jako nidelka jest średnim supportem, ale nie słabym nie użyłem tego słowa. Są lepsi suporci typu leona, taric, blitz etc. Chociaż pod ad, ap robi niezły dmg, no i trudno przed nią uciec w postaci nie wiem tygrys ?., albo sama ma dobrego ucieczkę. A w jungli dała by radę ?. Jeśli chcesz wszechstronego championa bierz nidlę, jeśli nudnego offtanka gp. Ja bym brał off tanka, może dlatego, iż gram top/jungle.A tak po za tym w złym dziale napisałem :To ja sobie wrócę do tematu jakiego junglera kupić za 4800 IP=Pz. Chcę aby szybciutko czyśćił jungle, miał dobre ganki bo to podstawa.

Nida nie nadaje się do junglowania. Nie ma nic specjalnego, żeby miała dobrze wejść na ganka, albo jakoś przytrzymać chase. Z drugiej strony miałem raz nidalę w jungle, tego nie zapomnę- kończyła skutecznie ganki na zasadzie dobrze zgranych lanerów i celnych rzutach z włóczni. To jednak wymaga sporo skilla i farta, żeby powiedzieć, że nadaje się ona do jungle.

Inni bohaterowie do 4,8k, tacy aby czyścili szybko i dobrze gankowali (nie oznacza to że są łatwi do prowadzenia) to Fiddl, Nunu, Yorick i w sumie Skarner.

Inni bohaterowie do 4,8k, tacy aby czyścili szybko i dobrze gankowali (nie oznacza to że są łatwi do prowadzenia) to Fiddl, Nunu, Yorick i w sumie Skarner.

A Nocturne i Jarvan IV? Oboje mają ekspresową jungle i w obu przypadkach ganki po 6 lvlu są zabójcze.