Jakiego bohatera kupić - c.d

Suportowałem trochę i całkiem nieźle się grąło ale trudno mi przełączać pomiędzy 1 a 2 formą czlowiek/tygrys bo jak sie na 1 skupie to lipa :D Jak ona może iść na topa jako ad ? przeciez to ładny papier i na ad traci premie do dzidy

Nidalka jest porządnym supportem ze względu na świetny zoning - w combo z dobrym ADC z łatwością może wypchnąć co poniektórych przeciwników nawet spod ich wieży.

@UP

W early tak, potem za supporta już nie robisz, bo byłbyś zwykłym aurodajem i wardownicą. Osobiście nie trawię nidki na suppa. Nie wiem czemu, ale wszyscy kupują łezkę i 0 wardów.

@Barosz

A w ten sposób, że idziesz pod offtanka i olewasz formę humana, a skupiasz się na kotku, którego Q działa jak spider Q Elise, tylko ma przelicznik na AD, co w praktyce równa się Q za ~1/3 końcówki HP wroga. No i na linii masz free AA harass, heal, "wardy", a post-6 jest niegankowalna.

A więc interesują mnie postacie Ranked pod psychical damage (lub typowi magowie), coś na wzór Ashe, dodam iż świetnie gra mi się, Ashe (którą mam w posiadniu, oraz Varusem ( którego mam zamiar kupić w późniejszym etapie gry), ale za nie długo, myślę aby kupić Tristane, lub Veigara, co myślicie, która z tych postaci jet lepsza... ;P

Tristane możesz mieć za darmo ... kupuj veigara i plub facebooka po tristane :)

Zależy czy chcesz ap castera, czy adc. Na jakiej pozycji chcesz grać ?. Bo jak na midle to veigar, a jak na bot to tristiana.

Hmmm... głównie gram na BOT i TOP, ale jak się mecz rozkręci, to staram się pomagać drużynie, więc operuję zarówno, na BOT, TOP, jak i MID... po za tym jak już napisał NetTPL, Tristane mona mieć za free, all się zgadza Tristana już gości na moim koncie, więc, kupuję Veigara... ;P

czy fizz nadal jest dobrym assasinem? zastanawiam się nad kupnem lecz nie mam pewności . Chodzi mi o to czy nadal spełnia się jako assasin , czyli w team fighcie wbić, zabić adc/apc w kilka sekund , i wybić .

czy fizz nadal jest dobrym assasinem? zastanawiam się nad kupnem lecz nie mam pewności . Chodzi mi o to czy nadal spełnia się jako assasin , czyli w team fighcie wbić, zabić adc/apc w kilka sekund , i wybić .

Tak, to jest Fizz. Ostatnimi czasy zrobił się bardzo ciężki w grach. Pomijam tylko te rundy gdzie trafiał się Fizz, który "trafić" nie potrafił z ulti... Chyba czas przyjrzeć się ostatnim patchom, bo aż zastanawiam się czy nie potrenować nim i nie przejąć w końcu rolę mida nim od czasu do czasu, bo naprawdę Fizz ma potencjał na assasina AP.

Tak dalej jest dobry. Riot go nie tyka, więc to dobry wybór.

Co myslicie o Zedzie? Warto? Gram soloq silver

Szukam champa do robienia jakichś big-playów. Coś jak Lee Sin, ale nie on

"Big playów"? Możesz sprecyzować? Bo póki co to opis pasuje do ~90-100 championów.

Szukam champa do robienia jakichś big-playów. Coś jak Lee Sin, ale nie on

Jeżeli dobrze rozumiem, to chodzi o championy, które operują takimi skillami aby stworzyć sytuację dogodną dla teamu, nawet gdy jest krucho (czyli przeważenie szali na swoją stronę paroma akcjami) albo/i samemu móc robić za jednoosobową armię przy dobrej farmie. Coś jak wcielanie się w Batmana, to pewnie dałbym Dariusa, Jaxa, Siona i Singeda. Można dodać jeszcze Elise i Lisandrę, które też potrafią nieźle namieszać.

Ja zrozumiałam to jako inicjowanie team fighta:P więc do tego co już jest wyżej może jeszcze malphite i amumu:)

Jeżeli szukasz postaci którą możesz wycarryowywać gry to zacznij grać adc np. tristana w late można solo wygrywać gry :)

Morde jest świetną postacią do carryowania gry, ult na adc / apc wroga zabijamy i jak dobrze pójdzie to jest gra 6vs4 :) + dobre survi i duży dmg, dużo aoe. I jest świetną kontrą na postacie pokroju Akali, Kassadin itp.

Jak chcesz namieszać w team fighcie to spróbuj Nunu, Fiddlestick lub Amumu.

Vayne/Fizz/TF w/e, byleby miała dobry roam/op dmg etc etc

Zastanawiam się nad kupnem Pantheona. Opłaca się? Dobra postać na obecną chwilę?