a jak tego lewka składać ? w dmg czy w offtanka, a może full tanka? ostatnio popularny jest rengar pod crita . jakie itemki mu kupowac żeby miał kopnięcie (adc na combo z ultem) i żeby nie padał zbyt szybko ?
Jakiego bohatera kupić - c.d
@UP
Zdecydowanie w dmg, żebyś mógł szybko zdjąć adc lub apc. Offtank tylko jeśli team potrzebuje kogoś tankowego. Itemki to bloodthirster, botrk, możesz dorzucić black cleavera ( widziałam ostatnio ludzie kupują też trinity, ale sama nie próbowałam ). Dla lekko tankowego to frozen mallet i spirit visage.
Powiedzcie coś jeszcze o tej Irelii, bo nie jestem przekonany za bardzo.
Powiedzcie coś jeszcze o tej Irelii, bo nie jestem przekonany za bardzo.
Przecież ci już o niej napisałem.
Irelia zasysa w late, gnoiłem ją 1 vs 1 gdy grałem ADC już po 30 minucie. Linia taka sobie, chcesz dobrego Top'a to kup Rengara, Riven lub Shena.
@up to fakt, Irelka jest dobra, ale jeśli gra jest wyrównana i jakoś nie zabłysłeś to raczej możesz mieć problemy w late, ale jak dla mnie postać jest świetna, grając nią świetnie się bawiłem, przyjemna postać. Ale riven też nie jest gorsza ;p
Ja zastanawiam się między Blitzem, Hermendingerem a Katariną.
Może mi ktoś doradzić?
Blitz to support, Kata to ap carry, a Heimerdinger to w sumie nie wiadomo co to jest. Jak masz mało supportów to bierz Blitza, bo na pewno Ci się przyda.
Heimer to oczywiście APek, można go budować czysto pod AP albo AP tank. Kata po ostatnim buffie niszczy co sie da (oczywiście jako pick sytuacyjny, gdy przeciwny team ma mało CC). Bierz Kate jeśli chcesz mieć większe pole do popisu co do pickowania na rankedach. Heimer jest dobry tylko na postacie melee typu Akali/Diana, miażdży je jak chce
Heimer wkrótce otrzyma dużo miłości od Riotu - jego rework zadebiutuje w 3.13 na PBE, tak samo jak Xeratha. Oczywiście nie oznacza to, że w 3.13 oba reworki zostaną opublikowane na głównym serwerze, to zależy od tego jak będzie wyglądało testowanie obu championów.
Co do obecnego Heimera... nie lubię go ze względu na wieżyczki. Są bardzo silne w early, zwłaszcza przeciw melee, ale w late strasznie szybko padają, więc duża część jego siły po prostu naturalnie znika. Jeśli Riot to naprawi w reworku (a to ma być jedna z głównych zmian), to Heimer może stać się całkiem popularną mendą. Póki co preferowałbym Katę, ale to dość sytuacyjny pick, zwłaszcza że jej early na linii jest bardzo bolesny.
Racja, Heimer obecnie może służyć tylko i wyłącznie jako taka sobie kontra na Zeda, Talona czy Kassa, normalni APC gnoją go w ułamku sekundy, od Mid Gamu posysa ultra niemiłosiernie, można go zlockować w lobby jak się chce zmusić kogoś do wyjścia.
Potrzebuje tanka do jungli, myślałem o Jarvanie.
Zdarzają się jednak ludzie, którzy chyba zęby stracili na grze Heimerdingerem. Grając jeszcze na serwerze amerykanów, w rankedzie trafił się człek, który chciał iść na mida, trafił mu się Brand a on picknął Heimerdingera. Wszyscy zaczeli jechać po nim , aby nie robił tego, ale koleś poprosił abyśmy mu zaufali no i zaufaliśmy. Rozwaliłby wieże na midzie przed szóstym lvlem, ale jungler mu przeszkadzał. Dzięki gankom ich junglera nafeedował się do 4/0 w early bo zarówno Brand jak i jungler go lekceważyli co doprowadziło do feeda, gdyż koleś naprawde umiejętnie i taktycznie stawiał te wieżyczki i łapał killa za killem. W ostatecznym rozrachunku Heimer miał ok 30 killi. Dodam tylko iż nieco feedujący adc w ich teamie złożony został przez jeden granat i jeden autoatack Heimiego. To była gra , którą sobie zapamiętam , gdyż ryzyko jakie podjeliśmy puszczając go na mida opłaciło się. Później już nie widziałem tak szybkiego pushu na midzie nigdy.
Heimer jest postacią, która ma dosyć ładny push i def. Dobrze wycelowany granat daje mass stuna, a jego rakietki (te w 3 cele) można używać nawet uciekając od przeciwnika.
Tukon:
Jungle? J4, Zac- postacie z ładnymi gankami, szybką dosyć junglą. Możesz też spróbować pograć postaciami bardziej "papierowymi"- jak Evelin czy Shacko. Zależy od ustawienia Twojego teamu.
Eve papierowa, wat? No chyba że uciekłeś z drugiego sezonu i ciśniesz ją pod full Ap, ale chyba nawet wtedy nie budowało jej sie tak na jungli
Ktoś wcześniej napisał, że Heimer od mid game jest słaby. Grałeś nim? Heimer jest bardzo dobry we wszystkich fazach gry, szczególnie świetny na low-elo z dwóch względów:
1. ludzie nie wiedzą, że dużo łatwiej rozwalić wieżyczki niż Heimera, więc wieżyczki kompletnie olewają, a te zadają ogromne obrażenia
2. nikt nim nie gra, więc
a) lekceważą go, uznając za słabą postać
nie wiedzę jak przeciwko niemu grać
c) kontrują sami siebie biorąc przeciwko niemu np. Akali.
Heimer potrafi zdobyć double killa podczas ganku wrogiego junglera, osobiście zdarzyło mi się złapać quadre solo nim (konkretny feed był ) i to jest najpiękniejsze
Z tym się zgodzę, Heimer jest rzadko grany, a więc i może zaskoczyć kogoś na low skillu. Problem w tym że jeśli ktoś go zna, to turretów nie oleje, a w late padają one tragicznie szybko.
Katarina czy Nidalee?
Nidalee. Jak dla mnie ma większy potencjał w każdej fazie gry. Kata jest raczej dość sytuacyjnym pickiem.
Po ostatnich buffach? Wiadomo, że CC wyklucza ją z teamfigtu, ale mądra Kata wbije się dopiero po wykorzystaniu większości cc'kow przez przeciwników. Zresztą siła Katy nie polega tylko na ulcie, ale też na skillach z 0 cooldownem po asyscie/killu.