Jak sprawuję się Zac jungle/top pod tanka?
Jakiego bohatera kupić - c.d
Topka grała non-stop na turnieju, więc to jest pewien wyznacznik, że daje radę. Nie gram Zac'iem, ale lubię go mieć w drużynie, ulti i możliwości kitowania miażdżą.
Bardzo ładnie, niestety trzeba troszkę się nagimnastykować na początku by dobrze łapać te glutki- potrafią spaść w takim miejscu na jungle... Ale powiem szczerze, że dobrze odpalony ult potrafi zrobić swoje. Jak dla mnie opłacalna jungla.
Zaciem ostatnio nie graja,nie wiem czemu. A co do midow to ja polecam wam talona jest poprostu bestia. Pewnie zara padna posty "jeden dobry lee i cie nie ma" czy cos w tym stylu,tylko ze lee poza odkryciem talona nic nie moze zrobic.
hmm fakt Talon na lvlu 6 zabije lee w jakies 3 sekundy a lee zabije talona w jakies 5 tylko problem talonem jest zeby sie do tego lee dostać jak ten skacze tam i z powrotem (prosze bez argumentu ze silence ma doskok bo ma to stanowczo zbyt dlugi cooldown zeby utrzymac lee przy sobie)
hmm fakt Talon na lvlu 6 zabije lee w jakies 3 sekundy a lee zabije talona w jakies 5 tylko problem talonem jest zeby sie do tego lee dostać jak ten skacze tam i z powrotem (prosze bez argumentu ze silence ma doskok bo ma to stanowczo zbyt dlugi cooldown zeby utrzymac lee przy sobie)
Ale jeżeli talon zabije lee w 3 sekundy to cooldowny w takim razie nic nie znaczą *-* no chyba, że przeczysz sam sobie.
Nie można mówić o tym że "jeden dobry XXX i cię nie ma jeśli grasz YYY" bo to jest najgłupszy argument przeciw komuś. Na każdego znajdzie się jakiś sposób. Talon jest bardzo groźnym wyborem przeciw magom. Taki Lee natomiast jest w lepszej sytuacji, bo może zrobić więcej niż odkrycie Talona - ma wbudowane survi, a i jego poke jest przyjemny.
Zac działa bardzo fajnie, jest mocnym inicjatorem. No i jego zasięg przy gankach, miodzio.
@GrucA tylko tak jak powiedzialem spróbuj utrzymac ogarnietego lee przy sobie to albo cie wykopie poza zasieg twoich skilli albo skoczy do swojego miniona albo warda i nic mu nie zrobisz wtedy, za to on znowu cie pyknie z Q pare razy a potem doskoczy zeby dobic.
Zac jest moim pierwszym pickiem do banowania. Strasznie efektywny w jungli, dobre ganki i pasywka bardzo upierdliwa. Polecam. Talon na midzie zawsze jest dobrym wyborem, wówczas polecam zamiane z topem jeżeli czujemy się pewni przeciwko top bruiserom, bo chyba lepiej na tym wyjdziemy niż na defensywnej grze przeciwko Talonowi. Pytanko czy Zed przypadkiem nie jest dobrym counter pickiem na Talonka? Wydaje mi się, że tak ale nie do końca więc chce poznać wasze opinie.
Kiedy na 6lvlu lee sina ma instakilla na praktycznie 90% postaci. Taki Talon na 6tym mało robi, w ogóle on to przez całą grę robi mało. Dla mnie jest on postacią którą była Evelynn albo Twitch z sezonu pierwszego
A Zaca po wielu nerfach wg. mnie nie opłaca się już tak bardzo banować. Teraz : Corki, Vayne, XXX
Zac jest moim pierwszym pickiem do banowania. Strasznie efektywny w jungli, dobre ganki i pasywka bardzo upierdliwa. Polecam. Talon na midzie zawsze jest dobrym wyborem, wówczas polecam zamiane z topem jeżeli czujemy się pewni przeciwko top bruiserom, bo chyba lepiej na tym wyjdziemy niż na defensywnej grze przeciwko Talonowi. Pytanko czy Zed przypadkiem nie jest dobrym counter pickiem na Talonka? Wydaje mi się, że tak ale nie do końca więc chce poznać wasze opinie.
Zgadzam się. Zac jest nadal bardzo dobry, ma fajną mechanikę ucieczki i pasywkę. Co do talona to sama nie wiem, chyba wolałabym jednak Zeda na mida. Zed jest dla mnie pickiem na wszystko dobrym i ostatnio jest dość często banowany.
Talon ma bardzo podobną mechanikę do Talon'a, ten drugi ma większy DMG, ale Zed jest bardziej mobilny. Do tego Zed robi większy DMG over time, Talon ma momentalne combo.
Talon ma bardzo podobną mechanikę do Talon'a
Cholercia, byłbym zaskoczony gdyby miał podobną mechanikę do, dajmy na to, Cassiopeii.
Żarty na bok. Jeśli mówiłeś o Zedzie, to nie, oni nie mają podobnej mechaniki. Jedyny punkt wspólny to zamiłowanie do bycia asasynem... no i fakt, że robią to dobrze. Największa zaleta Talona (moim zdaniem) to doskok z silencem i zwiększeniem dmg, to może zaboleć każdego wroga, zwłaszcza że burst Talona jest naprawdę groźny. Jego lvl6 nic nie daje? Bzdura - dzięki niewidce nie ma możliwości walczenia z nim*, a 240 (+150% bonus AD) dmg (licząc dwa trafienia ulta) jest warte więcej niż ult w/w Zeda (niewiele bo niewiele, ale więcej).
Zed może być dobrym counterpickiem, bo nie potrzebuje many do harassu, a zasięg ma większy. No i może odskoczyć cieniem. Albo doskoczyć. W ostatecznym rozrachunku liczyłby się skill graczy, ale gdybym koniecznie miał wybierać raczej wybrałbym Zeda.
I znowu gadanie o Vayne. I nadal nie wiem czemu jest ona tak powszechnie uważana za OP, jeśli w każdej dywizji w okresie 20+ dni** ma wysoki pick rate, a win rate tylko w pojedyncze przekracza 50% (z czego najwięcej tego jest w diamencie, a i tam szału nie ma)... Rozumiem, ja też nie lubię Vayne ze względu na to że jest hipercarry, ale to nie znaczy że trzeba z niej robić bana. Chyba.
Zac jako champ do banowania... obecnie są chyba lepsze wybory. Co nie zmienia jednego faktu - nadal jest dobrym champem, który jest warty uwagi.
* - za wyjątkiem AoE, oracle, vision warda, skillshotów etc... ale poza zdobyciem wizji inne sposoby są dość losowe, prawda?
** - dane wyciągnięte z lolkinga.
Warto kupić Irelkę? Jak się sprawdza w tej mecie?
Irelki nie widziałem już baaaaaaaardzo dawno w grze. Postać jest całkiem silna, niestety w późniejszej grze dużo traci- a jeśli nie zdobędzie kilku killi na początku to jest prawie że useless.
Irelki nie widziałem już baaaaaaaardzo dawno w grze. Postać jest całkiem silna, niestety w późniejszej grze dużo traci- a jeśli nie zdobędzie kilku killi na początku to jest prawie że useless.
Mi się wydawało, że irelia zyskuje na mid-late game.
No to może tak. Riven czy Irelia?
No to może tak. Riven czy Irelia?
Riven-strasznie agresywny rodzaj gry, strasznie mobilna postać.Na 6 lvlu można nawet się starać robić tower dive.Nawet jeżeli na topie jej nie pójdzie za dobrze to dmg będzie miała.Jedyny jej minus jest taki iż do tankownych postaci nie należy.
Irelia-postać bijąca true dmg i dmg z itemów (botrk, wits end) jest bardzo tankowna, ale w early gra się nią bardzo defensywnie, dopiero po wymaxowaniu skilla na w można się wbijać samemu.
Częsciej widywana jest riven, irelią grą mało osób mimo tego, że ta postać w dobrych rękach potrafi wycarrować grę.
Co myślicie o Rengarze w jungli ?
Nie ma co dużo mówić, jest dobry ;p Ganki ma łatwe, ulti dodatkowo wszystko ułatwia i skok z krzaków, ogarnij dobrze jak korzystać z jego spelli itp. i bedzie na prawdę dobry jungler ;p