Na rankedzie przeciw graczom platyna/diament Jinx 6/0 , wczesniejszy mecz ranked z takimi samymi dywizjami 12/5. Jinx robi niesamowitą miazgę z Leoną, dostanie pewnie nerfa, gdyż jest troche zbyt uniwersalna: potrafi unieruchomić wroga oddalając swoją śmierć albo przybliżając śmierć wrogiego adc jeśli się w takim early dostanie dwa stuny od leony plus trapy od Jinx i do tego slow z Zapa, maksowane early daje duży poke. Rakiety Jinx czyszczą miniony, z IE masz na hita rangedowe w midgame , w endgame wszystkie, które dostaną pójdą na hita. Ja grałem jako ADC i na 3v3 jako solo top też dawała rade. Rankedy zagrałem ADC z Leoną i moim zdaniem jest o wiele fajniejsza niż Lucian. Jej ulti jest niczym ulti Ashe, tyle że bez mega stuna.
Jakiego bohatera kupić - c.d
[...]tyle, że bez mega stuna, ale za to z obrażeniami z kosmosu. Na 3 lvl ulta może bić po 700-800 z ulta.
Tak czy inaczej nerf comming bo o ile jej dmg idzie zrozumiec o tyle jej mobilność i CC są przegięte bo sorki ale co asyste albo killa zapiernicza szybciej niz yi na ulti i jak tu ją dorwać w teamfightach.
No sorry Laruk, ale musieli jej dać coś, dzięki czemu by uciekała. Ona nie posiada żadnych dobrych escape mechanismów, jak np. W Tristany, E Ezreala..
Niby tak, ale na Rakietnicy ma zasięg 700 z AoE dmg (sprawdzone dzisiaj), slow, root i do tego masakryczny dmg. Dzisiaj miałem okazję widzieć jak wygląda "harass" w Jej wykonaniu- to bardziej był ogromny dmg a nie "poke"...
Jest troszkę champów bez mechanizmu ucieczki, a jednak nie mają oni tak wielkiej liczby CC
Hmm, pomyślmy. Offtank z Hydrą ma AoE dmg równy ~40% dmg i jest melee. A ta psychopatka Walnie ci 110% AoE dmg z 700 zasięgu i w dodatku biega jak chomik na piksach. No i z tym 700 zasięgu ma jeszcze global ulta z % HP. Ez płacze.
@ UP
"Ez płacze"
A potem będą płakać gracze bo ich jinx zostanie znerfiona do takiego stopnia, że będzie useless pickiem Jak to jest, że riot wypuszcza takie postacie
@ UP Najpierw op potem nerf potem buff jeszcze 2 nerfy i jeden buff i wtedy będzie zbalansowana.
Dostanie nerfa i cały świat o niej zapomni. Jinx najlepiej sobie radzi z Leoną, których to CC w early potrafi ogłuszyć do śmierci adc przeciwnika. Rzucasz granatem, jeżeli siądzie na adc, wten Leona z włóczni wpada, poprawia z drugiego stuna i wówczas przeciwny adc zostaje z resztką hp albo umiera, choć tutaj powinien coś zrobić support przeciwnika. Jinx bardzo dobrze sobie radzi z Vayne, Quin i Dravenem. Gorzej z Corkim i Varrusem, ale to zależy od supporta też. ADC bez mechanizmu ucieczki jest o tyle w złej sytuacji, gdyż stworzenie balansu między dodaniem mu jakichkolwiek środków CC i dmgu prędzej czy później prowadzi do zbyt przeholowania w którąś stronę. Pewnie znerfią jej ulti,bowiem w porównaniu do Luciana ona faktycznie ma potężne ulti, którym się wyśmienicie trafia uciekające na niskich ilościach życia,dzikie udyry z milionem movement speeda. Póki co i tak uważam iż na tą chwilę Varrus ma więcej tego CC niż Jinx i mocnego snipe'a. Popatrzcie, że Varrus ma aoe slowa i ulti roota, który może sięgnąć cały team przeciwników. Co prawda Jinx z drugiego końca mapy walnie ultem, który zostawi adc i ap przeciwnika z mniej niż połową życia, ale i tak Varrus walnie ultem, walnie slowem, utrzymując dystans dokończy z Q, to co jego team zaczął.
Oczywiście że Jinx potrzebuje nerfa, rushujesz jej BT i Infinite, a ta ma 1.50 attack speeda z butkami, i weź graj
Riot ma to do siebie, że lubi najpierw wypuszczać op championów, a dopiero potem dawać im nerfa. Po prostu jak użytkownicy zobaczą, że postać jest bardzo silna, to większa szansa, że zapłacą, by móc ją odblokować. Riot jest pod tym względem strasznie łasy na kasę.
Istnieje jakiś support prosty jak czołg Garen na topie? Szczerze nie czuję tej roli, a lepiej by mi było z tym, gdybym ogarniał jakoś 4 pozycje. Grałem soraką, alim, blitzem. Chodzi mi głównie o to, bym mógł to szybko ogarnąć, choć nie mówię już, by od razu grać rankedy jak to mi się udało z ww. Garkiem.
Support prosty jak konstrukcja cepa... Możesz spróbować zagrać Tariciem- czy jak to by się odmieniało Taric ma stuna, heala i daje pasywnie armor.
Leona jest także dobra, ale strasznie agresywna- więc nie dla każdego ADC.
Ciężka sprawa. Myśle nad fizzem i ahri, ale obie postacie dostają nerfa. Ktoś już obliczył sobie jak bardzo te nerfy zmniejszą dmg ahri?
A Thresh? Jest w miarę prosty, czy nie bardzo?
@up Nie wiedziałem, że lisiczka potrzebuje nerfa. GJ riot.
@UP Jako support nie jest zbyt ciężko,może z 2-3 gry i go opanujesz.Co do Ahri to tak jest przesadzona i to bardzo.
Co jest lepsze na Jaxie.
Trinity -> Botrk -> Zephyr
Trinity -> Gunblade -> Guinso?
Ja bym dawał tą 2 opcję- z tego co pamiętam Jax miał jakieś przeliczniki z AP
Na moim elo wszyscy robili Jaxa pod Hextecha/Guinso (cały build bez trinity lub trinity na koniec) i działał świetnie, robiłem tak samo. Dziwna sprawa, ale po reworku Trinity nie widziałem Jaxa ani razu na rankedzie. Jeśli budujesz Trinity, to dalej powinieneś iść pod AD, czyli raczej Botrk
Ja grywam topa Jaxem z buildem Trinity>Botrk>Sunfire/Warmog/Randuin. 1 penta, 1 quadra i pare tripli gold V. Dobry champion na każdą okazję, dostajesz w tyłek od Garena albo Riven, co z tego? Zownisz ich w endgame, że aż wstyd. Serio, obawiam się iż Jaxem znów się Riot zajmie:/
Co do wypuszczania op champów, to nie wiem czy graliście , gdy wypuszczono Xina Zhao... Była to maszynka do pwnowania wszsytkiego i wszystkich, cięzki do zabicia, wkurzający, mobilny i miljardy dmgu , już nie tony ale miliardy. Potem Xin opadł na sile, potem dostał nerfa po nerfie aż mało był widywanym. Po upie znów można nim grać i to całkiem ładnie.